– Ronaldo har alltid vært idolet mitt

Uniteds unge høyreback, Diogo Dalot, beundrer landsmannens harde arbeid for å komme seg til toppen.

Diogo Dalot spiller fredag kveld for videre avansement med sitt Portugal i U20-VM. Portugiserne tapte mot Argentina sist, men har en god mulighet til å ta seg videre hvis de slår Sør-Afrika i kveld.

OPPDATERT: Portugal utslått uten Dalot

Dalot har også nylig gjort et intervju med fotballmagasinet Soccerbible der han prater om alt fra musikksmak og hvordan han lærte seg det engelske språket, til hvordan han reagerte da han fikk vite om interessen fra United.

Han ble også spurt om hvem som var hans store inspirasjon da han var yngre, og svaret overrasker nok ikke mange.

– Det kommer vel ikke som noe sjokk hva jeg svarer her, sier han og ler.

– For meg var det Cristiano Ronaldo som var den største inspirasjonen. Han har alltid vært idolet mitt. Ikke fordi han er portugisisk eller på grunn av måten han spiller på, men på grunn av det harde arbeidet han alltid har lagt ned, sier Dalot og legger til:

IDOLET: Cristiano Ronaldo var Diogo Dalot sitt store idol da han vokste opp.

– Hvis man skal tenke på en komplett idrettsutøver, en komplett fotballspiller, så er det umulig å ikke nevne Ronaldo.

Den 19 år gamle backen kom til United fra Porto i fjor sommer, og fikk en del muligheter i sesongen som gikk. Han endte opp med 23 opptredener forrige sesong.

Debuten kom mot Young Boys i Champions League, mens hans første kamp på Old Trafford var 2-2-møtet mot Arsenal i begynnelsen av desember. Han husker tilbake på hvordan det var å trå utpå Uniteds hjemmearena for første gang.

– Det er det største øyeblikket mitt så langt, da jeg gikk inn på banen. Da jeg spilte Playstation som 10-åring og så Old Trafford drømte jeg om å spille der en dag. Det var et stort øyeblikk, sier Dalot.

PÅ LANDSLAGSOPPDRAG: Diogo Dalot er i disse dager i Polen og spiller VM for U20-laget til Portugal.

Han spilte stort sett annenfiolin på høyrebacken hele sesongen, men viste ved noen anledninger at han er en spiller som kan bli satset på i årene som kommer.

– Så klart, det er tøft å komme til et så stort lag. Det er vanskelig fordi jeg konkurrerer mot spillere som jobber veldig hardt, sier Dalot.

– Jeg vet at jeg må bli bedre og bedre for hver dag. For meg er hard jobbing det aller viktigste. Jobbe hardt og være ydmyk.