Rojo og Romero nærmer seg VM

SPILLERVURDERINGER: Marcos Rojo og Sergio Romero spilte 90 minutter da Argentina vant 2-0 over Bolivia.

Et stjernespekket og totalt dominerende Argentina-lag tok kommandoen fra første minutt, og trillet ball på Bolivias banehalvdel store deler av kampen. Dette tillot Rojo, som spilte venstreback hele kampen, å gjøre som han liker så godt – å gjøre seg spillbar, og bli med fremover i angrep.

Sergio Romero, som spilte hele kampen mellom Argentina-stengene, hadde lite å gjøre, og ble stort sett stående bakerst og se på resten av stjernegalleriet gjøre Bolivia-spillerne svimle.

Det tok ikke mer enn 20 minutter før Gabriel Mercado scoret 1-0, og sitt andre på to kamper, etter at Lionel Messi åpnet et sjanseløst Bolivia-forsvar med et hurtig tatt frispark.

Ti minutter senere scoret Messi på straffe og sørget for 2-0.

Det kunne stått både 4- og 5-0 til hvit- og blåstripene før pause, etter en rekke store sjanser skapt av Messi og Gonzalo Higuaín.

Presset fra hjemmelaget fortsatte utover andreomgangen, men de klarte aldri å sette det tredje målet. Bolivia var likevel sjanseløse kampen sett under ett.

Spillervurderinger

90 MIN FOR ARGENTINA: I United sitter han på benken, men i nattens kamp mot Bolivia fikk Sergio Romero startplass og 90 min. Her fra treningskamp mot Kroatia i 2014.

Rojo (karakter 4/6) spilte hele kampen, akkurat som i 2-1-seieren over Chile, men ble ikke like involvert som han skulle ha ønsket.

Argentinerne skapte det meste via gjennombrudd sentralt, og involverte ikke Rojo like mye i den oppbyggende fasen som vi har sett tidligere. Ble ofte brukt som støttespiller, og slo ofte kort og sikkert. Men noen positive bidrag, og potensielt avgjørende pasninger, hadde han. Hadde også et par distanseskudd mot slutten av kampen.

Ble nydelig spilt gjennom på hjørnet av 16-meteren av en skadet Ángel Di María tidlig i førsteomgang, men United-spilleren tok ikke vare på sjansen.

Defensivt hadde han lite og ingenting å gjøre, og ble ikke satt på noen ordentlige prøver. Men én av de få gangene Bolivia kom til en liten sjanse, var det fordi Rojo var ute av posisjon, og bortelaget fikk en kvart bane å boltre seg på i United-spillerens fravær.

Romero (karakter 3/6) var knapt borti ballen, og det ble tidvis lett å glemme at han faktisk var på banen. Ble satt på prøve ti minutter ut i andreomgang ved et frispark fra 20 meter, men United-keeperen fikk slått til corner.

Å vurdere en målvakt som knapt er borti ballen er en vanskelig øvelse. Men da må det vurderes det som vurderes kan. Han hadde noen fine utspark, og gjorde ingen feil de gangene han ble satt på prøve.

Sisteskansen plukket også et par svake Bolivia-innlegg. Var litt usikker og slepphendt ved én anledning, men reddet seg fint inn igjen. Lot seg også stresse av en boliviansk spiss mot slutten av kampen, og måtte se seg nødt til å slå ballen ut til kast for å unngå baklengs.

Ligger på direkte kvalifisering

Dermed tar Argentina steget opp til direkte kvalifiseringsplass til VM i Russland 2018, og bare to poeng bak Uruguay og Ecuador i toppen av tabellen.

I Sør-Amerika kvalifiserer en seg til VM ved å havne topp-fem i en kvalifiseringsgruppe bestående av ti sør-amerikanske landslag. De fire øverste plassene gir direkte kvalifisering, mens femteplassen må spille play-off mot en motstander fra et annet kontinent.