Lite gikk United-reservenes vei borte mot Aston Villa.

Forutsetningene var klare nok.

Angel Gomes, James Garner, Tahith Chong og Mason Greenwood var med førstelaget i Dubai. Dermed var det et svekket reservelag som dro til bortekampen mot Aston Villa.

Les saken: Greenwood trente med stjernene

Samtidig ville en seier sende laget til topps på tabellen – så det lå mye i potten.

Det skulle imidlertid ikke bli Uniteds kveld.

Rødt kort ødela

Villa var best i første halvdel av 1. omgang, tok også ledelsen og selv om United slo tilbake, tok over kontrollen i kampen, fikk en utlikning ved Nishan Burkart og også startet best i 2. omgang – så er det ikke alltid slik at det beste laget vinner fotballkamper.

Plutselig tok Villa nemlig en 2-1-ledelse på en god kontring.

Like etter fikk George Tanner (bildet under) et rødt kort av en dommer som etter hvert viftet villig – og uforståelig – med fargene sine, selv om det skal sies at det andre gule var helt rett og at han med gult kort allerede aldri burde satt inn den taklingen.

Dermed ble oppgaven umulig for United-gutta, og Villa utnyttet overtallet med å sette inn 3-1, 4-1 og 5-1 – et resultat som overhodet ikke fortalte kampens historie.

Debuterte

Dylan Levitt (hovedbildet i saken) fikk sin reservelagsdebut, mens D’Mani Mellor spilte bare sin andre kamp på nivået. Det var også enkelte andre gode prestasjoner, i det som til slutt altså ble et stygt tap.

På tabellen ligger United fortsatt to poeng bak ledende Reading, men de kan slå tilbake med seier allerede fredag, da Fulham venter på hjemmebane.

Her kan du se terminliste, alle referat og mer for U23 og U18.

U23: Aston Villa 5-1 (1-1) Man. United

PL2 Div. 2
Villa Park, 7. jan. 2019, kl. 20

United: Matej Kovar – Lee O’Connor, Regan Poole, RoShaun Williams, George Tanner 66 – Callum Whelan (Dylan Levitt, 78.), Ethan Hamilton, Zak Dearnley, Nishan Burkart (Tyrell Warren, 74.), Barlow, Josh Bohui (D’Mani Mellor, 46.)
Uben.innb.: Alex Fojtícek, Luca Ercolani

(Vi oppdaterte kun med det aller viktigste)

6.min: Gigantsjanse for hjemmelaget. Et innlegg fra høyre ender med en fri heading fra 4-5 meter, men utrolig nok header spissen rett på Kovar i United-målet. United slipper med skrekken der.

13.min: 1-0 Villa. Corner, Villas femte allerede (!!), sendes på bakre stolpe. Kovar gikk ut, men bommet og Villa-spissen vant duellen med sin oppasser rett bak.

32.min: Godt United-angrep, det beste så langt. Flott raid langs høyrekanten med Burkart og inn til Dearnley som dessverre skyter i steget like utenfor fra 10-12 meters hold.

33.min: 1-1 Burkart. United har kjempet seg inn i kampen, og etter at Bohuis skudd ble blokkert så datt ballen deilig til Burkart som plutselig stod alene med keeper. Da bommet han ikke.

44.min: United treffer stolpen. Et frispark mot bakre kryss ble slått ut, men returen gikk via en Villa-spiller, i stolpen og ut til corner.

45+2: PAUSE. Villa best i første halvdel, og en helt grei ledelse. Så har United overtatt utover i omgangen, og utlikningen var fortjent. United var bedre i siste halvdel enn det Villa var best i første del av omgangen.

46.min: Mellor inn Bohui for United før start av 2. omgangen.

48.min: Gult til Ethan Hamilton. Stoppet en overgang.

52.min: Gult til Tanner.

56.min: 2-1 Villa. Hepburn-Murphy vender opp ved midtstreken og avanserer nedover høyrekanten, inn i feltet og dunker til ved nærmeste stolpe. Flott scoring. (Dessverre).

62.min: Dearnley avslutter et godt United-angrep, men skuddet på første touch blir slått til corner av keeper. United kjører kampen.

63.min: Dommeren imponerer ikke. Mellor med en nydelig takling midt på banen. Det var bare kanskje et frispark, men dommeren dro opp et nytt gult kort.

66.min: Vi nevnte dommeren, og nå har han vist ut Tanner. Det andre gule var greit nå, men dommeren har begynt å gjøre så mye rart generelt i en kamp som ikke var stygg. Tanners første var heller egentlig ikke gult, selv om han da selvsagt burde holdt igjen med denne siste taklingen. United må nå avslutte med 10 mann. Har gått over til tre mann bak.

70.min: 3-1 Villa. Vondt blir til verre for United. Kovar reddet først da en spiss ble sendt gjennom, men returen endte hos en Villa-spiller som scoret kontant.

74.min: Warren inn for Burkart for United.

78.min: Levitt inn. Whelan ut for United. Levitts debut for U23.

83.min: GULT til Warren. Igjen uforståelig fra dommeren.

84.min: 4-1 Villa. Godt spill av Villa, og spissen fyrer av i vinkelen fra litt skrått hold. Pen scoring.

90+1: 5-1 Villa. Frispark slås inn i feltet, og Williams scorer selvmål da han får en tå på frisparket og sender det videre inn i hjørnet bak Kovar.

90+3: SLUTT.