– Robin ble knust da Sir Alex sluttet

Rio Ferdinand sier Van Persie tok Fergusons melding tyngre enn noen annen United-spiller.

Den viktigste årsaken til at Robin van Persie kom til Manchester United, var å få spille under Sir Alex Ferguson og vinne ligaen, noe han aldri gjorde i Arsenal.

– Ristet på hodet i sjokk

2012/13-sesongen ble Sir Alex Fergusons siste som United-manager. Passende nok ble avskjedssesongen kronet med ligagull og den viktigste årsaken til det var spissen han hentet fra Arsenal, Robin van Persie.
Med 30 mål og ni målgivende på 48 kamper var Van Persies debutsesong et sammenhengende eventyr.

SUKSESS: Sammen vant Robin van Persie og Rio Ferdinand ligagullet i 2012/13.
SUKSESS: Sammen vant Robin van Persie og Rio Ferdinand ligagullet i 2012/13.

Van Persie og Ferguson passet perfekt for hverandre. Ferguson ga nederlenderen frihet og tillit og fikk betalt i rikelig monn.

Da Ferguson samlet United-troppen på Carrington og fortalte at han kom til å trekke seg tilbake etter sesongen, reagerte flere av spillerne med overraskelse, noen med sorg og andre med takknemlighet.

Van Persie var imidlertid i sjokk.  

– Det øyeblikket Ferguson serverte nyheten så jeg meg rundt i garderoben. Til venstre for meg satt Robin van Persie. Han var helt knust. Han ristet på hodet. Han så ut som han var i sjokk. Han var den som tok det verst av alle sammen, skriver Ferdinand i et innlegg på sin Facebook-side.

– Jeg hadde vært heldig nok til å få spille under Ferguson i mange år, men Robn hadde akkurat kommet til klubben og en del av eventyret som det var å spille for United, var det å spille for Ferguson helt sentralt for ham. Da vi reiste på bortekamper snakket han ofte om Ferguson, sammenlignet ham med Wenger og fortalte hvordan de to managerne var like og ulike. Han spurte ofte oss som hadde vært i klubben en stund om Sir Alex, skriver Ferdinand videre.

BANG: Van Persies drømmetreff mot Aston Villa.
BANG: Van Persies drømmetreff mot Aston Villa.

Den tidligere midtstopperen mener Van Persie og Ferguson var som skapt for hverandre.

– Van Persie hadde funnet en manager som forsto ham og Ferguson visste at Robns mål kunne vinne ligaen for oss. De første seks månedene av Van Persies tid i klubben drillet Ferguson oss på treningene til å gi ballen til Van Persie. Kan du tenke deg den selvtilliten han må ha fått av å høre sjefen snakke til laget om Robin og hans viktighet for laget? Og ja, vi vant ligaen den sesongen, mye takket være Robin van Persies mål, skriver Rio Ferdinand.

Glemmer aldri Villa-målet

Ferdinand skriver at Robin van Persie vil gå inn i historien som en av de beste United-spissene i historien.

– United-fansen kommer aldri til å glemme scoringen hans mot Villa da vi vant ligaen. Og vinnermålet borte mot City på overtid…Robin var faktisk enda bedre enn jeg trodde da han kom til United og stemningen i troppen da han signerte var respekt og annerkjennelse av sjefens beslutningen om å hente han.

Lykke til videre Van Pizzle, skriver Ferdinand.