– Rio er klar igjen!

OPPDATERES Chris Smalling er definitivt ute, både av Sunderland-kampen og EM; men Rio Ferdinand er klar for søndagens tur til Stadium of Light.

Dette var noe av det Sir Alex Ferguson kunne opplyse om på fredagens pressekonferanse.

Han antydet også at Phil Jones vil danne midtstopperpar sammen med Ferdinand, ettersom Jonny Evans – i likhet med Smalling, er skadet og ferdig med sesongen.

– Chris Smalling pådro seg en stygg (lyske)skade forrige helg.

– Vi mente å ta ham av, men så fikk Rio seg en smell.

– Vi holder på med undersøkelser av ham, men det er utvilsomt en stygg skade, så han mister EM.

– Jeg må si at jeg føler med Chris Smalling. Han kunne ha spilt en viktig rolle der for sin tidligere Fulham-sjef, nå England-manager, Roy Hodgson. Med tvil rundt John Terrys situasjon, ville Smalling vært et alternativ i midtforsvaret, og samtidig er han kapabel til en rolle på høyrebackplass, sa Ferguson.

Welbeck ute, Rio inne

I tillegg til Smalling og Evans, kunne manageren også opplyse om at Danny Welbeck fortsatt er skadet og uaktuell til møtet med De svarte kattene. På den lyse siden er det derimot klart Rio Ferdinand har ristet av seg antydningen til lyskeskade som han pådro seg mot Swansea:

– Ja, Rio er okay, og ved siden av ham kan jeg bruke Phil Jones (i midtforsvaret).

Om søndagens oppgjør:

– Alle ønsker å vinne i sesongavslutningen, og det er ikke noe annerledes med oss. Det er viktig for oss, så vi skal forsøke så godt vi kan. Samtidig skjer det forhåpentligvis noe idiotisk med City.

Martin O’Neills Sunderland:

– Martin har snudd opp ned på Sunderland, det er det ingen tvil om. Steve Bruce (forgjengeren) var veldig uheldig, noe som hadde mye å gjøre med at han er fra Newcastle. Det førte til at han aldri fikk fred. Martin kom dit med en flott CV; han har gjort alle klubbene han har vært i, som Villa, Leicester og Celtic, bedre. Han er en fantastisk manager, det er det ingen tvil om.

– Derfor vil det heller ikke bli enkelt for oss der oppe, det er vi klar over.

– Vi drar dit med sjansen til å vinne ligaen, og det er aldri enkelt.

– Når vi har hatt sjansen til å vinne ligaen på sesongens siste dag, har vi klart det tre ganger og misbrukt én – da vi tapte tittelen etter uavgjort mot West Ham. Nei, det er aldri enkelt. I 1999, for eksempel, ble vi liggende under 1-0 mot Tottenham.