Oppskriftsmessig seier

Hargreaves spilte 45 minutter.

Det var Owen Hargreaves' comeback som fikk oppmerksomheten både i forkant og etterkant av United-reservenes kamp mot Burnley på Moss Lane. Krølltoppen viste positive takter i den første omgangen han fikk spille etter hele 18 måneder på sidelinjen.

United-reservene måtte nøye seg med 2-2 og uavgjort mot City foregående torsdag. Solskjær er derfor helt sikkert en fornøyd manager etter at reservene igjen kunne innkassere en seier da Burnley kom på besøk i kveld. Og seieren var av det oppskriftsmessige slaget: Med én nettkjenning i hver omgang signert Febian Brandy og Corry Evans vant Solskjærs elever tilslutt med 2-0 mot The Clarets.

Med denne seieren har United nå skaffet seg et forsprang på fem poeng i toppen av Barclays Premier Reserve League.

Det var gjestene fra Burnley som skapte kampens første store mulighet, med et tverrligger-treff i 1.omgang. Men Manchester United var det førende laget, og kunne fortjent gå i garderoben med 1-0 til pause. Etter hvilen var det nærmest utrolig at det ikke ble flere scoring enn én – ettersom begge lag skapte mange, gode muligheter. Men det ble kun med Corry Evans flotte nettkjenning i løpet av kampens siste 45 minutter, og United holder dermed koken i reserveligaen, og befester sin posisjon på toppen av tabellen.

United.no fulgte kveldens oppgjør med jevnlige oppdateringer fra Moss Lane.

_____________________________________________________________________________

Her følger oppdateringen fra kampen (basert på tekst- og korte telefonmeldinger):

– Regnet øste ned på Moss Lane i Altrincham i den første omgangen, men da lagene entret gressmatten for 2.omgang var det tørt i luften.

1. min: Oppgjøret er i gang! United-reservene tar avspark.

Owen Hargreaves har tilsynelatende funnet sin plass i ankerrollen fra start.

5. min: United-reservene har kommet best i gang i Hargreaves comeback. To fine gjennomspill mot Brandy har allerede blitt spolert grunnet dårlig timede løp av spissen.

6. min: Hargreaves slår en god ball i bakrom, men igjen timer Brandy løpet sitt dårlig.

8. min: Joe Dudgeon roter bort ballen på egen banehalvdel, og gjestene fra Burnley kan kontre. Heldigvis er Oliver Gill våken og får ryddet unna.

12. min: Owen Hargreaves har vært mye involvert i vertenes spill så langt, og krølltoppen løser ting greit når han blir satt under press. Når klokka på Moss Lane i Altrincham viser tolv spilte minutter venter de fremmøtte fortsatt på kveldens første målsjanse.

15. min: Gjestene får corner – som United-forsvaret klarer å få unna. Ballen går imidlertid ikke lenger unna enn ut i returrommet. En Burnley-spiller smeller til, men ballen stoppes av armen til Brandy på 17 meter. På frisparket bankes ballen i tverligger! Der kom kveldens første mulighet!

17. min: Burnley slår en lang, farlig pasning i bakrom, men igjen er utskjelte Oliver Gill på plass.

18. min: Hargo ser ut til å spille litt med frykt for å igjen bli skadd ettersom han ser småpassiv ut i duellene.

22. min: En nydelig ball blir slått på Brown i bakrom. Wes' lillebror har lurt offsidefellen og fosser nedover kanten. Backen slår ballen 45 grader ut i feltet, men skuddet blir blokkert. Ballen lander deretter hos Norwood, men hans forsøk går over.

23. min: 1-0 – United-reservene tar ledelsen ved Febian Brandy! Norwood svinger inn et nydelig slått frispark i feltet, og fra kort hold h4 Brandy inn 1-0-scoringen! Utagbart!

27: United-forsvaret står passivt og ser på når Burnley kommer i angrep, og gjestene får lov å skyte upresset fra 20 meter. Heldigvis går skuddet over.

28. min: Burnley h4 utenfor etter et hjørnespark.

29. min: Hargreaves settes under voldsomt press på egen 16 meter, men løser situasjonen enkelt med stor ro. Han spiller ballen videre, mottar den, før han slår mot Brandy i bakrom. Spissen befinner seg i offside. Nydelig gjort av Hargo!

35. min: Stille og rolig på Moss Lane nå. United står for det meste av banespillet, men uten å produsere noe nevneverdig.

39. min: En nydelig ball slås ut på flanken til Cameron Stewart. Unngutten setter fart og kommer til et godt innlegg, men Burnley får gitt til corner. Corneren blir det ingenting av.

45. min: Pause. Det har vært en sjansefattig omgang på Moss Lane. United-reservene har vært best og leder fortjent 1-0, men noen stor kamp har det ikke vært. Personen som har vært i hovedfokus, Owen Hargreaves, hadde en avventende start. Utover i omgangen ble han derimot bare mer dominerende og livlig, selvom han mot slutten av omgangen begynte å se sliten ut. En skal derfor ikke bli overrasket over om Hargreaves ikke er blant de elleve som kommer ut igjen etter pausen.

– Owen Hargreaves byttes, ikke overraskende, ut i pausen. Inn kommer Eikrem. Rodrigo Possebon, som har vært svak, tas også av banen til fordel for Nicholas Ajose.

46. min: Burnley skyter fra avspark, og forsøket er slettes ikke ueffent. Zieler må rygge mot eget mål, og heldigvis for tyskeren lander ballen oppå nettaket – og ikke i!

48. min: United får frispark nede ved cornerflagget, og velger å ta kort variant. Innbytter Magnus Eikrem skyter, men treffer ikke skikkelig med skuddet. Ballen lander så hos Wootton på fem meter – men heller ikke han treffer ordentlig. Store muligheter!

50. min: Brandy og Stewart med fine kombinasjoner før sistnevnte roter bort en potensiell stor mulighet.

55. min: 2-0 – United-reservene dobler ledelsen ved Corry Evans! United kommer på et fint angrep, og Ajose mottar ballen langs kanten. Han venter til han ser medspillere inne i boksen, og innlegget hans går gjennom hele feltet før det finner Jonnys lillebror på bakre. Han er nådeløs fra kort hold – og banker ballen opp i nettaket! 2-0!

60. min: Burnley kommer først til på en corner. Headingen går forbi sisteskanse Zieler – men innbytter Eikrem står på stolpen og får ballen unna. Der er gjestene nære redusering!

63. min: Brandy skyter fra nærmest død vinkel, men det blir likevel livsfarlig! Angriperen er nære sin andre nettkjenning for kvelden.

66. min: Moffatt erstatter Dudgeon.

70. min: Gill lager frispark på samme hold som da Burnley smalt ballen tverligger i førsteomgang, og samme mann stiller seg opp. Det er snert i skuddet, men ballen går rett på Zieler.

75. min: Det meste handler om Burnley nå, og gjestene har etablert et visst press de siste minuttene. Dog uten å komme til noen farligheter foran Zielers mål.

79. min: En Burnley-angriper smeller til fra 20 meters hold. Ballen går like til side for mål!

83. min: En nydelig crosspasning lander på brystet til Moffatt, som har gått inn i banen. Innbytteren tar ballen elegant ned på brystet før han kaer til på volley fra 25 meter. Ballen har retning mot nettmaskene, men det knallgode skuddet reddes strålende av gjestenes sisteskanse!

83. min: Cameron Stewart får en gylden mulighet på 16 meter, men skuddet blokkeres til corner.

87. min: Ajose forsøker seg fra 20 meter, men treffer ikke skikkelig. Ballen triller ufarlig utenfor.

89. min: Burnley får noen vanvittige sjanser! En Burnley-angriper kommer alene mot Zieler – og Uniteds burvokter redder. Han må imidlertid gi retur, og mens han ligger nede reddes han av Moffatt, som har tatt plass på streken. Deretter spretter ballen Uniteds vei, og Zieler og United er heldige som slipper unna en nervepirrende avslutning på denne kampen!

90. min: Kampen er slutt. Manchester United-reservene vinner 2-0 etter scoringer av Brandy og Evans.

KAMPFAKTA:

Manchester United (1) 2-0 (0) Burnley 23. min: 1-0 Febian Brandy 55. min: 2-0 Corry Evans

Uniteds lag: Ron-Robert Zieler, Reece Brown, Scott Wootton, Oliver Gill, Joe Dudgeon (Scott Moffatt, 66.), Cameron Stewart, Rodrigo Possebon (Nicky Ajose, 46.), Owen Hargreaves (Magnus Eikrem, 46.), Corry Evans, Oliver Norwood, Febian Brandy

Ubenyttede innbyttere: Conor Devlin.