Reservene slo Manchester City

United-reservene slo City 3-1 etter sterk snuoperasjon.

I kveld åpnet reservene sesongen med lokaloppgjør mot Manchester City sine reserver (eller Manchester City Elite Squad, som de før sesongen ble omdøpt til) i Manchester Senior Cup på Ewen Field. Etter en dårlig start kom United tilbake og snudde 1-0 til 1-3 etter to mål av Federico Macheda og ett av Tom Cleverley. Magnus Eikrem hadde assist til begge Machedas mål.

Ole Gunnar Solskjær stilte et sterkt og rutinert mannskap med mange førstelagsspillere. Spillerne i startelleveren hadde totalt 1332 førstelagskamper til sammen.

Kampfakta:

Manchester City – Manchester United 1-3 (1-1)

Mål: Man City: Nimely (11), Man Utd: Macheda (38, 72), Cleverly (75)

Laget: Ben Amos, Gary Neville, Rafael (Joe Dudgeon 60), Chris Smalling, Wes Brown, Michael Carrick (Oliver Gill 73), Darron Gibson, Anderson (Will Keane 60), Magnus Eikrem (kaptein), Tom Cleverley, Federico Macheda.

Ubenyttede reserver: Conor Devlin, Oliver Norwood.

Slik var kampen:

9 min: Tom Cleverley treffer tverrliggeren med et hodestøt etter innlegg fra Eikrem.

11 min: 1-0 til Manchester City. Alex Nimely. Skudd fra rett utenfor 16-meteren som sniker seg ned i hjørnet bak Amos.

37 min: Cleverley skyter utenfor fra 7-8 meter.

38 min: 1-1! Macheda vender nydelig bort en City-spiller inne i feltet og dunker ballen opp i lengste kryss etter pasning fra Eikrem.Fantastisk prestasjon!

PAUSE: United begynte omgangen passivt, noe City utnyttet etter elleve minutter ved Alex Nimely. Det skulle allikevel gå en drøy halvtime av kampen før United-spillerne så ut til å reagere. De siste ti minuttene av omgangen dominerer United og Macheda utlikner etter en nydelig prestasjon. Etter utlikningen hever United seg mange hakk og styrer spillet. Cleverley, som har virket farlig hele omgangen, har et par halvsjanser mot slutten av omgangen uten at det blir flere mål. United stiller et utrolig rutinert lag med spillere som har over 1300 førstelagskamper for klubben. Anderson er endelig tilbake etter seks måneder på sidelinjen.

52 min: Halvsjanse for United. Cleverley løper gjennom forsvaret til City og mottar ballen fra Carrick. Skuddet blir litt for løst og reddes av keeper.

60 min: Dobbelbytte for United. Dudgeon og Keane inn. Rafael og Anderson ut.

68 min: Halvsjanse City. Benali skyter rett på Amos.

69 min: Cleverley fyrer av fra 20 meter, men skuddet går via hodet til Keane og over.

70 min: Nimely runder keeper, men Smalling er på rett sted og blokkerer skuddet.

72 min: 2-1 til United! Nok en gang Macheda etter pasning fra Eikrem. Nok en gang en nydelig avslutning i lengste kryss.

73 min: Bytte for United: Gill inn, Carrick ut.

75 min: Endelig for Cleverley! 3-1! Cleverly tar over ballen fra Keane og plasserer den trygt i nettet.

SLUTT: United vinner 3-1 etter en solid andreomgang hvor Manchester City etterhvert måtte gi tapt for Uniteds rutinerte mannskap. Alt i alt en fortjent seier i en kamp hvor United var klart best den siste timen.