Første ligaseier for Solskjær

Sam Hewson (bildet) og resten av reservelaget hadde en god dag på jobben onsdag kveld. Det endte 3-0 favør United i nabooppgjøret.

BOLTON WANDERERS 0 MANCHESTER UNITED 3 Macheda (45), Hewson (53), Cleverley (65)

Med Tomasz Kuszczak mellom stengene og førstelagsaktuelle Rafael Da Silva på backen var United representert med to spillere som har obligatoriske kamper for førstelaget så langt i år. Altså kjørte Solskjær et ungt lag ut på banen, men det skulle vise seg å være nok til å inkassere den første trepoengeren i årets reservelagsserie.

Sjansefattig første omgang

Kampen startet i høyt tempo, men den første sjansen kom ikke før det var spilt ni minutter. Kuszczak og Richard Eckersley på venstrebacken unngikk et baklengsmål etter at Bolton kom til en farlig mulighet. Solskjær valgte å kjøre ut i en 4-5-1-formasjon, men sjansene uteble trass i formasjonsendringen. Innleggene fra flankene til United var stadig upresise, og Macheda på topp fikk lite å jobbe på i begynnelsen av oppgjøret. Første omgang var totalt sett svært sjansefattig, men da uret passerte 45 minutter skulle United plutselig ta ledelsen. Nevnte Macheda var først på en retur etter at James Derbyshires raid inn i boksen endte med en blokkering fra en Boltonforsvarer. 1-0, favør United, til pause.

Punktering etter sidebytte

Etter pause var Bolton mer med på notene, og kampen åpnet seg litt. Etter flere cornere på rappen mottok Ricardo Vaz Te ballen, og hamret den mot nota. Skuddet ble i siste liten avverget av Richard Eckersley.

2-0 skulle komme minutter etterpå. Sam Hewson stanget inn en corner fra Federico Macheda, og kampen så ut til å utarte seg i Uniteds favør.

12 minutter senere kom også den endelige spikeren i kista. Rafael og James Derbyshire kombinerte fint på høyrekanten, og da så et innlegg fant Tom Cleverley inne i boksen, hamret han ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Boltonkeeper. Senere i kampen skulle også unggutten Oliver Norwood vise seg frem, og han adderte nesten til enda et mål da han skrudde ballen centimetre over etter fint samarbeid med Matthew James.

Kampen endte 3-0, og United avanserer dermed på tabellen. Manchester City og Sunderland har skaffet seg et lite forsprang i teten, mens United, fem poeng bak, har en seier, en uavgjort og ett tap i protokollen.

Laget: Tomasz Kuszczak; Rafael, Richard Eckersley, David Gray, Oliver Gill; Cameron Stewart (Oliver Norwood, 70), Matthew James, Sam Hewson, Tom Cleverley, James Derbyshire (Antonio Bryan, 78); Federico Macheda (Scott Wootton, 78).

Ubenyttede innbyttere: Gary Woods, Evandro Brandao.

Neste ligaoppgave for Ole Gunnar Solskjærs reservelagsmannskap er "mini-derbyet" på bortebane mot Manchester City, onsdag 22. oktober. Men allerede før den tid, nærmere bestemt tirsdag 14., kommer Oldham på besøk til Marston's Arena i Northwich. Da står det Manchester Senior Cup på programmet.