Reservene avanserte

Joshua King med to mål da Uniteds reservelag slo Oldham 3-0 og avanserte til semifinalen i Lancashire Senior Cup.

Etter å ha slått Bury i forrige runde i Lancashire Senior Cup, ventet idag Oldham i kvartfinalen i turneringen for United-reservene. Laget har ikke tapt siden 16. september, og den fine trenden skulle fortsette også idag.

United stilte et sterkt lag med blant andre Lindegaard, Fabio, Bebe og Obertan fra start, og United tok tak i kampen fra start. Etter 16 minutter fant Gabriel Obertan Joshua King med en pasning, og nordmannen kunne enkelt sette ballen i mål til 1-0.

Etter dette testet Bebe Wigans keeper Dean Brill på et langskudd, og Wigan hadde også et par sjanser til å putte ballen i mål. United hadde ballen mest, men Wigan stod godt imot trykket.

Idet lagene så til å gå til pause på stillingen 1-0, satte imidlertid Anders Lindegaard igang en kontring da han kastet ballen til Joshua King. King sendte ballen til Obertan, som løp fra backen og sendte ballen inn i feltet. Der var King på plass og hamret ballen i mål. Dette var Kings femte mål på to kamper, og sitt åttende på de siste fem.

Andre omgang begynte rotete, og ingen av lagene greide å skape noen store farligheter før timen var spilt. Da fikk Obertan nok en målgivende pasning – sin tredje for dagen – da han sendte Bebe alene med keeper. Portugiseren sendte avgårde et lavt skudd fra 16-meteren som Brill ikke greide å stoppe, og United gikk opp i 3-0.

Rett etter målet gikk Bebe av banen, og ble erstattet av Davide Petrucci, som gjorde sitt come-back etter å ha vært ute med skade i et drøyt år. Den talentfulle italieneren har blitt spådd en lysende karriere, og viste i løpet av den halvtimen han fikk på banen fint pasningsspill og godt overblikk fra sin midtbaneposisjon. Det skal bli spennende å følge med på Petruccis utvikling i tiden fremover!

I andre enden av banen måtte Lindegaard i aksjon ved et par anledninger, men dansken var trygg og god, og holdt nullen. Også United fikk noen store sjanser mot slutten av kampen, blant annet var King nær å fullføre sitt hat-trick, men Brill reddet både det glimrende skuddforsøket fra King og alle andre forsøk fra United-spillerne. Kampen endte dermed 3-0 til United, og nå venter semifinale i Lancashire Senior Cup.

United – Oldham 3-0

13 min: 1-0 King (Obertan)45 min: 2-0 King (Obertan)61 min: 3-0 Bebe (Obertan)

United: Anders Lindegaard; Marnick Vermijl, Reece Brown, Oliver Gill (Sean McGinty), Fabio; Oliver Norwood, Robert Brady (Jack Barmby), Ravel Morrison; Bebe (Davide Petrucci), Joshua King, Gabriel Obertan.

Ubenyttede reserver: Conor Devlin, Luke Giverin.