Storseier til U21

Offensive U21-gutter kjørte over West Bromwich.

Etter det forsmedelige 2-4 tapet for Liverpool gjorde Warren Joyce det klart at kun seier var godt nok mot West Bromwich. Og seier ble det. Laget hans ga seg ikke før det sto hele 4-0 på resultattavlen på The Hawthorns.

Det var et sterkt U21-lag bestående av blant andre Jonny Evans og Nick Powell som møtte opp på The Hawthorns. Etter en førsteomgang uten de altfor store høydepunktene, ledet likevel United 2-0 etter scoringer av Nick Powell og Angelo Henriquez.

United fortsatte i samme dur etter pause og var minst ett hakk bedre enn et svakt West Bromwich-lag som i realiteten aldri klarte å skape én eneste sjanse i løpet av kampens 90 minutter.

Den faste U21-trioen som etter hvert har imponert mer og mer, Januzaj, Lingard og Cole, skapte mange sjanser ved hjelp av gode kombinasjoner, og med hjelp fra Nick Powell og Angelo Henriquez ble de omsatt til scoringer.

Neste U21-kamp er faktisk ikke før mandag 16. september da Bolton venter på Salford City Stadium. U18-laget møter Stoke lørdag 24. august på bortebane.

Les fullstendig live-referat nedenfor!

West Brom U21 – Manchester United U21 (0-2) 0-4

15. min.: 0-1 Powell
43. min.: 0-2 Henriquez
55. min.: 0-3 Januzaj (str.)
81. min.: 0-4 Lawrence

Sted: The Hawthorns
Kampstart: 15.00
Turnering: Barclays U21 Premier League

Laget: Ben Amos – Guillermo Varela, Jonny Evans, Michael Keane, Tyler Blackett – Larnell Cole, Tom Thorpe, Jesse Lingard (Andreas Pereira, 82.), Adnan Januzaj (Tom Lawrence, 78.) – Nick Powell (Joe Rothwell, 79.), Angelo Henriquez.

Uben.innbyttere: Sutherland, Ekangamene

West Bromwich: Rose – Francis, Gayle, Daniels, Atkinson – Roofe, Birch, Hayes, Garmston, Jones, Ferrier

Terminliste     Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk     Tabell

LIVE

PS! På grunn av pressekonferansen med David Moyes begynte ikke live-dekningen før ti minutter ut i kampen. Vi beklager dette.

10: Etter rapportene skal det ikke ha skjedd altfor mye på The Hawthorns hittil. Jonny Evans er med for å få litt matching, hvilket betyr at Tom Thorpe er flyttet opp på midtbanen. Nick Powell er også med.

12: Nick Powell header like utenfor.

15: MÅL 0-1! United tar ledelsen på en corner. Nick Powell header hardt mot mål hvor en West Brom-spiller ikke klarer å stoppe ballen på streken.

17: Powell er toneangivende i starten og fyrer av et skudd utenfor 16-meteren som går utenfor.

22: God heading av Thorpe, men utenfor.

28: West Bromwich med sin første virkelige sjanse på et direkte frispark fra 18 meter. Ballen sniker seg over muren, men Amos redder.

35: Henriquez trekker drar til fra langt hold, men ballen går både over og utenfor. Skjer lite på The Hawthorns nå hvor spillet svinger frem og tilbake.

43: MÅL! 0-2 Powell stormer mot 16-meteren og spiller ut til Jesse Lingard på venstre. Han legger inn lavt foran mål hvor Angelo Henriquez med en «tap-in» setter inn 2-0 rett før pause.

PAUSE Det har ikke vært en altfor hendelsesrik kamp på The Hawthorns så langt, men United har likevel scoret to mål og leder fortjent. West Bromwich har ikke produsert én eneste skikkelig målsjanse og virker så langt tafattige på hjemmebane.

45: Kampen er i gang igjen.

48: Larnell Cole blir felt på hjørnet av 16-meteren. Januzaj smeller frisparket i muren med venstrefoten.

52: Powell får ballen på midten fra et gavmildt West Bromwich og sammen med Cole og Lingard er de tre mot én. Pasningen fra Powell til Cole er imidlertid upresis og det blir ingenting.

53: STRAFFE! Henriquez felles innenfor 16-meteren.

55: MÅL 0-3! Januzaj banker ballen i krysset med venstre. Ikke engang De Gea hadde tatt den der.

57: Cole danser litt foran en West Bromwich-spiller før han spiller ballen ut til Januzaj på høyre. Belgieren sikter nok en gang fra krysset, denne gangen fra skrått hold, men ballen går utenfor lengste stolpe.

62: West Bromwich virker allerede å ha gitt opp og akkurat nå er det ett lag på banen. Trioen Cole, Lingard og Januzaj med flere flotte kombinasjoner de siste minuttene.

66: Venstreback Blackett har med seg flere mann i feltet, men velger å skyte fra skrått hold. Over og ut.

75: Roet seg litt nå, men United kommer stadig til småsjanser.

78: BYTTE: Januzaj ut, Tom Lawrence inn.

79: BYTTE: Powell ut, Joe Rothwell inn.

81: MÅL 0-4! Varela kommer skrått alene med keeper på fem meter, men i det han skal avslutte ødelegger et dårlig touch og han mister ballen. Innbytter Lawrence er på returen og triller inn ettermiddagens fjerde kule i mål.

82: BYTTE: Lingard ut, Andrea Pereira inn.

90: Vært lite action de siste minuttene.

SLUTT: United fortsatte sitt gode angrepsspill i andre omgang og West Bromwich klarte aldri å holde følge. Spikeren i kista sørget Januzaj for med sin straffe, mens Lawrence pyntet på til 4-0. Stakkars Ben Amos kan knapt nok være svett, mens Jonny Evans og hans forsvarsrekke har hatt en svært behagelig aften. Angrepsspillet til United var til tider strålende og resultatet kunne vært betydelig verre for hjemmelagets del med litt mer presisjon fra de røde.

—————————————————————————————————————————————————-

Forhåndsstoff

Det er duket for andre serierunde for U21-laget, og Warren Joyces menn reiser ned til the Hawthorns for å kjempe om sesongens første trepoenger.

Første serierunde endte med et surt tap mot Liverpool, og alt annet enn en seier er uaktuelt fredag ettermiddag. Forrige sesong endte bortekampen mot West Bromwich med 2-0-seier etter scoringer av John Cofie og San McGinty, som begge har forlatt klubben siden den gang.

Joyce var skuffet over spillet i den første kampen, kunne også dra frem flere lyspunkter fra tapet mot Liverpool. Både Adnan Januzaj, Jesse Lingard og Larnell Cole viste seg frem fra en gode side. Cole var innblandet i begge målene til United, i kampen som endte 4-2.

Januzaj, Cole og Lingard er med i troppen, samtidig som Federico Macheda kan få sine første minutter for sesongen. I tillegg vil Joyce trolig gi, i det minste en plass på benken, til Joe Rothwell, Andreas Pereira og Sam Byrne.