Will Keane jubler.

Reservene vant på straffer

Lillebror Rooney scoret to for Bury, men United vant til slutt Manchester Senior Cup-kampen etter straffesparkkonkurranse.

Manchester Senior Cup har denne sesongen et nytt format, der United er i gruppe med Bolton Wanderers og Bury. Mandag spiller United mot Bolton, mens det i kveld var Bury som var motstander. I den andre gruppen finner en Manchester City, Oldham og Rochdale. De beste lagene fra hver gruppe skal møtes i finalen.

Manchester Senior Cup startet som en turnering for førstelagene, men etter at den gjenoppstod på slutten av nittitalet etter mange år borte, har turneringen vært en reservelagsturnering. United har vunnet turneringen ni ganger etter at den returnerte, deriblant de siste tre sesongene.

Kampen ble spilt på Gigg Lane, der United-reservene spilte før. I tillegg til Burys førstelag, spiller også FC United of Manchester på banen mens de venter på å bygge egen stadion.

Uniteds U21-mannskap startet sesongen med en seier mot City i Lancashire Senior Cup, før det i ligaen ble tap et 2-4-tap mot Liverpool. De to siste kampene har endt med solide seiere til United: 4-0 mot West Bromwich og 4-1 mot Bolton. United manglet flere viktige spillere fra de kampene, som Adnan Januzaj og utlånte Jesse Lingard, men med angrepsspillerne James Wilson og Will Keane sammen på banen var det mye å se frem til for United-fansen likevel.

Bury var ikke fri for kjente navn de heller. John Rooney, Waynes lillebror, startet på topp for Bury. Euan Holden (broren til Stuart Holden) og Marco Navas (bror av Jesus Navas) startet også, og i mål stod Brian Jensen. Mange United-fans husker nok Jensen, siden han stod i mål for Bury den augustdagen da ballen rett og slett ikke ville i mål mot Bury. Det danske beistet reddet attpåtil et Michael Carrick-straffespark bare for å gjøre dagen helsvart for United.

Men denne gangen scoret United på Jensen. Sju ganger, faktisk. Men først var det Burys tur, og det var John Rooney som smelte inn 1-0 for hjemmelaget på en måte som minnet mistenkelig om hvordan en viss United-spiller kunne gjort det. Det var fortjent at Bury tok ledelsen, og Shakers var i det hele tatt det beste laget i den første omgangen. De var nærere 2-0 enn United var å score 1-1.

FA Youth Cup Quarter-Final - Manchester United v Charlton Athletic
James Wilson scoret for reservene.

Reservelagstrener Warren Joyce gav nok klar beskjed i pausen, og i andreomgangen var det United som var det beste laget. United hadde ikke byttet, ikke annet enn at Reece James og Tyler Blackett med hell byttet posisjon, men United så mye hvassere ut i andreomgangen. I det 54. minutt kom utligningen, og det var unge James Wilson som stod for det. Han ble spilt nydelig gjennom av Varela, og satte ballen kaldt forbi Jensen.

United fikk kanskje ikke like stor dominanse etter målet som forventet, og med litt over 20 minutt igjen på klokka var det heller Bury som scoret. Storebror Wayne fikk ikke reise fra United, men lillebror John får spille i blå drakt, og han scoret sitt andre mål for dagen. Heldigvis for United kom utligningen raskt. Will Keane, som nettopp er tilbake fra skade, var ikke overraskende mannen som puttet ballen i Bury-nettet.

2-2-målet kom etter strålende forarbeid fra Tyler Blackett, og det gjorde også Uniteds 3-2-mål da det kom åtte minutter etterpå. Igjen var det Will Keane som var der for å score, og på dette tidspunktet så det ut som om United skulle vinne. Men Burys Dudley ville det annerledes: Han ble spilt gjennom, dunket ballen i mål, og 3-3 ble også sluttresultatet.

I en vanlig U21-ligakamp ville det på det tidspunktet vært slutt, men i Manchester Senior Cup betydde det at det ble straffesparkkonkurranse. En ville kanskje trodd at straffeekspert Brian Jensen ville gi Bury en fordel, men United viste seg å ha de beste straffetakerne. Bury bommet to ganger, og da var det ikke nøye at Larnell Cole bommet for United. Will Keane, Andrea Pereira, Reece James og kaptein Tom Thorpe scoret målene som sikret United seier etter straffesparkkonkurranse.

Bury 3-3 (2-4 på straffesparkkonkurranse) Manchester United

23. min.: 1-0 Rooney
54. min.: 1-1 Wilson
68. min.: 2-1 Rooney
70. min.: 2-2 W. Keane
77. min.: 2-3 W. Keane
80. min.: 3-3 Dudley

Sted: Gigg Lane
Kamptidspunkt: 20.00 (norsk tid).
Turnering: Manchester Senior Cup.

Laget: Jonny Sutherland, Guillermo Varela, Tom Thorpe, Michael Keane, Tyler Blackett, Charni Enkangamene, Larnell Cole, Andrea Pereira, Reece James, Will Keane, James Wilson (Liam Grimshaw, 78.).

Benk: Dean Henderson, Paddy McNair, Jack Barmby, Donald Love, Liam Grimshaw.

Bury: Jensen, Potter, Euan Holden, Poscha, Hinds (Cliffe, 65.),  Jennings (Dudley, 56.), Navas, McDermott, Rooney, Harrad, Obedayi.

Bury-laget er hentet fra Burys offisielle twitterkonto. United-laget er bekreftet av MUTV.

Gjenopplev kampen live her:

0: Bury sparker ballen i gang.
7: Det har skjedd lite i starten. Bury har kanskje sett litt hvassere ut hittil, men ingen av lagene har imponert.
10: Farlig Bury-innlegg, men Varela header ballen bort. Lillebror Rooney fyrer av et skudd rett etterpå, men det går rett på Sutherland.
14: Will Keane skyter, og ballen skifter retning, men Brian Jensen redder uten store problemer.
17: Will Keane flikker et innlegg videre, og Reece James (nylig tilbake fra et noe mislykket lån i Carlisle) får ballen, men skyter ganske ufarlig utenfor.
23: MÅL! Rooney scorer mot United! Lillebror John får ballen rett utenfor sekstenmeteren i etterkant av et svakt utspill, går noen meter, og fyrer av. 1-0 til hjemmelaget.
35: Brian Jensen har full kontroll i Bury-buret. Plukket ned en corner lett som ingenting nå.
36: Storebror Navas fyrer av, men ballen går over og utenfor.
40: Bury er nære 2-0 etter en corner. McDermott på bakerste stolpe fyrer av, og det er ikke mange centimetrene som skal til før ballen går i mål.
45: Blackett slo nettopp et innlegg som var så høyt at selv Ben Futcher, Burys to meter høye reservelagstrener, ikke ville vært i nærheten om han så stod på skuldrene til Peter Crouch.
45: PAUSE. Skuffende omgang av Warren Joyces gutter. 1-0 til Bury.
46: Kampen er i gang igjen. Ingen bytter i pausen.
49: Reece James og Tyler Blackett har byttet posisjon, så James spiller nå venstreback.
50: Godt offensivt løp av Pereira med ball, men skuddet hans er ikke all verden.
53: Bury vil ha straffespark, men får det ikke.
54: MÅL! James Wilson scorer! Blir spilt gjennom fint av Varela, og Wilson er iskald. 1-1!
62: Om dette resultatet står seg blir det straffesparkkonkurranse. Det er ikke slik i U21-ligaen, men i Manchester Senior Cup er det det.
63: John Rooney er nære sitt andre mål. Fyrer av et skudd fra avstand, Sutherland må gi corner. Den klarerer United.
65: Det er mye Football League-rutine i dette Bury-laget, og det har tidvis vært ganske synlig. Men United har vært best etter pause.
68: MÅL! John Rooney igjen! Denne gang skyter Waynes lillebror med venstre. Farlig med den også, tydeligvis. 2-1.
70: MÅL! Strålende forarbeid av Tyler Blackett, før Will Keane lekkert vender av en forsvarsspiller og skyter ballen i mål. United svarer med en gang! 2-2.
75: Hardt frispark innover fra Reece James, Jensen må gi corner. Den plukker Jensen.
77: MÅL! 3-2 til United! Nok en gang er det Will Keane, og nok en gang er det etter fantastisk forarbeid av Tyler Blackett! Blackett har spilt langt bedre på venstrekant enn på back.
78: Liam Grimshaw kommer inn for James Wilson.
80: MÅL! 3-3. Dudley utligner for Bury. Da ligger det an til straffesparkkonkurranse igjen.
90: Det er lagt til tre minutter.
90: SLUTT. Det blir straffesparkkonkurranse!

Will Keane tar den første straffen… MÅL!
Shaun Harrad for Bury… BOM!
Larnell Cole for United… BOM! Straffeekspert Jensen redder.
Holden for Bury… BOM! Sutherland trenger ikke en gang å gjøre noe på de to straffesparkene til Bury.
Pereira for United… MÅL! Sender, som Will Keane, Jensen feil vei.