Rekordsetter Bastian?

Kan få sin 15. EM-sluttspillopptreden når Tyskland møter Nord-Irland tirsdag kveld.

UEFA_Euro_2016_LogoTil nå under mesterskapet har Bastian Schweinsteiger tangert Phillip Lahms tyske rekord på fjorten EM-opptredener med flagget på brystet. Det gjorde han i åpningskampen mot Ukraina, da han kom inn fra benken og like godt markerte begivenheten med scoring etter bare to minutter på banen.

Tirsdag kveld kan han altså gjøre rekorden til sin egen. I så fall må sjefen  hans, Joachim Löw, gjøre det han ikke gjorde mot Polen for fem dager siden, og innvilge «Der Fussballmeister» spilletid mot Paddy McNairs Nord-Irland. Hva Löw bestemmer seg for, vil vi få vite med sikkerhet i tidsrommet mellom klokken 18.00 og 20.00.

For ordens skyld: Rekorden for flest kamper i EM-sluttspill lyder på 16, og innehas av to ex-spillere, Frankrikes Lilian Thuram og Nederlands ex-Red Edwin van der Sar.
Også denne rekorden er altså godt innenfor Bastian Schweinsteigers rekkevidde under Euro 2016.

Slutt for Nord-Irland, eller…?

Bortsett fra den store skuffelsen, Ukraina, som allerede er ute, er det fortsatt åpent hvem som blir nummer 1, 2 og 3 i gruppen. Tyskland og Polen har begge fire poeng, mens på forhånd nederlagsdømte Nord-Irland har 3. Mye skal klaffe om de grønne skal klare å gå videre, men hvem vet? Fotballhistorien har lært oss å ikke avskrive noen, i hvert fall ikke før alt er avgjort.

Toppmøte i Gruppe D

Spania mot Kroatia, nummer 1 mot nummer 2. Det er i alle fall stillingen før de to nasjonene tirsdag kveld inntar stadion i Bordeaux. Med David De Gea mellom stengene har Spania tatt full pott på sine to kamper, men må likevel ta poeng her for ikke å risikere tap av førsteplassen. Kroatia har i øyeblikket fire poeng etter at de på fredag måtte se sin 2-0-ledelse mot Tsjekkia bli forvandlet til 2-2 i sluttminuttene, og kan i gode stunder slå hvem som helst – også spanske favoritter.