Rooney-dobbel holdt ikke

REFERAT: 12 uten tap, men nytt poengtap mot Tottenham.

Etter Arsenals seier lørdag skulle United helst hatt alle tre poengene borte mot Tottenham, men til slutt  ble det kun ett poeng etter en god kamp på White Hart Lane.

United var gode, men klarte ikke å skape nok sjanser til å at tre poeng hadde vært veldig fortjent.

Van Persie ute igjen

Robin van Persie var fortsatt ute. Det samme var Michael Carrick, mens Adnan Januzaj og Ryan Giggs ble satt på sidelinjen av David Moyes

Nemanja Vidic var imidlertid tilbake i midtforsvaret, Phil Jones og Tom Cleverley fikk sjansen sentralt, mens Danny Welbeck, Shinji Kagawa og Wayne Rooney fikk tre av de fire offensive plassene. Den siste gikk som vanlig til Antonio Valencia.

[poll id=»40″]Jones og Cleverley hadde også en fortid sammen sentralt på midtbanen, da de spilte der da Norwich ble knust 4-0 i ligacupen og da Fulham ble slått 3-1 borte i serien.

Her er den viktigste statistikken fra kampen.

Mur med sprekker

United styrte også deler av 1. omgang. Etter et kvarter viste ballbesittelsen 65-35 i favør United, og Wayne Rooney hadde kampens første store sjanse.

Fra første sekund søndag skjønte man imidlertid at Tottenham var en helt annen motstander enn Leverkusen var det onsdag. Tempoet var høyere, taklingene hardere og dessverre var hjemmelaget også heldige.

Etter 18 minutter fikk de et frispark på 18 meter. United-muren stilte seg opp og hoppet opp da skuddet kom, men Kyle Walkers skudd gikk knallhardt under muren. De Gea var sjanseløs.

Inspirert av scoringen kjørte Tottenham så hardt på de neste minutten. Roberto Soldado ble spilt fri, men fra veldig skrått hold skjøt han høyt over. Deretter løp lynraske Aaron Lennon seg fri i feltet, kom alene med De Gea, men litt skrått og noe presset misbrukte han kjempesjansen ved å skyte rett på spanjolen.

Dermed kunne United slå tilbake.

Rooney igjen

Phil Jones vant ballen på herlig vis midt på banen, avanserte ut på høyrekanten, la nydelig inn, ballen gikk via Kyle Walkers fot og mot eget mål og Wayne Rooney tået ballen opp i hjørnet.

Stadionuret viste 32 da 1-1-målet kom, og det siste kvarteret av 1. omgang var det United som kjørte kampen. Antonio Valencia lekte seg med Spurs-back Vertonghen, ble spilt opp gang på gang, men det ble bare med nesten trass i at Valencia herjet på sin side.

Det fortsatte mye likt også etter hvilen. United hadde mye ballbesittelse, opp mot 70 prosent, men ut av ingenting kom United under igjen.

Sandro avanserte med ballen midt på Uniteds halvdel, la ballen over på høyrefoten og blåste den opp i krysset fra drøyt 25 meter. En vanvittig avslutning, som verken De Gea – eller noen av verdens keepere trolig hadde tatt.

Et par minutter senere var lagene imidlertid like langt igjen. Og igjen var Rooney avgjørende.  Han la selv pasningen inn i bakrom mot Danny Welbeck, den egenproduserte var kjappere på ballen enn Tottenhams keeper og gikk i bakken. Dommeren pekte på straffemerket, og straffen dunket Rooney midt i mål – mens Lloris kastet seg til siden.

Dermed 2-2. Og fortsatt en drøy halvtime igjen å spille.

Ingen av lagene klarte å tilrive seg et stort overtak eller skape mange sjanser den siste halvtimen. Rooney hadde en halvsjanse til et hat-trick etter innlegg fra Evra, men traff bare halvveis. Moyes kastet innpå Javier Hernandez for Danny Welbeck og etter hvert også Nani for Antonio Valencia og Ashley Young for Shinji Kagawa, men uten at dette utgjorde en forskjell.

Dermed endte det med poengdeling.

Valencia og Rooney

Wayne Rooney scoret begge målene, og viste igjen hvor viktig han var. Antonio Valencia herjet også masse med Tottenhams høyreside, spesielt før pause.  Danny Welbeck slet litt med å bli nok involvert, men spilte samtidig sin første kamp på mange uker etter sin skade og er i det minste på gang igjen. Patrice Evra slet litt (som vanlig) med Aaron Lennon, men kom seg unna med skrekken.

Likevel, 12 kamper uten tap. United står også uten serietap i London siden våren 2011 og man må kunne plassere 2-2-kampen som nok en god prestasjon av et United-lag som også kommer tilbake etter å ha ligget under to ganger.

Det var imidlertid ikke bra at Phil Jones pådro seg et gult kort på tampen, som gjør at han er suspendert i onsdagens seriekamp hjemme mot Everton på Old Trafford.