Først massivt press – så presset United inn seiersmålet

Anthony Martial, Edinson Cavani, Juan Mata, Paul Pogba, Donny van de Beek og David de Gea manglet fortsatt, men Marcus Rashford var tilbake i United-elleveren etter å ha stått over mot Milan.

West Ham stilte seg opp i en slags 5-4-1-formasjon, noe som ble veldig tydelig utover i omgangen.

Så godt som alt spillet foregikk nemlig på bortelagets halvdel.

Dessverre klarte United ikke å bryte gjennom de første 45 minuttene.

To store sjanser før pause

Den første ordentlige sjansen kom etter 25 minutter, da Fred vant ballen midt på banen. Han fant Fernandes som sendte videre til Greenwood ute på høyrekanten. Hans innlegg mot bakre stolpe var perfekt, men ganske så umarkert sviktet Marcus Rashford helt med hodestøtet.

Rashfords fortvilte skrik etter den misbrukte sjansen hørtes trolig inne på Deansgate i sentrum.

TRAFF DÅRLIG: Rashford på Uniteds første ordentlige sjanse.
SKREK I FORTVILELSE: Rashford etter den misbrukte sjansen.

Åtte minutter før pause kom omgangens største mulighet, og det etter flott United-spill.

Henderson satte i gang bakfra, Fred fant igjen Bruno som raskt fant Greenwood. Han skaffet seg rom på kanten av 16-meteren, siktet mot hjørnet, men West Hams keeper fikk en fingertupp på avslutningen slik at den slo i stolpe og ut.

TRAFF STOLPEN: Mason Greenwood var nær ved å sende United i ledelsen mot West Ham.

Det var imidlertid det United skapte.

Defensivt hadde de full kontroll, bortelaget lå stort sett med ti spillere i forsvar foran eget mål og hadde ikke én eneste avslutning før pause, men offensivt hjalp det ikke for Uniteds del med noen enkle og unødvendige pasningsfeil, svært liten bakromstrussel og en fraværende høyreside.

Uniteds angrep kom nesten hele veien fra venstrekanten. Luke Shaw var flink til å finne seg rom, og stod bak flere ok muligheter.

Fernandes og Greenwood var også sentrale da United skapte noe, men det ble for sjeldent.

Fra sidelinjen hørte man Uniteds trenere desperat rope etter mer bredde, at Greenwood skulle komme seg inn i feltet og ute på banen forsøkte Maguire å fortelle lagkameratene på klar engelsk om å skjerpe seg.

Det ga imidlertid ikke uttelling før pause.

Spørsmålet før 2. omgang var om United kunne være gode nok til å bryte gjennom – og ikke surre seg bort defensivt den eller de få gangene bortelaget måtte få en overgang eller en dødball.

Rask uttelling

Vi fikk raskt svaret på det ene av de to.

Luke Shaw og Mason Greenwood hadde allerede hatt gode forsøk da United fikk en corner åtte minutter ut i omgangen.

Bruno Fernandes slo inn fra venstre, McTominay hoppet høyt og forstyrret, Maguire gikk i duell med West Ham-stopper Craig Dawson og han headet ballen i eget mål på første stolpe.

Det var en sjeldent fortjent ledelse, siden bortelaget fortsatt ikke hadde hatt en avslutning i kampen, mens United hadde hatt ni.

STOR JUBEL: Maguire og McTominay etter 1-0-målet. Craig Dawson med selvmålet er litt lang i maska.
JUBLET MED BRUNO: McTominay løp over til Bruno, som la corneren, for å feire.

West Ham gjorde umiddelbart to offensive bytter, og dermed endret kampbildet seg. De kom seg litt lenger frem på banen, men ga også fra seg mer rom.

Det burde United utnyttet, men kvaliteten og marginene var ikke på Uniteds side.

Først ødela James en gigantisk overgang. Deretter dunket Greenwood ballen hardt i stolpen for andre gang i løpet av kampen.

På motsatt side var det imidlertid også fare på ferde et par ganger, men United-spillerne ofret seg med fine blokkeringer de to gangene bortelaget kom til gode avslutningsposjoner.

Den ene gangen Jarrod Bowen stod helt alene var han også i offside.

Til slutt så begge lag slitne ut, Solskjær gjorde heller ingen bytter, men United holdt unna til tre totalt sett meget fortjente poeng. Selv om det selvsagt ble noe nervøst med bare 1-0 i sekken så var United totalt sett mye nærmere 2-0 enn hjemmelaget var utlikning.

Defensivt nesten perfekt

Det betyr at Solskjær menn tok tilbake 2. plassen på tabellen, fortsatt bare har to tap på sine 27 siste kamper i alle turneringer og nå også har ni poeng ned til 5. plassen.

Det er en ganske så fin posisjon å være i før sesongens siste 9-10 kamper (avhengig av lag).

Seieren ble ekstra viktig i en helg hvor verken Chelsea, Everton eller Tottenham fikk full pott.

United har også holdt nullen i fem av de seks siste kampene. Det eneste baklengsmålet etter 21. februar var baklengsmålet på overtid mot Milan torsdag.

Nå er det også Milan som venter i neste kamp – en helt avgjørende Europa League-kamp i Italia torsdag kveld.