Manchester United hadde ikke tapt mot West Ham i serien siden 2007, men søndag var det nært.

West Ham var lenge klart best, og tok også ledelsen i starten av 2. omgang.

Etter baklengsmålet tok United imidlertid over initiativet, og til slutt kom også utlikningen. Dermed står United med 13 strake seriekamper mot West Ham uten tap.

Manchester United Team Group Photocall

Uttaket betydde også fire mann bak og en diamant-formasjon på midtbanen.

1. omgang

De første 45 minuttene ble imidlertid akkurat som man fryktet.

Etter en ok start begynte hjemmelaget å vinne duellene. United slet med balansen, Daley Blind ble for alene på midtbanen og offensivt var det Alex Song som tok seg av det som kom, i stedet for at United fikk dominere ballbesittelsen som de ofte gjør. Dermed slet United med å få kontroll – og komme seg inn på West Hams halvdel i store deler av omgangen.

West Ham stod høyt, og United var altfor dårlig til å sette i gang angrep bakfra. I stedet endte West Hams høye press nesten utelukkende med at de vant ballen like etter.

Etter 10 minutter fikk hjemmelaget headet mot mål etter en corner, men en United-spiller fikk rensket unna, og de neste 10 minuttene foregikk ALT på Uniteds halvdel.

Lystavla viste 14 minutter da West Hams Valencia fikk ta ned ballen på 20 meter, men De Gea fikk slått skuddet til corner. Hjemmelaget vant imidlertid duellene også på corneren, og De Gea måtte slå nok en Valencia-avslutning til corner bare sekunder etter det første skuddet.

United slet med å få til noe som helst, men fikk flyttet laget høyere mellom 20. og 30. minutt, bare for at West Ham tok kontrollen igjen.

Etter 32 minutter kom omgangens store sjanse. Et frispark ble slått på bakre stolpe, der headet James Tomkins ned i bakken og mot mål, men De Gea reddet United med en fin beinparade.

rooneywh

Marcos Rojo fikk også med seg et gult kort inn i garderoben, for å ha forsøkt å stoppe en av hjemmelagets overganger.

Tidlig mål

United overlevde imidlertid takket være De Geas redninger de første 45 minuttene, men det skulle ikke vare lenge.

Tre minutter etter hvilen fikk West Ham ett av uttallige frispark på Uniteds halvdel. Det ble slått inn i feltet, og der fikk Kouyate vende opp selv etter tre touch på ballen og så dunke den inn bak De Gea fra kort hold.

Målet endret kampbildet totalt.

Flere sjanser

blindsong

Louis van Gaal satte inn Marouane Fellaini for Januzaj, i et håp om mer duellstyrke, men det ble Falcao og Robin van Persie som fikk den første virkelig store sjansen. 13 minutter før slutt kombinerte de to glimrende, og RvP sendte Falcao alene gjennom mot keeper, men avslutningen gikk håpløst utenfor.

Sju minutter før full tid fikk Van Persie så tid til venstre inne i 16-meteren, men den knallharde avslutningen ble stoppet av en beinparade.

Marouane Fellainis skudd i siste minutt ble også slått til corner av West Hams spanske keeper.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League

Luke Shaw ble utvist etter to gule kort tre minutter på overtid, men uten at det fikk noe å si for resultatet.

Dermed unngikk United tap – og Blind reddet United-poeng – akkurat som han gjorde det helt på tampen også mot WBA i høst.

Oppsummert

David de Gea gjorde nok en god kamp for United, men for få av utespillerne var gode nok. Spesielt så lenge det var 0-0. United slet med å finne balansen, og var til tider grusomme i oppspillsfasen. Gang på gang vant West Ham ballen takket være høyt press.

Denne gangen kunne heller ikke Wayne Rooney eller Robin van Persie redde United. Begge har hatt for vane å levere varene mot West Ham, men heldigvis United nektet å gi seg og fikk til slutt betalt for det.

United falt fra 3. til 4. plass denne helga, men står fortsatt bare med ett tap etter 1-0-tapet borte mot Manchester City tidlig i november. United unngikk også samme skjebne som Manchester City og Liverpo0l – som begge har tapt borte mot West Ham denne sesongen.

Neste kamp spilles onsdag, hjemme mot Burnley.