Bortetrøbbelet fortsatte

REFERAT: Men United må si seg fornøyd med ett poeng mot Stoke.

United måtte nøye seg med 1-1 borte mot Stoke torsdag, men forlenget rekka med kamper uten tap til ti.

Samtidig var det nok en bortekamp uten seier, og det er bare tre lag i Premier League som har færre seirer enn Uniteds to på 10 forsøk på bortebane denne sesongen.

To nye på laget

Det ble ikke samme lag for tredje kamp på rad. Antonio Valencias smell i 1. omgang mot Tottenham satte ham utenfor, mens Paddy McNair også forsvant ut.

SMALLING: Måtte ut med skade – igjen …
CHRIS SMALLING

Chris Smalling kom inn for McNair, Ashley Young ble flyttet fra venstre til høyrekanten, mens Luke Shaw dermed kom inn til sin første kamp fra start siden han forsvant ut med skade borte mot Arsenal i november.

Adnan Januzaj og Ander Herrera var tilbake på benken, og der var også Rafael. Spørsmålet er hva han tenker om situasjonen all den tid han er skadefri, men Van Gaal fortrakk altså Young på høyrekanten i Valencias skadefravær. Alle disse tre kom uansett innpå i løpet av oppgjøret.

Her kan du se lagoppstillinger og komplett statistikk fra kampen.

Marerittstart

United avsluttet 2014 med ni kamper uten tap, men de første minuttene av 2015 ble ikke bra.

Før to minutter var passert lå ballen i nota bak David de Gea.

Stoke fikk en tidlig corner, United mislyktes helt på markeringene i eget felt, Peter Crouch fikk stå alene i feltet, han fikk ballen videre til tidligere United-spiller Ryan Shawcross, som fluktet ballen i nettaket fra kort hold.

Elendig markeringsspill i eget felt mot Stoke er akkurat det man ikke ønsker, men var akkurat det vi fikk.

Nytt Falcao-mål

utdkamper

Uniteds midtstopper hadde god kontroll på en langpasning i bakrom, men fikk verken kontroll på ballen eller motstander da det egentlig så ganske lett ut, og ble så lurt av Stokes Diouf inne i selve feltet. Det var egentlig en rett-i-dusjen-inngripen av Evans, men heldigvis skrudde Diouf ballen utenfor krysset alene med De Gea.

To minutter etter ble Juan Mata feilaktig avblåst for offside da han var gjennom, men etter 26 minutter satt utlikningen på Uniteds første ordentlige sjanse, og igjen ble det mål etter corner.

Wayne Rooney la inn fra venstre, Michael Carrick fikk luggen på corneren og stussen dyttet Falcao i nettet fra kort hold.

Det var colombianerens tredje scoring på sju kamper fra start for United.

Stoke kom mer med i banespillet etter utlikningen, og det føltes ofte farlig da de kom fremover eller fikk en dødball, mens United ikke klarte å skape noe mer i omgangens siste kvarter. I kraftig medvind ble det med et par litt for lange gjennombruddsforsøk mot Van Persie og Falcao.

Stoke farligst

2. omgangen fortsatte mye som de første 45 minuttene.

Stoke kjempet og vant flertallet av duellene, mens United i perioder dominerte banespillet, men uten å få uttelling.

Da var hjemmelaget farligere.

Midtveis i omgangen ble de snytt for straffe, da Chris Smalling stoppet en ball i Uniteds felt med armen i helt unaturlig stilling. Like etter ble et frispark stusset i stolpen av Crouch, og det var farlig hver eneste gang Stoke fikk en døball. United var heldig som slapp unna nok en baklengs midtveis i omgangen.

SKUFFENDE: Robin van Persie noterte seg for et mål, men var i det store og hele meget skuffende, mener Stuart Mathieson i Manchester Evening News.
ROBIN VAN PERSIE

På motsatt side slet United med å skape noe. Juan Mata spilte gjennom Robin van Persie, som på nydelig vis tok ned ballen i lufta og avsluttet med en herlig lobb mot bakre stolpe før ballen hadde vært i bakken, men dessverre strøk avslutningen stolpen på feil side.

Ander Herrera kom inn for Falcao, Adnan Januzaj kom inn for Luke Shaw og Rafael erstattet en lyskeskadet Ashley Young, men United kom ikke noe nærmere enn et Januzaj-innlegg som Van Persie tuppet et stykke utenfor fra trengt posisjon. Rafael hadde også en mulighet i kampens siste minutt, men uten å lykkes.

I stedet virket det farligere da Stoke kom på besøk, men heldigvis holdt United unna til i alle fall ett poeng.

Få United-sjanser

Det ble som ventet en kamp med mange dueller, og det var ikke overraskende at Stoke håndterte den delen av spillet best. Dessverre skapte United veldig lite til tross for stor ballbesittelse. Scoringen, samt Van Persies forsøk i 2. omgang og en mulighet fra Rafael i kampens siste minutt er det eneste som kan telles som gode sjanser.

2014 startet for 365 dager siden med serietap hjemme mot Tottenham. Sånn sett kan man også si at poeng på bortebane i Premier League er fremgang. Samtidig skal ikke United spille for mange uavgjorte kamper hvis de skal holde fast på 3. plassen.

Stikker man fingeren i jorda så er 24 poeng av 30 mulige de siste ti kampene uansett en meget bra poengfangst.

Nå venter Yeovil borte i neste kamp, i FA-cupen søndag, mens Southampton er gjester på Old Trafford i neste seriekamp, om en drøy uke.