Så våknet superspissen

KAMPREFERAT: Men verdens beste 40-åring var også uhyre sentral da United avanserte i Champions League.

United måtte snu 0-2 fra Hellas til seier hjemme på Old Trafford.

Det var gjort på 51 minutter.

Men til slutt var det et nervøst United som kunne puste lettet ut etter Champions League-avansement og en pen 3-0-seier.

Fire endringer

David Moyes gjorde fire endringer til kampen. Nemanja Vidic var ute med en lyskesmell, og ble erstattet av Rio Ferdinand. Juan Mata var også ute, siden han ikke kan spille i Champions League. Adnan Januzaj og Marouane Fellaini ble ofret, og inn på midten kom Antonio Valencia, Ryan Giggs og Danny Welbeck.

Spesielt Giggs skulle bli viktig.

40 år gammel servitør

ryanol

Uniteds første sjanse kom etter fem minutter, da Ryan Giggs spilte fri Danny Welbeck i bakrom. Welbeck ble lagt i bakken, den greske forsvareren fikk gult kort, men det var bare som en advarsel.

Ryan Giggs hadde nemlig bare så vidt begynt.

Etter 18 minutter la han nydelig inn fra venstresiden. Wayne Rooney steg til værs, headingen snek seg forbi keeper, men gikk i innsiden av stolpen og ut. Det nærmet seg. Og det skulle bli suksess.

To ganger.

Fem minutter etter serverte han nemlig en herlig pasning i bakrom mot Van Persie. Den greske backen gikk unødvendig hardt inn i ryggen på nederlenderen, og dommeren hadde ikke noe valg. Straffespark – som Van Persie selv satte kontant i nettet.

[poll id=»66″]Så, ett minutt på overtid, skulle Giggs utgjøre forskjellen nok en gang. Wayne Rooney fant rom nedover høyrekanten, Giggsys silkefot fant ham, og Rooneys harde innlegg dunket en merkverdig umarkert Van Persie kontant i mål fra kort hold.

De to kan altså spille til hverandre, og gleden etterpå tydet på alt annet enn to stjerner som overhodet ikke kommer overens. United hadde utliknet det grusomme 2-0-tapet i Hellas i løpet av én omgang, men kan også takke David de Gea for det.

Grekerne hadde et par farlige overganger de første 45 minuttene, og fem minutter før pause var det bare verdensklasse av David de Gea som sørget for at det ikke ble utlikning. Grekerne kom seg rundt på høyrekanten, men De Gea reddet headingen fra seks meter med en refleksredning med beina. Da returen gikk mot innsiden av stolpen fra kort hold var han også på den med beina.

Verdensklasse og matchvinnende.

Patrice Evra kunne også scoret, da keeper måtte slå en heading fra ham over etter en Robin van Persie-corner.

Og da spillerne faktisk hadde brukt omgangen til å sprinte mer enn vanlig så avsluttet David Moyes de første 46 minuttene med selv å sprinte inn i garderoben for å gi spillerne sine instruksjoner.

Kanskje var de instruksjonene også gode.

Frisparks-trekk

Seks minutter etter pause vant Danny Welbeck nemlig et frispark like på utsiden av grekernes 16-meter. Robin van Persie og Wayne Rooney stilte seg opp. Rooney tok sats, men løp forbi ballen, forvirret keeper og Robin van Persie skjøt i stedet. I mål. Forbi en gresk keeper som ikke så ut til å skjønne noe. Et godt trekk, og noe som nok er blitt terpet på under trening.

valenciaol

Vel, de klarte i alle fall ikke å kjøre på. Olympiakos overtok kontrollen over kampen i en 10-minutters periode, skapte et par gode sjanser, men heldigvis stod De Gea i veien – også de fikk avslutte upresset fra 14 meter etter 66 minutter. Det jevnet seg ut, men etter 79 minutter kom grekerne seg igjen fri på Uniteds venstreside, men skuddet fra 8-9 meter ble blokkert av Uniteds spanske keeper. Selvsagt. De Gea var på sitt aller, aller beste gjennom hele kampen.

Patrice Evra pådro seg et gult kort som betyr at han må stå over første kvartfinale, og Ashley Young kom innpå for Antonio Valencia det siste kvarteret – en Valencia som spilte nesten hele kampen med et realt «bokseøye» etter en smell tidlig i kampen.

Darren Fletcher kom innpå for Danny Welbeck, og fikk nær målgivende da en lur pasning til Wayne Rooney ga spissen en god skuddsjanse fra 15 meter.

Grekerne ga seg imidlertid aldri. Mot slutten ble det nervøst. Det ble pumpet baller inn i og rundt Uniteds 16-meter, men for en gangs skyld var marginene på Uniteds side denne sesongen.

Dermed kunne snaut 75.000 juble for seier og avansement til kvartfinalen av årets Champions League.

Mål og marginer

United spilte med stor intensitet og temperatur i 1. omgang, noe som ikke har vært veldig vanlig tidligere i sesongen, og det var akkurat som om det fikk marginene på Uniteds side også.

David de Gea, Ryan Giggs, Wayne Rooney og Van Persie leverte også strålende.

Bortelaget hadde sjanser til å score, men David de Geas dobbeltredning i 1. omgang var verdensklasse og matchavgjørende.

Dermed venter en kvartfinale mot enten Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Paris St. Germain eller Chelsea. United kan trekke alle, og united.no følger selvsagt fredagens trekning direkte.

Det største minuset – at Evra fikk gult kort som gjør at han må stå over første kvartfinale, og at Robin van Persie måtte ut på båre i sluttminuttene etter en stygg takling. Nøyaktig hvor ille det var blir nok først klart senere.