Marerittet fortsetter hjemme

REFERAT: United røk rett ut av årets FA-cup.

Manchester United røk ut av FA-cupen allerede ved første hinder etter en kamp vi har sett flere av denne sesongen.

United dominerte i perioder, men skapte for lite og da de måtte avslutte med ti mann utnyttet bortelaget det til å avgjøre i siste minutt.

Seks endringer

Grunnet skader og et tett kampprogram gjorde David Moyes seks bytter på laget fra det som møtte Tottenham onsdag.

Anders Lindegaard fikk en sjelden sjanse mellom stengene slik at David de Gea fikk hvile. Rio Ferdinand og Alexander Büttner kom inn i backrekka for å kunne hvile folk der. Darren Fletcher fikk en ny kamp, slik at Michael Carrick fikk en liten pause, mens Shinji Kagawa og Javier Hernandez kom inn for Adnan Januzaj og Wayne Rooney lengst frem.

Kagawa ble for øvrig plassert på venstrekanten fra starten av, mens Welbeck tok 10er-rollen bak Hernandez. De byttet imidlertid på gjennom omgangen.

God Fletcher

Til tross for et reservepreget mannskap var det United som dominerte i 1. omgang.

Etter 11 minutter kom den første store sjansen. Welbeck og Kagawa kombinerte og plutselig kom ballen trillende til en helt umarkert Javier Hernandez. Fra 11 meter og midt foran mål bommet han imidlertid på ballen.

[poll id=»51″]Og dessverre – som så ofte før denne sesongen – like etter fikk Swansea sin eneste sjanse før pause, og som vanlig gikk den inn. Rio Ferdinand støtet opp på Wilfried Bony som møtte nesten ved midtstreken, men Rio var for langt unna. Bony spilte dermed frem Wayne Routledge på løp gjennom, Chris Smalling var for sent ute i sikring og Swansea-spilleren kunne lobbe ballen over Anders Lindegaard.

Det var Swanseas eneste sjanse i omgangen. Det eneste andre de var i nærheten på, var da et frispark fra 20 meter gikk ufarlig rett på Uniteds danske keeper.

United skapte imidlertid noen sjanser og halvsjanser – og styrte spillet takket være en meget god Darren Fletcher sentralt på midtbanen.

Og bare fire minutter etter 0-1 satt utlikningen bak Swanseas keeper.

Alexander Büttner la et nydelig innlegg fra venstrekanten. Javier Hernandez lurte seg bak sin oppasser og kunne enkelt styre den i nettet fra et par meters hold. Bra av Hernandez, men enda bedre av Büttner som la et innlegg som United dessverre har levert altfor få av denne sesongen.

Valenca fikk en sjanse like etter, men skjøt over etter at det hele startet med en herlig gjennombruddspasning fra Fletcher til Smalling. Like etter forsøkte Valencia selv å tre gjennom til Kagawa, men det ble litt for upresist.

Like før pause serverte så Jonny Evans en nydelig langpasning mot Chicharito, men  presset og i litt for skrå posisjon satte han volleyen sin utenfor.

daviddavidJevn 2. omgang

United hadde vært noe bedre før pause, både i banespillet og i det å skape sjanser, men etter pause jevnet kampen seg ut. Swansea kom til et par tidlige skuddsjanser, men uten at det skapte så altfor mange svetteperler hos United-fansen.

Problemet var at da United hadde ballen så maktet de ikke å skape noe med den. De hadde igjen ballen mye i perioder, men det var enten for upresist eller så ble det blokkert.

Rødt kort

Adnan Januzaj kom inn for Antonio Valencia etter én times spill. Noe senere kom Fabio inn for en skadet Rio Ferdinand, men han fikk ikke mange minutter på banen. Fem minutter senere taklet han nemlig Swanseas Canas med beinet hengende over bakken, og dermed direkte rødt kort og United måtte avslutte med ti mann.

Det var et greit rødt kort, men United-fans med god hukommelse vil huske at Canas selv slapp unna med gult for en styggere takling etter bare tre minutter da United slo Swansea 4-1 i serieåpningen.

davidswanUte i siste minutt

Det i seg selv ble kanskje ikke skjebnesvangert, men minuttet før slutt lot United Wilfried Bony få hoppe opp mutters alene fra kort hold. Innlegget fra venstre var presist, og headingen kontant.

Dermed scoret Swansea to mål på to sjanser, og FA-cupeeventyret fikk en tidlig slutt.

United var hakket bedre enn Swansea kampen gjennom, men som så ofte før skapes det for lite. Søndag manglet mange mann, men det er selvsagt bekymringsfullt at man ikke klarer å skape mer.

Darren Fletcher leverte en god 1. omgang, men totalt sett ble det for mye middelmådig og også dårlig. I en periode midt i 2. omgang var kvaliteten uhyre lav, og både pasninger og mottak i upressede situasjoner var for svake.

United må heve seg mange hakk hvis det skal bli jevnlig med poeng utover, og også hvis de skal ha en sjanse til å slå ut Sunderland i ligacupsemifinalen. Den første av to kamper der spilles allerede tirsdag kveld.