REFERAT: Robin van Persie og Wayne Rooney er skadet. Det er ikke Samuel Eto’o.

CHELSEA – MAN.UNITED 3-1

For første gang på lenge var det nok få United-fans som virkelig trodde det var mulig å slå Chelsea på Stamford Bridge.

Og dessverre endte det slik de fleste fryktet.

Selv om United startet best og matchet Chelsea gjennom hele kampen så ble det tap – først og fremst fordi Chelsea hadde spilleren som scoret på de mulighetene han fikk, mens United misbrukte sine sjanser.

Tre endringer

David Moyes gjorde tre forandringer på førsteelleveren som slo Swansea 2-0 i forrige kamp. Jonny Evans tok Chris Smallings plass i midtforsvaret. Phil Jones var endelig tilbake etter skade, og tok Darren Fletchers plas på midtbanen, mens det var noe mer overraskende at en (også) skadefri Ashley Young dyttet Shinji Kagawa ut av laget – spesielt siden japaneren storspilt i 10er-rollen i 2. omgang mot Swansea sist.

youngsjanse
SJANSE: Ashley Young kunne gitt United ledelsen her. Da kunne det nok ha endt annerledes.

Wayne Rooney og Robin van Persie manglet begge fortsatt.

Startet best

Det var det imidlertid ikke mulig å se i starten av kampen.

United gikk rett i strupen på hjemmelaget, og alt foregikk inne på Chelseas halvdel de første ti minuttene. United radet opp flere cornere, og etter to minutter kom kampens første store sjanse.

Ashley Young spilte vegg med Danny Welbeck, og fra skrått hold skjøt han alene mot Chelseas keeper. Dessverre gikk avslutningen rett på.

Mål på første sjanse

Det tok 11 minutter før Chelsea egentlig hadde ballen på Uniteds halvdel, og det tok 17 minutter før de skapte sin første sjanse. Det vil si – det ble en sjanse.

Samuel Eto’o fikk ballen på høyresiden, fintet bort Phil Jones og klemte til fra cirka 20 meters hold. Skuddet hadde blitt ufarlig, men traff Michael Carricks sko, endret retning og gikk plutselig i bue over David de Gea og inn i bortre hjørne. Dermed scoring, og som mange ganger før denne sesongen på motstanderens aller første sjanse.

Chelsea hadde sin beste periode i omgangen i en 10-minutters periode like etter scoringen. Eden Hazard viste rykk og tekniske detaljer, de fikk også et par cornere, men skapte ikke flere store sjanser.

adnanchel
GOD: Adnan Januzaj viste seg frem flere gang i 1. omgang.

Så skiftet det igjen.

Januzaj viste seg fram

United kom seg høyere i banen, og Adnan Januzaj viste at han allerede holder høy, høy klasse.

Etter 31 minutter drillet han David Luiz inne i feltet, men innlegget gikk dessverre forbi alle.  Sju minutter senere ble han igjen spilt oppe på Uniteds venstreside inne i Chelseas felt. Pasningen kom raskt, fant Danny Welbeck, men hans skudd fra 10 meter gikk dessverre rett på Cech. Igjen.

Reprisene viste også at Welbeck trolig skulle hatt straffe, siden Azpilicueta tok stambeinet hans da han avsluttet.

Fire minutter senere spilte Januzaj så opp Evra inne i feltet, men da Welbeck stod helt ledig og ventet på pasningen bommet franskmannen helt.

United fortjente da å være ajour.

I stedet skulle vondt bli verre.

Nådeløs

Først et skremmeskudd da Eden Hazard kontret, og Oscar avsluttet med en halvveis brasse like over. Så, i omgangens siste minutt, vant Chelsea tilbake ballen høyt etter en corner, innlegget til Eto’o var pefekt, og han trillet inn 2-0 fra kort hold.

Kvalitet fra Eto’o.

[poll id=»54″]Men veldig brutalt mot United som hadde matchet Chelsea på det meste i omgangen – unntatt effektivitet.

Game over med en gang

United har snudd 0-3 til poeng på Stamford Bridge før, men alt håp om poeng 19. januar forsvant bare tre minutter etter pause. Chelsea fikk corner, og slo den perfekt. David de Gea reddet headingen glimrende, men hvem oppfattet situasjonen raskest og var framme på returen? Jo, Samuel Eto’o.

Chelseas fjerde sjanse i kampen. Eto’os tredje og 3-0.

Game over.

Evra ut

Patrice Evra måtte ut med skade like etter. Dermed kom Chris Smalling inn på høyrebacken, mens Rafael tok plass på motsatt side. Like etter kastet David Moyes innpå Javier Hernandez for Ashley Young, og en positiv Chicharito fikk sine muligheter.

Jose Mourinho har sagt at det «enkleste i verden er å vinne 1-0». Nå ledet hans Chelsea 3-0 og da var oppgaven selvsagt umulig i å hente poeng.

Men United ga seg ikke.

Det ble skapt noen sjanser til i kampen, men Danny Welbecks heading på Januzajs corner gikk utenfor. Hernandez var også nær scoring da Petr Cech bestemte seg å drible på egen mållinje, men hjemmelagets keeper slapp med skrekken da Chicharito kastet seg inn i duellen i et forsøk på å takle ballen i mål.

Redusering

12 minutter før slutt ble det omsider et fortjent trøstemål.

United trykket på. Phil Jones’ avslutning fra 15 meters hold gikk til Chicharito som fra kort hold beinet ballen i mål.

vidicchelsea
SÅ RØDT: Dommeren er i ferd med å gi Vidic rødt kort.

Nærmere kom United ikke, og dermed endte det med tap.

Rødt kort

Kampen ble ikke noe bedre av at Nemanja Vidic fikk et hardt idømt rødt kort ett minutt på overtid, etter en takling av Eden Hazard. Slike taklinger ender som oftest mest gult, men United er inne i en tøff periode. Da går det meste mot, og dermed er Vidic suspendert i tre kamper.

Rafaels ville tofots-takling like etter fortjent nok da mer rødt enn Vidic’ takling, men han slapp unna med gult.

Spillemessig jevnt

United hang godt med i det meste av kampen, og sjansemessig var det helt jevnt. Hjemmelaget var imidlertid best foran begge målene, og hadde en Eto’o som viste hvorfor han har spilt for mange av verdens beste klubber.

Alt håp om seriegull er dermed ute.

United ligger 14 poeng bak serielederen. Heldigvis er ikke avstanden opp til 4. plassen som gir Champions League-plass avskrekkende. Den er fortsatt bare på seks poeng. 16 kamper gjenstår.

Et større problem er det at United tapte nok en kamp mot en rival. Under David Moyes’ ledelse står United med to seirer av 11 mulige mot lag på øvre halvdel av tabellen.

Tapet var også Uniteds første på bortebane i serien siden City ble for sterke i september, men laget får en sjanse til å slå tilbake allerede onsdag. Da venter Sunderland på Old Trafford i returkampen i ligacupsemifinalen.