Stoppet Liverpool-rekken i bitter poengdeling

Liverpools lange seiersrekke, som til det kjedsommelige trekkes frem, brytes av Ole Gunnar Solskjærs gutter. Men det er med et surt stikk i magen at United-spillerne går av banen.

Solskjær og hans mannskap følte nok nemlig at de hadde fortjent mer en ett poeng mot Liverpool på Old Trafford.

Manchester United åpner med å presse høyt, og viser tydelig at de ikke har møtt opp for å bli spilt ut. De tør å stå høyt tidlig, og holder ballen i laget. Defensivt er Victor Lindelöf i noen løpsdueller med Divock Origi og kommer godt ut av dem.

Det første kvarteret sliter Liverpool med å skape sjanser. United skaper ikke mange, men flere enn gjestene. Andreas Pereira havner i en del situasjoner hvor han ikke tar de riktige avgjørelsene, men han er ofte der det skjer.

Marcus Rashford virker veldig tent i åpningsminuttene, og tar Virgil van Dijk på styrken i en duell. Han bruker farten sin med fordel mot Liverpool-forsvarerne som ikke kan mathce ham. Markerer seg tidlig.

GOD: Marcus Rashford i duell mot Virgil van Dijk.

Etter halvspilt omgang viser Scott McTominay styrke som en bjørn da han river seg fri fra en markering og avanserer med ballen i beina. Daniel James er helt åpen, men McTominay skyter selv. Han får nok beskjed om å sentre i slike situasjoner når pausepraten kommer.

Liverpool kjemper seg inn i kampen igjen, og Roberto Firmino får en stor mulighet etter godt forarbeid av Sadio Mané. Brasilianeren er ikke like skarp foran mål som de vi har sett av ham tidligere denne sesongen.

Opp i ledelsen

Som han gjorde i 2017/18-sesongen scorer Marcus Rashford mot Liverpool på Old Trafford. James gjør en enorm jobb i forkant, og vekter et innlegg til perfeksjon mot sin offensive kollega. Fra få meter er det en enkel jobb for Rashford å sette ballen bak Allison.

JUBEL: United-spillerne feirer 1-0-målet.

VAR sjekker om en Lindelöf-takling på Origi i forkant er en «grov feil» fra dommer å la passere. Frisparket er greit – isolert sett – men feilen det er å ikke blåse frispark er ikke grov nok. Målet står.

En lang ball slås mot Mané, men senegaleseren demper den med hånda før han får satt ballen i nettet. Den er vanskelig å se, men VAR tar seg friheten til å se på situasjonen igjen, og annullerer scoringen. Lindelöf skal være fornøyd med det, for vår svenske venn gjør ingen god figur i situasjonen som leder til scoringen.

Lagene går til pause på stillingen 1-0 til Manchester United.

Gjestene åpner andreomgangen noen hakk bedre enn de åpnet den første. Solskjær svarer tidlig på formasjonsendringen til Jürgen Klopp.

James har fått en og annen smell denne kampen, men i en duell med Fabinho etter timen spilt, blir det litt i overkant. Den unge waliseren blir liggende etter en halvstygg variant fra Liverpools midtbaneanker, men han kommer seg heldigvis opp igjen.

SMELL: Daniel James fikk kjørt seg mot Liverpool.

Glipper på slutten

Etter halvspilt andreomgang serverer Pereira en pasning i Beckham-klasse idet han vrir spillet mot Rashford. Liverpool er i ubalanse, Rashford setter fart, James drar med seg en stopper i et offensivt løp som frigjør en vei inn mot senter av banen som Rashford kan angripe. Kampens målscorer er ikke vond å be. Han skjærer inn og fyrer av. Skuddet går en liten halvmeter utenfor.

Ny sjanse for United noen minutter senere, når Ashley Young slår en smart ball inn på Pereira. Brassen legger igjen til sin landsmann Fred som banker til på første. Dessverre ender ballen i nettveggen. Fine takter fra Solskjærs utvalgte.

United står godt, og Liverpool skaper i utgangspunktet ikke så mye. Men så skjer det som ikke skal skje. Gjestene utligner etter et innlegg som finner innbytter Adam Lallana. 31-åringen er umarkert, til tross for Uniteds etablerte forsvar, og De Gea er sjanseløs på avslutningen fra så få meter.

Lufta går litt ut av United-spillerne som stort sett har forsvart seg veldig godt i 85 minutter. Liverpool presser på, men makter ikke å sette De Gea på flere prøver. Det ender 1-1.

Isolert sett er det veldig godt med tanke på situasjonen før kampstart, men det er lov å være bitter.