Endelig kom revansjen

REFERAT: Hevnen var søt da United for alvor revansjerte fjorårets stortap i rivaloppgjøret på Old Trafford.

Louis van Gaal slutter aldri å overraske, og mot Liverpool ga manageren 19 år gamle James Wilson tillit fra start. Spissens fart var årsaken til at han ble foretrukket foran Falcao forklarte Van Gaal før kampen. I de bakre rekkene returnerte Phil Jones ettersom Marcos Rojo skadet seg på lørdagens treningsøkt.

Manchester United – Liverpool 3-0 (2-0)

1-0 Rooney (13)
2-0 Mata (40)
3-0 Van Persie (71)

Manchester United: De Gea; Jones (McNair 89), Carrick, Evans; Valencia, Rooney (Falcao 77), Fellaini, Mata, Young; Wilson (Herrera 70), Van Persie

Liverpool: Jones; Lovren, Skrtel, Johnson (Toure 26); Henderson, Gerrard, Allen, Coutinho, Moreno (Markovic 69); Lallana (Balotelli 46), Sterling

Det åpnet litt trått for Manchester United på eget gress. Liverpool presset United høyt, og tvang hjemmelaget til å gjøre feil på egen halvdel. Det utnyttet Adam Lallana, som spilte fri Raheem Sterling etter 12 minutter. Men den engelske unggutten møtte sin overmann i form av David de Gea, som reddet Sterlings avslutning på mesterlig vis.

Manchester United v Liverpool - Premier League

Isteden smalt det i andre enden. Et øyeblikks magi fra Antonio Valencia (!) åpnet opp hele Liverpool-forsvaret. Ecuadorianeren dro en tunnel på Joe Allen, og stormet mot sekstenmeterhjørnet. Deretter slo han ballen hardt langs sekstenmeterstreken, hvor Wayne Rooney dukket opp smalt inn 1-0 til vertene.

United-forsvaret fortsatte å slite med raske, tekniske Raheem Sterling, som fant rom bak Uniteds tre stoppere. Etter 24 minutter kom han seg fri og alene mot De Gea igjen, men nok en gang stoppet De Gea stortalentet med en fin redning.

Liverpool fikk en ny mulighet da Gerrard klinket ballen mot Alberto Moreno med en fantastisk langpasning. Spanjolen tok ned ballen med et dårlig touch, og da utnyttet Antonio Valencia anledningen til å rette opp sin egen feilposisjonering.

Gjestene sløste og sløste, og Manchester United har den siste tiden vist at det straffer seg. Et innlegg fra Ashley Young ble stusset videre av Robin van Persie, som fant veien til en offsideplassert Mata på bakre stolpe. Den lille spanjolen viste ingen nåde, og dyttet ballen over streken med pannebrasken.

Etter å ha brent nok en kjempesjanse virket det som lufta gikk litt ut av Liverpool-ballongen, og United tok etter hvert tak i kampen. Først hadde Rooney en brukbar mulighet da han fikk tid og rom foran mål, men venstrebeinskuddet gikk rett i klypene på Brad Jones. Etter en drøy times spill fikk Van Persie sin første sjanse i kampen, men hans skudd sneiet stolpen.

Et par minutter slo imidlertid Liverpool tilbake igjen og var nærmere scoring enn noen gang. Etter en god Jones-takling på Sterling endte ballen til slutt hos mye omtalte Balotelli. Han dundret til på direkten, men De Gea reddet mesterlig før ballen gikk i tverrliggeren.

Liverpool hadde sine sjanser, men det var United som scoret målene, og 20 minutter før slutt gjorde de det for tredje gang. Nok en gang var det angrepstrioen som sto bak. Rooney kom med innlegget før Mata plukket returen og sendte ballen til en helt åpen Van Persie på høyrekanten som kunne trille ballen i åpent mål bak et forvirret Liverpool-forsvar.

Ytterligere tre muligheter fikk Balotelli til å pynte på resultatet, men, nei. De Gea var (som vanlig) alltid i veien og holdt nullen.

Dette var kampen hvor United fikk til alt de prøvde på, mens Liverpool kunne prøvd å score på De Gea ut året uten å få ballen i mål. Rød jul i Manchester!