Atalanta BC v SS Lazio - Serie A

Reddet poeng på overtid i generalprøven

Det gikk bedre for United denne helga enn for de andre lagene i gruppe F av Champions League.

Manchester United vant som kjent 3-0 borte mot Tottenham, og i denne saken ser vi på hvordan det gikk med de tre andre lagene i Uniteds Champions League-gruppe, selvsagt med litt ekstra fokus på tirsdagens motstander.

Atalanta 2-2 Lazio

I midtuka snudde Atalanta til seier, og lørdag spilte de hjemme mot et annet av lagene som ønsker å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League, nemlig Maurizio Sarris Lazio.

I det 18. minutt ble Ciro Immobile spilt gjennom for Lazio (Demiral burde kanskje klart å stoppe det gjennomspillet), men Musso reddet Immobiles skudd – men tidligere Chelsea-spiller Pedro var raskest frempå på returen, og han plasserte ballen i mål, og Lazio ledet 1-0.

Like før pause utlignet Atalanta da heller ikke Lazio klarte å stoppe Duván – colombianske Duván Zapata har hatt en meget god sesong hittil, og 1-1-målet hans i denne kampen var rett og slett en stor individuell prestasjon, der han viste både kraft, vilje og finesse før han fra halvskrå vinkel banket ballen inn i hjørnet bak Pepe Reina i Lazio-buret.

US Salernitana v Atalanta BC - Serie A
SCORET IGJEN: Duván Zapata.

I det 74. minutt ga Ciro Immobile Lazio ledelsen igjen etter et flott angrep av bortelaget, og det så ut til å gå mot Atalanta-tap. Atalanta hadde nemlig en rekke med gode muligheter, men kastet bort alle sjansene.

Helt frem til det fjerde overtidsminuttet. Da slo innbytter Ruslan Malinovskyj inn fra høyre, og Demiral stusset ballen videre til Marten de Roon, som på direkten fikk styrt ballen inn i mål bak Reina til ellevill jubel fra Bergamo-publikummet.

UTLIGNINGSMÅLET: Marten de Roon setter inn 2-2 i kampens fjerde overtidsminutt.

Atalanta ligger på en femteplass, men har like mange poeng som Roma på fjerdeplassen (i alle fall frem til Romas kamp mot AC Milan søndag kveld). Lazio ligger på plassen bak Atalanta.

Når det gjelder lagoppstillingen mot Lazio, så er det verdt å nevne at de fortsatt manglet spillerne som gikk glipp av United-kampen, og ellers at spillere som Malinovskyi og Luis Muriel begge startet kampen på benken (men begge kom innpå etter hvert).

Atalanta: Juan Musso – Matteo Lovato (Giorgio Scalvini, 67.), Merih Demiral, Marten de Roon – Davide Zappacosta (Roberto Piccoli, 83.), Teun Koopmeiners, Remo Freuler, Joakim Mæhle – Josip Ilicic (Luis Muriel, 67.), Mario Pasalic (Ruslan Malinovskyj, 59.) – Duván Zapata.
Ubenyttede innbyttere: Francesco Rossi, Marco Sportiello, Giuseppe Pezzella, Aleksej Mirantsjuk.

Høydepunkter:

Valencia 2-0 Villarreal

I helga reddet Villarreal poeng på overtid, slik Atalanta gjorde nå, men El Submarino Amarillo er ikke i form.

Lørdag kveld tapte de borte mot formsvake Valencia, som hadde spilt sju kamper på rad uten seier (tre uavgjortkamper og fire tap).

Valencia tok ledelsen på slutten av den første omgangen, før de økte til 2-0 på et straffespark i det 77. minutt.

Villarreal er helt nede på 13. plass i La Liga, og har nå spilt fire ligakamper uten seier.

Villarreal CF v Manchester United - UEFA Europa League Final
TAPTE: Unai Emery og Villarreal.

St. Gallen 3-1 Young Boys

Young Boys henger fortsatt med i gruppe F av Champions League, men bør nok helst ha poeng mot Villarreal om avansementsdrømmen skal leve videre. Villarreals ikke altfor imponerende form gjør nok også at Bern-laget aner at det kan være mulig å overraske.

Kanskje var bortekampen mot Villarreal allerede i tankene, for lørdag tapte de på bortebane mot St. Gallen, som lå på nest sisteplass i den sveitsiske ligaen.

St. Gallen ledet hele 3-0 før Young Boys reduserte – og da kom det attpåtil gjennom et selvmål.

De to foreløpige hovedkonkurrentene i toppen spilte mot hverandre, og de spilte uavgjort, så Young Boys tapte ikke så mye terreng.

Young Boys ligger ett poeng bak Zürich, og fire poeng bak Basel, med én færre kamp spilt enn begge to.