Reddet av selvmål i generalprøven, mens ex-red scoret for Partizan

SPIONØYNE PÅ EL-RIVALENE: Seier for alle lagene i gruppa, og ex-red på scoringslista.

Som så mange ganger før kommer vi til å følge litt ekstra med på resultatene til lagene i Europa League-gruppa vår: Astana, AZ og Partizan.

Denne uka starter det hele mot Astana, så vi har selvsagt hovedfokus på den kampen.

Astana 2-1 Shakhter Karagandy

Søndag ettermiddag spilte Astana sin generalprøve i den kasakhstanske ligaen, og motstander var Shakhter Karagandy – som ligger midt på tabellen.

Astana er i god form, og det eneste tapet i det siste var et bortetap mot nettopp Shakhter i begynnelsen av august.

Også denne gangen havnet Astana i trøbbel, etter at Shkodra ga bortelaget ledelsen i oppgjørets 34. minutt. Resultatet var 0-1 til pause, men før det var gått ti minutter av andreomgangen stod det 1-1, etter at Marin Tomasov (som er på bildet øverst i saken) utlignet.

Tomasov er en målfarlig herremann, og er en viktig del av grunnen til at de kvalifiserte seg til Europa League i det hele tatt, etter å ha scoret sju mål på de seks Europa League-kvalifiseringskampene Astana måtte gjennom.

I kampens 66. minutt satte Milos Vidovic ballen i eget mål for bortelaget, og det ble kampens siste scoring.

Astana ligger på tredjeplass på tabellen i den kaskhstanske ligaen, men Astana har spilt to kamper (24) færre enn de andre lagene på toppen, og vil med seier i begge kampene toppe ligaen fremfor Tobol.

FC Astana: Nenad Erić – Luka Simunovic, Antonio Rukavina, Dmitri Shomko, Yevgeny Postnikov, Dorin Rotariu, Ivan Maevskiy, Serikzhan Muzhikov (Yuriy Pertsukh, 65.), Rúnar Már Sigurjónsson, Marin Tomasov, Roman Murtazayev.

AZ 5-1 Sparta Rotterdam

Det mest oppsiktsvekkende resultatet blant våre Europa League-motstandere var nok Alkmaars 5-1-seier mot Sparta Rotterdam.

Abdou Harroui ga Sparta en tidlig ledelse etter en misforståelse mellom AZ-keeper Marco Bizot og Jonas Svensson, men stort mer fikk ikke Sparta til i dette oppgjøret. Allerede i kampens fjerde minutt stod det 1-1, etter utligning av Oussama Idrissi, før Myron Boadu scoret både 2-1 og 3-1.

Idrissi scoret sitt andre rett før hvilen, og dermed stod det 4-1 til pause.

Andreomgangen ble roligere, men ti minutter før slutt fikk hjemmelaget straffespark, og Teun Koopmeiners satte ballen i mål.

Louis van Gaals gamleklubb står med 3-1-1 etter fem kamper, og ligger tre poeng bak tabelltoppende Ajax.

AZ: Bisot – Svensson, Vlaar (Hatzidiakos, 63.), Wuytens, Wijndal – Midtsjø, De Wit, Koopmeiners – Stengs (Clasie, 78.), Boadu (Sugawara, 77.), Idrissi.

AFAS STADION: Alkmaars hjemmebane.

Proleter 0-3 Partizan

Proleter klarte å holde nullen i førsteomgang, men i andre omgang raknet det mot Partizan for Novi Sad-laget.

Ex-red Zoran Tosic ga Partizan ledelsen i kampens 56. minutt, før Umar Sadiq (nigerianer på lån fra Roma) doblet ledelsen i det 73. minuttet. Noen minutter senere kom 3-0-scoringen fra tidligere Liverpool-spiller Lazar Markovic.

Partizan er fortsatt ubeseiret i den serbiske ligaen etter å ha spilt seks kamper, men ligger foreløpig noen poeng bak teten (men har hengekamp(er) på de fleste lagene foran).

Partizan: Stojkovic; Brezancic, Miletic, Vujacic, Pavlovic, Scekic, Natkho, Stevanovic (Ivanovic, 84.), Zdjelar, Tosic (Markovic, 63.), Sadiq (Asano, 74.).

TOSIC: Her fra tiden i CSKA.