Reaksjoner etter Van Gaal-ansettelsen

OPPDATERT 09.25: Flere nederlendere hyller sin landsmann som «den rette» og «den største».

Nøyaktig ett år etter at Sir Alex Ferguson ledet United for siste gang, ble nederlandske Louis van Gaal ansatt som ny manager.

Nederlenderen fikk en treårskontrakt, og starter i jobben så fort VM-eventyret er over for Nederland, som han nå leder.

Han tar med seg Ryan Giggs som assistent, og nederlandske Marcel Bout og Frans Hoek som førstelagstrenere.

Les mer om ansettelsen her.

Her er en rekke reaksjoner etter ansettelsen:

Ruud Gullit: – Jeg er stolt! En nederlender som manager for Manchester United. Skjønner alle hva det betyr? Jeg tror Van Gaal vil gjøre det strålende. Han er den rette mannen for situasjonen United er i.

Kevin Strootman: – Jeg ønsker ham lykke til. Jeg er sikker på at han kan oppnå noe, det har han bevist i andre klubber.

Arjen Robben: – Han fortjener denne jobben. Jeg snakker av erfaring når jeg sier at Van Gaal er den største manageren.

Peter Schmeichel på Twitter: Ønsker Louis van Gaal lykke til som den nye Manchester United-manageren.

Chelsea-sjef Jose Mourinho: – Han er åpenbart en godt fotballmanager og jeg er fornøyd med at han nå er manager i samme land som meg og i Premier League. Enda viktigere er at han er en bra fyr og god mann. Jeg ønsker ham lykke til.

Tidligere United-forsvarer på 80- og 90-tallet, Lee Martin: – Han har erfaringen og har vunnet ting hvor enn han har vært, blant annet Champions League og titler i store klubber som Bayern München og Barcelona. Dette er en ganske lik klubb som de to. Han vet hvor mye som kreves for å bære en slik klubb fremover. Han har en plan klar og han er en god tilførsel for oss. Han er en sterk karakter og det er akkurat det vi trenger nå. Vi trenger noen som kommer uten å være redd spillerne. Han vil sortere alt som han vil og vil ikke være redd for å gi dem en liten ørefik i garderoben om det trengs. Det er et positivt skritt og jeg er fornøyd.

Treble-vinner David May: – Det er en strålende ansettelse. Han har vunnet troféer over hele Europa og i Spania, Tyskland og Nederland og forhåpentligvis vil han det på Old Trafford også. Det er en stor jobb, såklart det er. Det er tre eller fire spillere som kommer til å forlate i sommer og han er nødt til å erstatte dem med kvalitet. Det er en stor jobb men jeg ser virkelig frem til det.

United-legenden Lou Macari om ansettelsen av Giggs som assistenttrener: – Det er en god avgjørelse fordi han er en som kjenner spillerne og som forhåpentligvis vil råde ham riktig. Han har jobbet med de fleste av dem, han kjenner styrkene og svakhetene og jeg er sikker på at før den første pre-season-kampen i Los Angeles vil Ryan informere den nye manageren om hva han synes om de enkelte spillerne, hvem som bør bli og hvem som bør gå. Det er en god ansettelse og la oss håpe at partnerskapet fungerer.