– Veldig fornøyd

Les hva Mourinho sa etter kampen.

Det alle lurte på etter kampen var selvsagt: Var José Mourinho fornøyd?

– Ja, veldig fornøyd. Resultatet er naturligvis ikke den viktigste tingen, men det er alltid viktig! Men jeg er fornøyd med ting som vi prøvde på trening, noen prinsipper i spillet vårt [både] defensivt og offensivt, og jeg kunne se det igjen utpå der. Selvsagt ikke på en perfekt måte, forholdene lå ikke til rette for det – ti dager med trening gir oppsamling av tretthet, og ikke noe piff [sharpness, journ.anm.], dette tar tid. Men jeg kunne se forskjellige ting, de begynner å tenke fotball slik jeg gjør det, og det gleder meg.

lukeshaw
VAR TILBAKE: Luke Shaw.

– Alle spilte, og alle hadde en positiv opptreden, så jeg er fornøyd. Og det beste av alt er noe jeg aldri har hatt tidligere: En treningskamp, en første kamp i sesongen, jeg kunne kalt det en treningsøkt med motstandere, og jeg hadde aldri trodd at så mange supportere… den permanente [han mente kanskje kontinuerlige? Journ.anm.] støtten til laget, manifestasjonen av lykke med noen av tingene de kunne se i laget, og det er absolutt fantastisk.

– Så hvis det er slik i en treningskamp… det er som jeg sa på presentasjonen min, at hvis de forventer seg noe av meg, så vil jeg prøve å gi dem alt, og jeg er sikker på at de gir en fantastisk støtte til laget.

Og hva med de to nye?

– Ja, Mkhitaryan er en spiller i toppklasse, og sannsynligvis i den beste alderen for en fotballspiller – 27 og 28 år. Måten han tenker fotball på er praktfull, han tenker veldig, veldig raskt, og måten han berører ballen på er herlig. Jeg synes han var positiv.

henrikhmkhitaryan (650 x 358)
I ABSOLUTT TOPPKLASSE: Henrikh Mkhitaryan.

– Angående Eric, så viste fansen at de var fornøyde med ham da jeg byttet ham ut. Han gjorde nok. Han er selvsagt en veldig ung gutt, og kommer selvsagt fra et helt annet miljø, men du kunne se hva han er allerede.

– Jeg vil gi alt for å gjøre ham til en bedre og bedre og bedre spiller, slik jeg har gjort tidligere med andre veldig unge midtstoppere jeg har hatt i hendene mine, som f.eks. Varane, og jeg vil prøve å gjøre ham så god som jeg klarer. Realiteten er at han viste det potensialet vi så da vi bestemte oss for å kjøpe ham.

andreaspereirabailly (650 x 358)
HØYT OPPE: Bailly, her sittende på passarygg på Andreas Pereira, fikk skryt fra Mourinho etter kampen.

Mourinho ble videre spurt om det var noen unge spillere som hadde imponert ham, og kom med så fine ord om Axel Tuanzebe at vi laget en egen sak på det, før han fulgte opp med å skryte videre.

– Andreas er et fantastisk talent, han har et utrolig blikk for spillet og teknikk. Nå snakker jeg bare om to, men realiteten er at de unge uten press i en rolig atmosfære – ikke i alvoret – var veldig gode, og det var godt for meg å se hva de kan gjøre.

José Mourinho var for øvrig også veldig fornøyd med noe helt annet. Se bare hva han la ut på Instagram:

what a chef!🍪after the match portuguese cakes!amazing fans!tks red army

Et bilde publisert av Jose Mourinho (@josemourinho)