Spania 2–3 England

Nations League
Estádio Benito Villamarin, Sevilla

MÅL: Sterling (15, 37), Rashford (29), Alcacer (57), Ramos (90+8)

Spania hadde aldri sluppet inn tre mål på eget gress i en tellende landskamp, men mandag kveld måtte de se den statistikken forsvinne allerede før kampen var halvspilt.

England så friske ut fra første spark på ballen, men det var Spania som var nærmest scoring før kampen var ti minutter gammel.

Mål og målgivende før pause

Etter bare et kvarter gikk «The Young Lions» opp i ledelsen, og det var Manchester-spillerne som sto for det hele.

Marcus Rashford gjorde som han ville fra sin venstrekant, og spilte Sterling på blank med sylfrekk pasning, som hverken undertegnede eller Spania-forsvaret så komme.

Englands treer på topp ble rett og slett for mye å håndtere for Spania. Farten til Rashford og Sterling, kombinert med Kanes evne til å holde på ballen, førte til flere ubehagelige situasjoner foran målet til David De Gea.

Rashford spilte en solid førsteomgang for England, men tidvis satt man også med et inntrykk av at United-spilleren forsvant litt i perioder av omgangen. Det er fortsatt lite å utsette på en venstreving som leverer både mål – og målgivende før hvilen.

David De Gea måtte altså plukke tre baller ut av eget nett denne kvelden, men det er vanskelig å gi United-keeperen skyld i noen av målene.

Hvis det er noe sisteskansen kan forbedre seg på, så er det utspillene sine. Ved et par anledninger slurvet De Gea bort ballen med upresise avleveringer, noe vi også har sett han gjøre for United.

Spania slo tilbake

Der England-sjansene kom som perler på snor i kampens første omgang, var det langt roligere etter hvilen.

Det er ikke så oppsiktsvekkende på stillingen 0-3, og da Alcacer reduserte for hjemmelaget bare ti minutter ut i omgangen, var det starten på en Spania-dominans som skulle vare ut oppgjøret.

En slik kamputvikling påvirker åpenbart banespillet, og England ble spilt langt lavere – og ventet på kontringsmuligheter. Rashford fikk noen, og i kampens 84. minutt måtte Nacho ta det gule kortet for å stoppe lynvingen på vei frem i banen.

Stort mer er det faktisk ikke å skrive om Rashfords involvering i kampens siste 45 minutter. Dette var for alvor hjemmelagets omgang, som hadde flere gode muligheter til å få med seg et poeng denne kvelden.

Og hva gjelder De Gea, så var han nærmest ikke involvert i noe som helst etter hvilen.

Spania dominerte rett og slett andreomgangen, noe som gjorde tilværelsen for United-keeperen svært behagelig.

Spania: David De Gea, Jonny, Nacho, Ramos, Alonso, Saul (Alcacar 56), Busquets, Thiago, Asensio, Aspas Ceballos 56), Rodrigo (Morata 72)

England: Pickford, Trippier (Alexander-Arnold) 84), Chilwell, Gomez, Maguire, Dier, Barkley (Walker 75), Winks (Chalobah9 0), Sterling, Rashford, Kane

Vi fulgte oppgjøret:

9o+9. SLUTT, det ender faktisk 2-3 i Spania! En ganske bisarr avslutning på oppgjøret, hvor Sergio Ramos scorer i det dommeren blåser av for full tid.

57. MÅL, 1-3! Paco Alcacer har bare vært på banen i to minutter, og nå har han redusert for Spania!

45. Kampens andre omgang er i underveis! Spania sto klare lenge før England tuslet ut på gressmatta, og det blir spennende å se hvordan spillerne foran De Gea angriper denne omgangen.

45. PAUSE. Hvem hadde tippet dette pauseresultatet? England har feid Spania av banen – og Rashford har vært sentral i mye av det som har skjedd!

37. MÅL, 0-3! Hva er det som skjer? England danser rundt Spania akkurat nå, og Raheem Sterling får æren av å avslutte et meget godt angrep fra gjestene.

29. MÅL, 0-2! Marcus Rashford gjør ingen feil alene med lagkamerat David De Gea, og endelig sitter den for United-gutten! Igjen må vi applaudere pasningen som førte til målet, denne gangen servert av Harry Kane.

15. MÅL, 0-1! England tar ledelsen etter en herlig Sterling-avslutning, men pasningen fra Rashford er nesten like delikat! Manchester-spillerne kombinerer vakkert der.

7. Det har vært hektiske åpningsminutter i Spania, og det er hjemmelaget som har vært nærmest scoring.

0. Avspark! Kampen på Estadio Benito Villamarín er underveis!