Wales v England: Group B - FIFA World Cup Qatar 2022

Rashford herjet med Wales – sendte England videre i VM

England tok seg tirsdag kveld videre fra gruppe B og møter Senegal i åttendedelsfinale førstkommende søndag og Manchester United-spillerne fortsetter å herje i Qatar.

Marcus Rashford fikk sjansen fra start og ønsket å vise seg tilliten verdig. 25-åringen fikk første omgangs største sjanse da han ble spilt alene med keeper tidlig i omgangen, men satte avslutningen rett i kroppen på keeper Danny Ward.

Marcus Rashford skulle også presentere seg tidlig i andre omgang og scoret kampens første mål med et knallhardt frispark som var godt plassert bort i keeperhjørnet.

FRISPARKPERLE: Rashford scoret kampens første mål med en frisparkperle fra 22 meter.

Like etter la Phil Foden på til 2-0 før Marcus Rashford igjen tok tilbake rampelyset. United-angriperen løp opp en lang ball ute til høyre før han utfordret Wales-backen Connor Roberts og fant et skuddlege i det nærmeste hjørnet. Skuddet gikk via foten til keeper Ward og i mål og England gikk opp i 3-0.

Like etter han scoret sitt andre mål og sitt tredje i turneringen ble Rashford byttet ut og erstattet av Jack Grealish. Harry Magiure spilte hele kampen for England og gjorde en ny god kamp og hadde god kontroll defensivt. Luke Shaw var den tredje United-spilleren som var med fra start og fikk spille 65 minutter.

SCORET SITT ANDRE: Marcus Rashford tråklet seg inn i banen og satte ballen i nærmeste hjørne.

England (3-0) Wales

Mål: 1-0 Marcus Rashford (50), 2-0 Phil Foden (51), Marcus Rashford (68)

Gult kort: Daniel James (30), Aaron Ramsey (61)

England: Jordan Pickford – Kyle Walker (Trent Alexander-Arnold 57), John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw (Kieran Trippier 65) – Declan Rice (Kalvin Phillips 57), Jordan Henderson, Jude Bellingham – Phil Foden, Harry Kane (Callum Wilson 57), Marcus Rashford (Jack Grealish 75)

Wales: Danny Ward – Neco Williams (Connor Roberts 36), Chris Mepham, Joe Rodon, Ben Davies (Joe Morrell 59) – Ethan Ampadu, Joe Allen, Aaron Ramsey – Daniel James (Harry Wilson 77), Gareth Bale (Brennan Johnson 46), Kieffer Moore

Vi oppdaterer med mål og det viktigste rundt United-spillerne.

1 min: Kampen er i gang!

10 min: Rashford spilles gjennom av Harry Kane og kommer alene med Wales-keeper Danny Ward. Keeperen kommer raskt ut og gjør seg stor og Rashford rekker ikke få til noen god avslutning.

24 min: Rashford prøver seg fra distanse. Neco Williams ofrer seg og setter hodet til for å stanse skuddet og deiser i bakken og trenger behandling.

37 min: Etter noen daffe minutter uten noe som skjer holder England på å krone ett vakkert angrep med scoring. Bellingham finner Foden inne i feltet, men City-spilleren skyter over fra skrått hold.

39 min: Rashford prøver seg med et brassespark, men det blir bare nesten. Ballen sklir av foten etter at han må tilbake å hente ballen for å få kastet seg rundt og avsluttet.

45+5 min: Wales kommer til sin første sjanse. Joe Allen får ballen på 20 meter og forsøker å bøye ballen i lengste, men skuddet går en god meter over og til side for mål.

PAUSE

46 min: Andre omgang er i gang. Wales tar av kaptein Gareth Bale.

50 min: MÅL! Marcus Rashford sender England i føringen med et kremmerhus av et frispark. England får frispark på 22 meter. Det diskuteres heftig blant Englands spillere før de til slutt bestemmer seg for at det er Rashford som skal få sjansen. Rashford takker for tilliten og skyter knallhardt mot keeperhjørnet. Ward har tatt steget inn og rekker ikke tilbake.

51 min: MÅL! Phil Foden dobler ledelsen. Rashford vinner ballen høyt i banen før Kane slår inn og finner Foden som løper inn Englands andre på to minutter.

56 min: Kieffer Moore fyrer fra distanse og skuddet tar innom Harry Maguire og får en retningsforandring. Jordan Pickford slår til corner.

65 min: Luke Shaw blir byttet ut og erstattet av Kieran Trippier.

68 min: MÅL! Marcus Rashford herjer med Wales. Løper opp en løs ball ute på høyresiden. Utfordrer Connor Roberts innover i banen før han skyter tilbake mot hjørnet han kom fra og treffer Ward som ikke får lukket beina tidlig nok og Rashford scorer sitt andre.

75 min: Marcus Rashford får ikke hat-tricket sitt, men går smilende av banen når han blir erstattet av Jack Grealish. Får en god klem av England-manager Gareth Southgate.

77 min: Bellingham nære scoring. Spilles alene med keeper av Wilson, men keeperen rekker bort på en svak avslutning fra Englands unge midtbanespiller.

90 min: England har roet det hele ned. Triller ball og sparer på kreftene.

90+1 min: Harry Maguire er med frem på en dødball. Kommer inn på bakre og header ballen inn i feltet igjen og finner Stones som på finurlig vis klarer å sette ballen over.