Rasende Neville ber Solskjær kvitte seg med «ugress»

En rystet Gary Neville omtaler ydmykelsen mot Everton som «pinlig». Samtidig sier Sky Sports-eksperten gjentar han at han har full tillit til at Ole Gunnar Solskjær er riktig mann for jobben.

Etter søndagens smått sjokkerende resultat på Goodison Park, satt Sky Sports-studioet over til Neville, som fortalte akkurat hva han mente om klubben hans driver med om dagen.

– Jeg er rasende, for å være ærlig, sier Neville, og minner om at Ole Gunnar Solskjær var nødt til å gå over til den tilreisende United-fansen på Goodison Park og beklage den forestillingen de var blitt vitner til.

– De siste sju årene har jeg ofte sagt at klubber er nødt til å kvitte seg med ugresset i hagen sin. Men i denne klubben er det parkslirekne (japansk ugress som regnes som en av de verste formene for ugress og er svartelistet i Norge red. anm.), og det angriper ikke bare hagen, men også grunnmuren til huset. Det er de nødt til å håndtere umiddelbart.

– Fansen sto med José Mourinho til slutten, og de kommer ikke til å rope på at Ole Gunnar Solskjær må gå. De kommer ikke til å vende seg mot ham. Det er spillerne som står med risikoen.

GOD TONE: Stemningen var ikke like god på Goodison Park som den var før kampen i Barcelona. Ole Gunnar Solskjær (t.h.) står med sju baklengs og null scoringer på sine to siste kamper. Gary Neville (t.v.) mener resultatene viser hvilke problemer United har.

Slakt i lokalavis

Budskapet til Neville er det samme som i de engelske avisene. De færreste klandrer Solskjær, og mener resultatet må tilskrives en kombinasjon av en svak spillergruppe og dårlig ledelse fra øverste hold.

Lokalavisen slaktet United-spillerne på sin spillerbørs, der samtlige av de elleve spillerne som startet kampen fikk karakteren 0 eller 1.

PÅ PLASS: Ed Woodward var selv på tribunen på Goodison Park.

– Full tillit til Ole

Neville sammenligner United med Manchester City og sier at de lyseblå er der United ønsker å være for øyeblikket.

Den tidligere United-backen trekker fram Bernardo Silva, Raheem Sterling, Kevin De Bruyne og David Silva som spillere som ikke bare holder langt høyere kvalitet, men som også jobber hardere.

– Everton løp fire kilometer mer enn dem i første omgang. Se på Liverpool, deres største rival, de kjemper for hver eneste meter på banen, sier Neville.

– Det var pinlig å se noen av United-spillerne mot Everton. Jeg er rasende. Jeg har full tillit til at Ole vet hva som må gjøres. Klubben kommer selvfølgelig til å støtte ham, men det er et stort problem. Den forestillingen de leverte på søndag var råtten.

Onsdag kveld tar Manchester United imot nettopp City til sesongens siste byderby.