PSG vant 9-0

Paris Saint-Germain med overbevisende hevn mot bunnlaget som slo dem ut av den franske ligacupen, men alt var ikke positivt med denne kampen for PSG.

Manchester United har vunnet sju kamper på rad under Ole Gunnar Solskjær, og ser sannsynligvis ut som litt mer skremmende motstand for PSG enn vi så ut som for en måned siden.

Uansett var det nok likevel PSG som sendte det kraftigste skremmeskuddet akkurat denne helga.

De møtte Guingamp, og ga seg ikke før det stod hele 9-0.

To spillere med hat-trick

Guingamp sjokkerte nylig ved å slå PSG ut av ligacupen, og PSG ønsket nå hevn mot laget som ligger på sisteplass i den franske ligaen – og det fikk de definitivt.

Neymar scoret det første målet, før to mål av Kylian Mbappé gjorde at PSG gikk til pause med en 3-0-ledelse.

Etter pause scoret først Edinson Cavani to mål, før Neymar scoret sitt andre, og det stod dermed 6-0 etter at fronttrioen Cavani, Neymar og Mbappé altså hadde scoret to hver.

Den første til å fullføre hat-tricket ble Cavani, i det 75. minutt, før Mbappé gjorde det samme i det 80. minutt (Cavani med målgivende). Noen minutter senere kom det niende og siste målet, men det ble ikke noe hat-trick på Neymar, for det målet var scoret av Thomas Meunier.

Skadeproblemer for PSG

Alt var uansett ikke positivt for Champions League-motstanderen vår.

Marco Verratti måtte ut med en ankelskade etter bare etter kvarter av oppgjøret.

– Marco Verratti har veldig vondt, og er på vei til sykehuset for å gjennomgå tester. Jeg har ikke fått noe nytt om skaden hans, men det er ikke bra. Jeg tror det er alvorlig. Det er faktisk det verste som kunne skjedd med oss, sa PSG-trener Thomas Tuchel til Canal+ etter kampen, og sikter nok til at PSG i øyeblikket ikke er så godt forspent i den posisjonen.

Det spekuleres i at det kan få Tuchel til å hente Adrien Rabiot inn igjen i varmen, selv om han på grunn av kontraktssituasjonen er helt ute av kamptroppene for tiden. I tillegg har det – selv før Verratti-skaden – vært spekulert i at PSG kan komme til å forsterke seg i midtbaneleddet.

PSG topper nå ligatabellen 13 poeng fremfor Lille – som har spilt to flere kamper enn hovedstadslaget.

Paris Saint-Germain: Gianluigi Buffon; Thilo Kehrer, Marquinhos, Thiago Silva (Meunier, 76.), Juan Bernat (Layvin Kurzawa, 67.), Dani Alves, Marco Verratti (Julian Draxler, 19.), Ángel Di María, Neymar, Kylian Mbappé, Edinson Cavani.