– Problemene er fortsatt der

Franske L’Équipe har tatt en prat med José Mourinho som forteller at det fortsatt er problemer i Manchester United, men han ønsker ikke å legge alt ansvaret på Paul Pogba.

Etter at han fikk sparken som manager for Manchester United i desember, har José Mourinho stort sett vært stille. Men i det siste har den eksentriske portugiseren i større grad vært å se i mediene. Noen ganger som gjest i diverse studiosendinger, men nå nylig i et intervju med franske L’Équipe. 

Deler av intervjuet kan leses på engelsk hos Sport Witness.

Den forrige United-manageren snakker først litt vagt om problemene i klubben.

– Det er to ting jeg kan si. Nummer én er at tiden har talt, og nummer to er at problemene fortsatt er der. 

Om han sikter til spillergruppa, strukturen i ledelsen eller andre faktorer kommer ikke frem, men i et forsøk på å få noen mer spesifikt fra Mourinho, ble han spurt om han var et offer for Paul Pogba.

– Nei, nei. Problemene er fortsatt der, du kan se for deg at det er spillere, organisasjonen, eller ambisjonen. Men jeg kan ikke svare «ja» om du spør meg om Paul var den eneste ansvarlige. 

LEGGER IKKE ANSVARET PÅ POGBA: Mourinho forteller at problemene fortsatt er i klubben, men at ansvaret ikke alene kan legges på hans rekord-kjøp Pogba.

Han ble også bedt om å sammenligne relasjonene han hadde med Karim Benzema i Real Madrid og Anthony Martial i Manchester United.

– Det var ingen konflikt med Benzema (som journalisten antydet red. anm.). Jeg ville hjelpe en utrolig talentfull spiller, forandre tankesettet hans og få ham til å nå maksnivået, få ham til å bli en «killer». Jeg likte godt å jobbe med Karim, sa Mourinho før han gikk over til å snakke om Martial:

– Han er en gutt med en annen personlighet. Det jeg kan si er at jeg håper at han vil komme på et nivå som tilsvarer hans virkelige potensial. 

Han ble også spurt om å gi en liten analyse av kampen mot Paris Saint-Germain på Parc des Princes, uten at det bar frukter:

– Jeg ønsker ikke å forklare det. Jeg tror jeg vet hvilke grunner det er for at United vant, men jeg offentliggjør ikke alltid analysene mine.

Les også: Hevder Martial er fredet av Joel Glazer