PREVIEW: Watford – United

Hvilke grep tar José Mourinho for å forhindre klubbens tredje strake tap?

Manchester United gikk på en smell på hjemmebane mot byrival Manchester City forrige helg.

Torsdagen etter skulle de slå tilbake med seier mot Feyenoord i første gruppespillskamp i Europa League.

Slik gikk det ikke. Derfor blir det livsviktig å vinne mot Watford på Vicarage Road søndag ettermiddag.

Men hvordan skal det gå seg til? Det finner vi ut når kampen overføres på TV 2 Sport Premium i Norge, Viasat Sport Premium i Sverige, og på 6’eren i Danmark søndag 13.00.

United.no følger også selvsagt kampen direkte.

Watfordwm

De gule og røde har ennå ikke vunnet på hjemmebane denne sesongen, men går inn i kampen mot United med en glødende selvtillit etter å ha beseiret West Ham 4-2 på bortebane forrige helg.

Etter å ha spilt uavgjort borte mot Southampton i første kamp, fikk de seg en på tryne da Chelsea kom på besøk og vant 2-1 på Vicarage Road uka etter.

Vondt ble til verre for Walter Mazzarris menn da de – på hjemmebane – ble slått ut av Ligacupen mot Gillingham bare tre dager senere.

Den tøffe ligaåpningen fortsatte for Watford, og etter å ha blitt slåt 1-3 på hjemmebane av Arsenal, fikk de seg en etterlengtet seier borte mot West Ham forrige helg.

Hjemmelaget kan i tillegg skilte med et nesten helt skadefritt mannskap; nysigneringen Stefano Okako som fikk ti minutter i sin debut mot West Ham måtte av banen med en hamstringskade, og risikerer å miste de kommende seks ukene.

Ellers spekulerer The Guardian i følgende Watford-XI: Gomes; Kabasele, Kaboul, Prödl; Janmaat, Capoue, Pereyra, Behrami, Holebas; Ighalo, Deeney.zi

For øvrig ligger Watford på tiendeplass på tabellen.

Watford-manager Walter Mazzarri er klar på hvem som blir den største trusselen hos United.

– Zlatan Ibrahimovic er den type spiller jeg omtaler som «evig» og «udødelig». Jeg har møtt ham mange ganger; han er en spillertype som virkelig kan utgjøre en forskjell på fotballbanen. Vi vil forsøke, slik vi bestandig gjør med store spillere, å holde ham under kontroll, sa Watford-sjefen.

Manchester United

– Vi utelot Antonio Valencia og Luke Shaw for eksempel for å stille friskt mot Watford. I helgen vil vi gå tilbake til et vanlig lag, uten så mange forandringer, sa Mourinho etter tapet for Feyenoord torsdag.ls_bournemouth

Og med det finnes det ingen unnskyldninger for å ikke ta med seg alle tre poengene fra laget som rykket opp til Premier League i fjor.

Mens både Wayne Rooney, samt nevnte Valencia og Shaw, sto over mot Feyenoord, ventes det at Mourinho mønstrer et stjernespekket lag mot Watford søndag.

De eneste manglene vil være Henrikh Mkhitaryan, som pådro seg en liten skade mot Tsjekkia da han spilte for Armenia for knapt to uker siden, samt Phil Jones som stadig sliter med kneet.

Siden Mourinho ankom Manchester har det rådet en vanvittig entusiasme rundt Manchester. Portugiseren fikk en pangstart på sin United-karriere etter å ha slått Leicester 2-1 i Community Shield.

Deretter fulgte tre Premier League-seirer på rad. 3-1, 2-0 og 1-0 mot henoldsvis Bournemouth, Southampton og Hull.bailly_pogba

Nedturen var dermed stor da Manchester City kom på besøk og rundspilte United og vant 2-1 forrige helg. Vondt ble til verre da Feyenoord viste seg for sterke og vant 1-0 mot rødtrøyene torsdag.

De største snakkisene når det gjelder hvordan Mourinho mønstrer sitt lag er nok om hvor Paul Pogba spiller, og om Chris Smalling får starte sin andre kamp på rad etter å ha spilt en god kamp borte mot Feyenoord.

The Guardian spekulerer i følgende United-XI: De Gea, Shaw, Blind, Bailly, Valencia; Fellaini, Pogba; Martial, Rooney, Rashford; Ibrahimovic.

Etter en svak kamp mot Feyenoord fikk Pogba kjenne hvordan det ikke er å leve opp til supporternes forventninger etter å ha mottatt krass kritikk i sosiale medier. Mourinho, derimot, har klokkertro på franskmannen.

– Han har ikke hatt noen sesongoppkjøring, men han hadde likevel positiv innflytelse den første kampen. Det er vanlig at det går litt nedover etter det, sa Mourinho på fredagens pressekonferanse.

DommerenManchester United v Arsenal - FA Cup Quarter Final

Premier League meddelte tidligere denne uken at Michael Oliver kommer til å dømme Uniteds bortekamp mot Watford. Med seg får han Adam Nunn og Mick McDonough som assistentdommere. Stuart Attwell opererer som fjerdedommer.

Oliver blir ansett som blant de beste dommerne i Premier League, og får stadig dømme flere og flere storkamper. Oliver dømte fem United-kamper forrige sesong. 3-1-seieren mot Liverpool, 1-0-seieren over Manchester City, hjemmetapet for Norwich og de viktige kampene mot Chelsea og Leicester.

Watford dømte han fire ganger forrige sesong – hvorav tre i ligaen. Bortekampene mot Bournemouth (1-1), Swansea (0-1-tap) og West Bromwich (1-0-seier). I tillegg da de slo Leeds 1-0 på hjemmebane i FA-cupen.

Statistikk og diskusjon:

Kampen diskuteres selvsagt allerede på unitedforumet.no, forumet vårt. Ta en titt og bli med i diskusjonen der du også.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

TV-sending:

Kampen sendes på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium i Norge, 6’eren i Danmark samt Viaplay.se og Viasat Sport Premium i Sverige.