PREVIEW: United – City

Endelig får Mourinho sjansen til å bevise hva han kan gjøre mot storlagene. Les deg opp før lørdagens oppgjør.

Begge lag har vunnet alle kampene sine så langt. Begge lagene har ansatt ny trener i sommer. Begge lagene topper tabellen over klubbene som har brukt mest penger i sommer.

José Mourinho og Josep Guardiola står nok en gang på hver sin side under en kamp som betyr alt for fansen.

Kampen sendes på TV 2 Sport premium og TV 2 sumo her i Norge, i Danmark går den på 6’eren, og på Viasat sport premium, viaplay eller Viasat ultra HD i Sverige.

Får du ikke sett den på noen av disse stedene, kan du selvfølgelig også følge den direkte her på United.no

Manchester United:

Skader og suspensjoner: Ingen. José Mourinho har en full tropp tilgjengelig til lørdagens oppgjør. Det er imidlertid knyttet noe
usikkerhet rundt hvor mye Henrikh Mkhitaryan orker å spille, ettersom han nettopp er tilbake fra en lårskade.

henrikh6
HALVSKADET: Henrikh Mkhitaryan er klar for byderbyet, men vil ifølge Mourinho ikke få 90 minutter i lørdagens kamp.

På den andre siden er Juan Mata uthvilt etter å ha sett samtlige av Spanias landskamper fra benkplass.

United i forrige kamp: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Fellaini, Pogba, Mata (Rashford, 71), Rooney (Smalling 91), Martial (Mkhitaryan, 60), Ibrahimovic. Ikke brukt: Romero, Schneiderlin, Young og Herrera.

United-vurdering før kamp:

anval
LANG REISE: Antonio Valencia, Marcos Rojo og Sergio Romero rakk akkurat såvidt den siste treningen før City-kampen etter ukens landslagspause.

Det er mye å disktuere før lørdagens kamp. Blant annet blir det spennende å se managerduellen Pep vs Mourinho, og det blir også den første virkelig store testen for to klubber som har brukt mye penger i sommer og har mange nye spillere.

Det blir interessant å se hva Pogba, Zlatan og Bailly er gode for i en virkelig storkamp.

Mye dreier seg også om resten av lagoppstillingen. MUTV spår at United stiller med samme lagoppstilling som sist, men Marcus Rashford har imponert voldsomt for både klubb- og landslag de siste par ukene.

Unggutten var forøvrig mannen som sikret United alle tre poengene sist de to klubbene møttes, i mars på Etihad.

På den andre siden scoret mannen han potensielt erstatter, Anthony Martial, sitt første landslagsmål for Frankrike denne uken.

Det er også spørsmål rundt formen til Uniteds Sør-Amerikanske landslagsspillere, som nylig har returnert etter lange flyturer fra motsatt side av jordkloden. Antonio Valencia, som har imponert så langt i år, fløy imidlertid direkte til Madrid fra Ecuador.

United er imidlertid vanligvis sterke etter landskamper.

Det er også verdt å trekke frem at kampen spilles på Old Trafford. United har gått åtte måneder uten hjemmetap, og José Mourinhos hjemmestatistikk er smått sensasjonell. I 12 av sine sesonger som manager har portugiseren vært ubeseiret på eget gress.

Mer om den statistikken kan du lese her.

Ellers er det verdt å nevne at United i likhet med City står med full pott etter samtlige ligamatcher, men ligger bak byrivalene grunnet ett mål svakere målforskjell.

Manchester CityFC Bayern Muenchen - Training & Press Conference

Skader og suspensjoner: Den nysignerte keeperen Claudio Bravo er klar for spill, og det samme er vingen Leroy Sané etter en hamstringskade.

Stopperen Vincent Kompany er imidlertid ute med skade, mens superspiss Sergio Agüero som kjent er suspendert. Bacary Sagna er skadelistet hos Physioroom, men ble ikke nevnt på Peps pressekonferanse. Det er også tvil rundt Ilkay Gündogan, som ifølge Guardiola er «Mye mye bedre», men ikke eksplisitt skadefri.

City i forrige kamp: Caballero; Zabaleta, Otamendi, Stones, Clichy; Fernandinho; De Bruyne, Silva, Nolito, Sterling; Agüero. Innbyttere: Hart, Fernando, Nasri, Kolarov, Jesus Navas, Delph, Iheanacho.

Pressekonferanser før kampen

Både José Mourinho og Josep Guardiola holdt pressekonferanse dagen før kamp. For å lese hva som ble sagt i de forskjellige pressekonferansene kan du trykke på navnene.

Formen:

United kommer inn til lørdagens kamp med tre strake seire i Premier League og fire strake seire med Mourinho som sjef i tellende kamper. Den forrige var 1-0-seieren på overtid mot Hull.

Rashford Hull

Manchester Citys form er imidlertid minst like god, og 9 poeng på tre kamper er også fasit for Guardiolas menn. Deres siste kamp var mot West Ham, der forøvrig ex-red Ashley Fletcher fikk sin debut for «The Hammers». 3-1 endte det med, og det ser ut til at Pep umiddelbart har fått grep med klubbens spillestil. I landslagspausen har forøvrig Nolito og David Silva herjet for Spania.

Forrige sesong:

Det første oppgjøret mellom byrivalene kom ikke før sent i oktober forrige sesong, og også den gang var det på Old Trafford først. Den kampen endte 0-0, den første målløse kampen mellom Manchester-klubbene siden 2010.

marcus rashford manchester city

Det andre oppgjøret husker nok de fleste av oss godt. Marcus Rashford fikk æren av å senke de lyseblå på Etihad, like etter at han hadde senket Arsenal med 2 scoringer i kampen før. Unggutten parkerte Martin Demichelis og trillet ballen enkelt og iskaldt under Joe Hart.

Går vi enda lengre tilbake ser statistikken slik ut  (fra Uniteds perspektiv):

Totalt: 147 kamper, 58 seire,  46 uavgjort og 43 tap
Hjemme: 72 kamper, 31 seire,  23 uavgjort, 18 tap
Borte: 75 kamper, 27 seire,  23 uavgjort,  25 tap.

Dommeren:Manchester United v Wigan Athletic - FA Community Shield

Det er Mark Clattenburg som har fått det ærefulle og vanskelige oppdraget med å holde de to Manchester-klubbene i tøylene på lørdag.

41-åringen er betrodd både av FA og UEFA, og dømte blant annet både FA-cupfinalen, Champions League-finalen og EM-finalen tidligere i år.

Clattenburg dømte United totalt fem ganger forrige sesong, og de røde djevlene tapte ikke en eneste kamp som ble ledet av ham. Tre seire og to uavgjort er fasit.

City hadde på sin side mindre erfaring med 41-åringen forrige sesong, og stod med en seier, ett tap og en uavgjort med Clattenburg som kampleder forrige sesong.

Mike Dean er for øvrig satt opp som fjerdedommer.

Statistikk og diskusjon:

Kampen diskuteres selvsagt allerede på unitedforumet.no, forumet vårt. Ta en titt og bli med i diskusjonen der du også.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

TV-sending:

Kampen sendes på TV2 Sumo og TV2 Sport Premium i Norge, 6’eren i Danmark og Viaplay.se og Viasat Sport Premium i Sverige.