– Presset gjør meg bedre

Axel Tuanzebe snakker om presset som følger med å spille for Mourinho, og får ros fra både sjefen og Gary Lineker.

Endelig fikk Tuanzebe sjansen igjen, for første gang siden ligaavslutningen mot Crystal Palace, og han klarte seg fint i 2-0-seieren mot Swansea.

I vår spillerbørs belønnet Dag Langerød han med karakteren 7, som en av bare tre spillere.

– Du venter på en måte bare på din mulighet til å spille, og sjefen fortalte meg tidligere på ettermiddagen at jeg var involvert, så jeg var strålende fornøyd, og ga alt, uttalte Tuanzebe til MUTV.

– Under ham er det mye press, så en må prestere. Å håndtere det presset gjør en til en bedre spiller, så jeg er glad jeg har den byrden plassert på meg.

Tuanzebe har hatt en liten ryggskade som har hindret ham i det siste, og at han spilte seg opp i løpet av kampen kan kanskje ha vært fordi han var litt rusten i starten.

– Jeg har gått en lang periode uten å spille fotball, så du må på en måte bare gradvis spille deg inn i kampen, og bygge selvtillit med alle ballberøringer – med hvert skritt blir du bedre.

– Det er ingenting som er bedre enn å spille for Manchester United fremfor en stor manager, det er ingenting som er mer givende for en ung spiller på vei opp.

LEGGER PRESS PÅ SPILLERNE: José Mourinho.

Fornøyd Mourinho

Mourinho likte det han så fra både Tuanzebe og McTominay, ga han uttrykk for i et intervju med MUTV.

– Jeg synes de begge presterte godt. Jeg vil si spesielt Scott, siden han hadde stor innflytelse på kampen i et viktig område. Han var veldig komfortabel og sterk på midtbanen.

– Jeg prøvde å gi Axel god beskyttelse. Jeg synes Axel startet litt nervøst, men han fikk stabilitet og spilte godt.

– Jeg bestemte meg for å spille med tre [stoppere] fordi Victor kanskje heller ikke kom med selvtillitsnivået veldig høyt, så da valgte jeg å bruke begge sammen med erfaringen til Smalling. Det var godt for spillerne å ha selvtillit.

FIKK MOURINHO-ROS SAMMEN MED TUANZEBE: Scott McTominay.

Lineker-ros

Også Gary Lineker, den legendariske England-spissen og nåværende Match of the Day-programlederen, har gode ord å komme med om Tuanzebe.

– Axel Tuanzebe ser ut som et virkelig [fremtids]prospekt. Trygg på seg selv, rask, komfortabel med ballen og har en virkelig intelligent måte å spille på, skriver Lineker.