– Problemet er alle de uvaksinerte spillerne som må i karantene

I skrivende stund har over halvparten av helgas Premier League-kamper blitt utsatt på grunn av den pågående situasjonen med Covid-19-smittebølgen.

Disse kampene er avlyst:

  • Manchester United v Brighton & Hove Albion
  • Southampton v Brentford
  • Watford v Crystal Palace
  • West Ham United v Norwich
  • Everton v Leicester City
  • Aston Villa – Burnley

Mandag skal Premier League-klubbene så møtes for å diskutere den eskalerende krisen, skriver BBCs Simon Stone.

Flere klubber, deriblant United, presser visstnok på for å ta en ordentlig pause frem til nyåret, men samtidig kreves det at minst 14 klubber er enige om det og foreløpig skal United bare ha et lite mindretall med seg.

Premier League ønsker også at Premier League-kampene skal fortsette, og at det spilles for fullt igjen i romjula, der United skal møte Newcastle borte 27. desember og Burnley hjemme 30. desember, før juleprogrammet avsluttes hjemme mot Wolverhampton 3. januar.

Fortvilte klubbleger

Det store problemet er ikke bare antallet positive tester. Problemet er at så fort en spiller blir positiv så må alle uvaksinerte spillere i karantene i 10 dager. Det skriver The Sun.

Det betyr at i klubber med mange uvaksinerte så kan store deler av troppen bli satt ut av spill ved bare én eller noen få positive tester.

De som har fått to doser coronavaksine trenger ikke å gjøre det.

ralffr

Daily Mail forteller om en Premier League-stjerne som nekter å vaksinere seg av etiske grunner, siden familien er veganere og dyreforsøk er obligatorisk i Storbritannia i utvikling av vaksiner.

Andre spillere skal ha fortalt klubblegene sine at de er bekymret for at vaksinen kan påvirke evnen til å få barn senere i livet.

På den måten kan man jo si at spillerne speiler samfunnet generelt, der det mildt sagt er ulike holdninger til coronavaksinen, selv om det store flertallet ser nytten og gjør som flertallet ønsker.

I oktober skal 68 prosent av Premier League-spillerne ha fått to coronavaksiner, men det er altså visse klubber som har så godt som full dekning, mens andre ikke har det.

Premier League-klubbene tilbyr selvsagt doble vaksinedoser til alle spillere, men kan ikke kreve at spillerne tar det.

Én ledende britisk lege sa nylig at Premier League kommer til å krasje med mindre så godt som alle spillere er vaksinert.

Skal snakke med alle kapteiner

Etter mandagens møte vil Premier League også snakke med alle managere og kapteiner i Premier League, der de igjen vil understreke viktigheten av å vaksinere seg

Mandagens møte skal ikke kun handle om avlysing av fotballkamper, men også om andre temaer knyttet til kampprogrammet.

Kamper som allerede har blitt avlyst må få nye datoer som passer inn i en allerede ganske tettpakket terminliste. Tottenham er jo allerede tre kamper bak de som har spilt alt til nå og i tillegg er det bekymring rundt det å slippe spillere til landslagssamlinger i slutten av januar, da det spilles VM-kvalifiseringskamper (bare ikke i Europa), i tillegg til Afrikamesterskapet.

Merk: Kommentarfeltet ble slått av i denne saken da dessverre ble en debatt for eller mot vaksine. United.no har ikke tid til å følge opp den debatten. 

FACEBOOK