Powell scoret da U21 snudde og vant

Manchester United U21 tok sin andre strake seier i Manchester Senior Cup. United.no fulgte kampen live.

Manchester United, som er regjerende MSC-mestere, benyttet åpningskampen for en måned siden til å kjøre over Bury med klare 4-1.

Rødtrøyene har da også kommet godt igang med årets sesong og topper tabellen i sin U21 Premier League-avdeling, men i de to siste kampene har Warren Joyce sine gutter måttet nøye seg med 0-0 mot Sunderland og 3-3 mot Southampton.

Dermed rådet det kanskje ørliten usikkerhet rundt formutviklingen, men det var ingen grunn til å tvile på Uniteds nestbeste. Riktignok lyver ikke resultattavlen når den viser at United kun vant med 2-1, men det kunne blitt så mye mer. Vertene sløste nemlig voldsomt med sjansene i den første omgangen, og etter hvilen skulle rødtrøyene få seg en skikkelig kalddusj når gjestene fra Bolton tok ledelsen etter en corner – totalt mot spillets gang.

United bevarte imidlertid roen og fortsatte sitt eget spill. Dermed fortsatte også sjansene å komme på løpende bånd. Likevel skulle det ta hele 78 minutter før utlikningen kom. Nick Powell, som hadde flere gode muligheter i løpet av kampen, steg høyest til værs på en Larnell Cole-avlevering og stanget inn utlikningen.

Med tolv minutter igjen på klokken begynte det etter hvert å haste for United. Dersom uavgjortresultatet stod seg, hadde lagene først delt poengene, også hatt straffesparkkonkurranse for å avgjøre en vinner. Slik dramatikk synes Federico Macheda tydeligvis er unødvendig, for med syv minutter igjen på klokken ble italieneren matchvinner. Angriperen snudde på en femåring og dunket ballen oppe i hjørnet.

Bolton klarte heller aldri å sette inn noen sluttspurt, og dermed endte det med en fullt fortjent seier til Manchester United U21.

United.no fulgte kampen live. Det kan du gjenoppleve nedenfor.

_________________________________________________________________________

Manchester United U21 – Bolton U21 2-1

58. min.: 0-1 Hampson 78. min.: 1-1 Powell 83. min.: 2-1 Macheda

Manchester United: Sam Johnstone – Frederic Veseli, Michael Keane, Michele Fornasier, Sean McGinty – Larnell Cole, Tom Thorpe, Ryan Tunnicliffe, Nick Powell, Jesse Lingard – Federico Macheda.

1. Kampen er i gang.

2. Rotete åpning på kampen. United har til gode å treffe med en pasning i det vi runder to minutter.

4. Ryan Tunnicliffe kommer til en halvsjanse, men ballen går et godt stykke utenfor.

5. United langt bedre i pasningsspillet nå.

7. United har kommet best i gang og får sin første corner etter et innlegg fra venstre. Innsvingeren fra Larnell Cole skaper trøbbel for gjestene, men de får til slutt ryddet unna.

9. Nick Powell får kampens hittil største sjanse etter ni minutters spill. Midtbanemannen snurrer rundt i Bolton-forsvaret og kommer seg løs, men skuddet fra skrå posisjon går en liten meter over mål.

12. Nok en mulighet for United – denne gang ved Jesse Lingard. Kommer seg løs inne i feltet og tvinger frem en redning fra Bolton-keeper Fielding. Returen tar gjestenes forsvar seg av.

13. Morsom kamp nå! Plutselig er det Bolton som får en mulighet etter rot i United-forsvaret, men Johnstone er våkent ute og redder.

20. Macheda prøver seg fra 20 meter, men keeper ser utgangen og redder greit.

28. United har initiativet, men lite som skjer for øyeblikket.

29. United ruller opp et nydelig angrep, og plutselig er Macheda gjennom. Italieneren forsøker å treffe i lengste, men ballen triller såvidt utenfor. Flott spill av vertene!

31. Bolton får frispark i god posisjon, men innlegget lander rett i fanget på Sam Johnstone.

33. Bolton mer og mer med de siste minuttene.

38. Powell, Cole og Lingard har forsøkt seg med noen skudd, men de har enten gått over, utenfor eller midt på keeper.

45. PAUSE. United har styrt den første omgangen og hatt nok av muligheter til å ta ledelsen, men lagene går til pause på stillingen 0-0.

46. 2. omgang er i gang

48. For et skudd av Nick Powell! Unggutten smeller til fra 35-40 meters hold, men keeper Fielding er helt oppe i krysset og får slått til hjørnespark.

53. Nick Powell drar seg innover, men mellomtingen av skudd og innlegg ender i et utspark. United nærmer seg nå.

55. Nok en mulighet for United! Cole drar seg inn og triller til Lingard. Unggutten skal bare legge ballen i nærmeste, men får sleivtreff på ballen. United fortviler, mens Bolton puster lettet ut.

58. 0-1 – Gjestene tar ledelsen! En hvitkledd rager høyest på et hjørnespark, og plutselig er det Bolton som er i ledelsen – totalt mot spillets gang.

63. United fortsetter å styre spillet på Moss Lane, men rødtrøyene sliter med å skape det helt store.

65. Jesse Lingard skyter fra distanse, men ballen går over og utenfor. Faktisk er skuddet bare en liten meter unna å treffe Sir Alex Ferguson i planeten. Det kunne vært den United-karrieren, altså.

78. 1-1 – endelig sitter den for United! Nick Powell stiger høyest til værs på et innlegg og stanger inn utlikningen. Tolv minutter igjen.

83. 2-1 Macheda snur det for United! Ballen ramler plutselig ned i føttene på italieneren. Han bevarer roen, snur seg og dunker den opp i hjørnet!

85. Larnell Cole er nære ved å punktere kampen, men skuddet smeller i tverliggeren og over.

90. KAMPEN ER OVER. Manchester United U21 vinner 2-1 – fullt fortjent.