Positiv effekt

Patrice Evra hevder at utelatelsen fra den franske troppen til VM 2006, var en vekker som har bidratt til å gjøre ham til en bedre fotballspiller.

Evra, som kom til United i januar 2006, debuterte for Frankrike i 2004, og har siden lagt ytterligere seks landskamper til CVen sin. Men han skulle så gjerne hatt mange flere.

Opptredenen mot Slovakia i august var han første på bortimot to år, og den ga mersmak. Ifølge Evra selv var det trolig hans beste landskamp hittil, noe han tilskriver økt motivasjon som følge av at han ikke ble funnet god nok til en plass i fjorårets VM-tropp.

«Det gjorde at jeg skjerpet meg,» sier han til franske L’Equipe. «Det var tøft å ikke få spille VM-fotball; ja, det såret meg å måtte nøye meg med å se lagkameratene mine på tv. Det var da jeg sa til meg selv: ‘Pat, neste sesong blir det nå-eller-aldri’.

«Deretter begynte jeg å jobbe som en galning, blant annet med å løfte vekter. Det hadde jeg aldri gjort før, for jeg har alltid tenkt på fotball som først og fremst et ballspill.

«Men skal man klare seg i England er det behov for sterke bein. Derfor er jeg heller ikke den samme Evra nå som da jeg kom til Manchester.»

Det skal vi heller ikke motsi ham i, for Patrice Evra har hatt en eventyrlig utvikling etter overgangen fra Monaco for vel halvannet år siden.