Et innlegg i Pogba v Mourinho-debatten

Dagens innsender vet hvilken side han står på i konflikten mellom Paul Pogba og José Mourinho.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.


Dagens leserbrev er innsendt av 33 år gamle Daniel Glasø fra Lillestrøm, United-fan siden 1996.

Selv om det neppe endrer innholdet i det han skriver, gjør vi for ordens skyld oppmerksom på at innlegget ble skrevet før lørdagens kamp på London Stadium.

Je suis Pogba

Av: Daniel Glasø

Ok, nå må noe skje. Vi er Manchester United. Største klubben i verden. Beste klubben i verden. Men hva er det som har skjedd med klubben i våre hjerter? Åpenlyse konflikter på feltet, en manager som henger ut spillere etter kamp, spillere som henger ut manageren etter kamp og en klubb som går imot sin egen manager rundt spillerkjøp og andre tematikker.

Jeg kjenner ikke igjen klubben, jeg skjønner rett og slett ingenting. Folk ler av oss!

Dette var ikke klubben jeg forelsket meg i en sommerkveld i 1996. Jeg var 11 år gammel. En fyr fra Norge løp ut og debuterte mot Blackburn. Scora selvfølgelig. I det øyeblikket valgte United meg. Etter dette har det vært mange oppturer for oss som supportere. Vi har tatt tittel på tittel og det har vært lett å heie på United. Mye av suksessen skyldes Sir Alex. Det ser vi nå. Hvor klubben har gått fra å være en fryktet motstander for alle lag, til å bli en motstander ingen frykter.

«Jeg trodde at han [Mourinho] kom inn med glød, engasjement og stolthet for å få ta over verdens største klubb, og ikke minst få klubben igjen tilbake til toppen.»

Jeg har i mange sammenhenger tenkt at managere eller trenere ikke alltid har all skyld i hvordan en gruppe presterer. Jeg har til det siste stått bak managerne til United. Jeg var også en av dem som var positiv til at Mourinho ble ansatt. Jeg trodde at han kom inn med glød, engasjement og stolthet for å få ta over verdens største klubb, og ikke minst få klubben igjen tilbake til toppen. Nå er jeg derimot usikker. Det er ikke bare på grunn av Pogba-saken, det er flere ting.

Hva med våre erkerivaler?

Hvis vi bruker noen sekunder på våre erkerivaler, City og Liverpool. Hva slags type managere har de? Liverpool har en karismatisk trener som oser engasjement og lyst til å få gutta til å prestere, de samme egenskapene ser du i Pep, girer opp gutta i alle situasjoner. Det er allikevel på et område disse to skiller seg fra vår mann på, de skjeller aldri ut en spiller i media. Punktum.

«[Klopp] har fått en låghalt kroat til å se ut som verdens beste midtstopper, han har fått en aldrende engelsk traver til å bli assistkonge og ikke minst, han har skapt kanskje verdens beste angrepstrio.»

Hva tror du det hadde gjort med spiller som Milner eller Henderson hvis Klopp hadde gått ut og skjelt  dem ut hvis de hadde gjort en isolert feil, i en kamp?

Nei, Klopp får det beste ut av spillerne sine. Han har fått en låghalt kroat til å se ut som verdens beste midtstopper, han har fått en aldrende engelsk traver til å bli assistkonge og ikke minst, han har skapt kanskje verdens beste angrepstrio. På andre siden av byen i Manchester, er det mer kvalitet i laget, men han skal allikevel få disse gutta til å prestere sammen, noe vår mann ikke har fått til.

Konflikter i Juve …?

Litt tilbake til Pogba-saken som kan føre til endringer i klubben. Jeg spør meg følgende: Da han var i Juventus, var det noen offentlige konflikter med manageren da? Var det noe trøbbel? Eller så man en spiller som sprudlet? Som klasta inn mål fra 30 meter? Som styrte kamper?

Dette er en mann som er 25 år. Han er verdensmester, han er en av verdens beste midtbanespillere og han er fremtiden til Manchester United.

Det er ikke Jose Mourinho.

Derfor velger jeg å støtte Pogba.