– Ingen Pogba på onsdag

Mourinho med siste nytt om situasjonen foran bortemøtet med Southampton.

I disse tider, hvor interessen først og fremst er knyttet til neste ukes Europa League-finale, er det lett å glemme at det fortsatt gjenstår to spillerunder før det settes punktum for Premier League-sesongen.
Onsdag kveld står Southampton for tur på St. Mary’s, før det hele rundes av med hjemmekamp mot Crystal Palace søndag ettermiddag.

I forbindelse med Southampton-kampen avslører José Mourinho overfor ManUtd.com at han igjen må klare seg uten Paul Pogba. 24-åringen mistet sin far på fredag, og sto over da lagkameratene hans møtte Tottenham to dager senere. Det samme vil han altså gjøre når United tar turen til sydkysten.

– Paul er neppe i stand til å spille, for jeg tror at farens begravelse vil finne sted i Frankrike på tirsdag eller onsdag. Vi lar det bli helt opp til Paul selv å mene når han vil være klar til å komme tilbake, sa Mourinho.

Tar vare på rekordsigneringen sin: José Mourinho og Paul Pogba.

Tidligere har manageren gitt beskjed om at han kommer til å hvile Daley Blind mot Southampton, og han har også sagt at flere av klubbens unggutter vil få spille Premier League-fotball før sesongen er omme.

Verken Axel Tuanzebe, Scott McTominay eller Demetri Mitchell spilte mandagens U23-kamp mot Tottenham, og vil nok være aktuelle, og ellers er det ventet at Marouane Fellaini Chris Smalling, Phil Jones, Juan Mata og Anthony Martial vil stille fra start.

– Vi kjemper bestandig for å få et resultat, så jeg kommer ikke til å sende utpå et lag som vil få folk til å tro det motsatte. Jeg ønsker meg positive holdninger fra spillerne, god lagmoral og forståelse for at noen må ofres til beste for andre.

– Dette betyr at jeg kommer til å rotere på noen. Blind kommer ikke til å spille mot Southampton, men Fellaini blir med ettersom han har måttet stå over de tre siste kampene. Videre kan jeg ikke bare kaste fire, fem ungdommer utpå samtidig; jeg kan ikke gjøre slikt mot unge gutter.

– Ellers deler jeg ut endagsferier «a la carte», hvis dere forstår hva jeg mener. Blind får en dags fri, Mkhitaryan får en dag, og Herrera like så. Mitt mål er å holde spillerne så gode som absolutt mulig. Kampoppsettet gjør at jeg er nødt til å hvile spillere både her og der, slik at alle er i best mulig form til finalen i Stockholm.

Mourinho bekreftet også at det er en ørliten mulighet for at Timothy Fosu-Mensah rekker finalen i Stockholm.

– Han gjør alt i sin makt for å bli klar til den kampen, sa Mourinho.

Kampprogrammet…

Det er en stund siden Mourinho har snakket med media uten å nevne det tette kampprogrammet, og tirsdag ble intet unntak.

– Jeg har aldri opplevd en slik oppsamling av kamper i hele min karriere. Aldri har klubbene jeg trener gått ut av gruppespillet i europeisk sammenheng. Jeg har nådd semifinalene ti ganger. Det har blitt vanlig at jeg kommer langt i cupene, som for eksempel Ligacupen hvor jeg har en god statistikk, sa Mourinho ifølge Daily Mail.

“Med andre ord, jeg er vant til å spille mange kamper. Årets utfordring er allikevel noe nytt for meg.”

– José Mourinho.