– Pogba må bevise at han kan spille under Mourinho

Franske fotballegender om Paul Pogbas svingende uke.

– Paul (Pogba) spilte komplisert i dag, som mange andre. Alltid en touch og vending for mye, sa Mourinho etter søndagens tap. 

At Paul Pogbas uke går under kategorien «fra himmel til helvete» er det liten tvil om. 

Banens gigant mot Manchester City, til hakkekylling etter West Brom-tapet, og mange lurer på hvordan det er mulig å svinge så kraftig i prestasjonene.

– Jeg mener at Pogba kan bli verdensklasse, men for øyeblikket er han ikke konsis nok til å spille for en klubb som Manchester United, mener Marcel Desailly, tidligere fransk landslagsspiller. 

– Se på hva han leverte mot Manchester City – det er det nivået du forventer at han skal ligge på hver uke. Han var rett og slett brilliant, men hva skjedde så?

Handler det bare om posisjon?

Sjelden har det vært så mye snakk om hvor en spiller skal posisjonere seg på banen, som det har vært med Paul Pogba denne sesongen.

Supportere – og til dels eksperter – har nærmest tryglet Mourinho om å spille Pogba i en «friere rolle», gjerne i en midtbanetreer. Det fikk vi se på søndag mot West Bromwich, uten at det ga positivt utslag.

– Nøkkelen er hvor han spilles på banen. Han er ikke en playmaker. Han er ikke en holdende midtbanespiller. Mourinho har prøvd han i begge rollene, men det fungerer ikke. Forsvarer han plassen sin i laget? Når United har ballen ønsker han alltid å være involvert, men hvor blir han av når de må forsvare seg? Mourinho har forsøkt alt, men de må komme opp med en løsning snart, mener Desailly.

AVISREAKSJONER: Vil bli husket som den svakeste tittelutfordreren

En annen påstand som har gått igjen denne sesongen, er at mangel på offensiv glede ligger på Mourinho – som anklages for å være i overkant defensiv. 

– Kanskje må Mourinho tilpasse seg Pogba i større grad, men tanken om at Mourinho kveler kreativiteten til de offensive spillerne er bare feil. Mourinho ønsker ikke å spille kjedelig fotball. Han spiller vinnende fotball, og de som mener at det er hans feil at angrepsrekka ikke skaper nok tar feil. Pogba må bare bevise at han fortjener å spille under Mourinho.

Desailly tar også et oppgjør med de som mener at Pogbas fokus på sosiale medier går ut over selve fotballen – og peker på det faktum at de samme kritikerne gjerne smiler med Pogba når resultatene går riktig vei.

– Noe var galt fra første sekund

Thierry Henry, en av Frankrikes største (fotballspillere) gjennom tidene, mener Pogbas forestilling mot West Bromwich var sjokkerende.

– Så fort kampen startet, så merket man at noe ikke stemte. Atmosfæren på Old Trafford, laget, ingenting stemte. Det blir ekstra spesielt med City-kampen i bakhodet. Jeg spurte etter den kampen om dette var noe Pogba kunne vise hver uke – og svaret er åpenbart nei, sa Henry ifølge Daily Mail. 

Henry har kanskje ikke svaret på hva som gikk galt for Pogba, men én ting er han sikker på: José Mourinho så dette tapet komme lenge før noen andre på søndag. 

– Mourinho forsøkte å roe ned spillerne sine, og det har han erfaringen til. Han så dette resultatet komme lenge før vi gjorde det. Han hadde nok en følelse av at han måtte snakke med spillerne gjennom uka. 

Henry mener også at det er sjokkerende at Manchester United – og Paul Pogba – kan tillate seg å vise to så vidt forskjellige utgaver av seg selv mot ligaens beste, og dårligste lag.