pogbaba

Strålende Pogba da Bruno slapp med skrekken

Bruno Fernandes’ Portugal og Paul Pogbas Frankrike (var allerede videre) er begge videre i EM etter onsdagens kaotiske avslutning på gruppe F.

Portugal og Frankrike spilte 2-2, og Tyskland spilte samtidig 2-2 mot Ungarn. Underveis var både Portugal og Tyskland ute, før et sent tysk utlikningsmål sendte Ungarn ut.

Portugal møter Belgia i 8. delsfinalen mens Frankrike møter Sveits. Samtidig betyr onsdagens resultater at England møter Tyskland i 8. delsfinalen.

Paul Pogba var igjen en av banens beste i Frankrikes kamp.

Han spilte lagkameratene gjennom til scoringssjanser tre ganger, og den ene av dem ga også Frankrike ledelsen 2-1. Litt senere hadde United-spilleren også et kanonskudd som keeper slo via stolpen og ut.

pova
LAGKAMERATER NESTE SESONG?: Pogba i prat med Raphael Varane under kampen mot Portugal.

Bruno Fernandes startet kampen på benken, og derfra opplevde han en periode at Portugal var utslått. Da Frankrike ledet mot Portugal og Ungarn ledet mot Tyskland var nemlig det et faktum. Det var tilfellet i 13 minutter før Portugal utliknet til 2-2.

Fernandes kom innpå i 73. minutt, men uten å utgjøre en forskjell. På overtid var han også nær ved å lage et straffespark imot.

Diogo Dalot fikk også sin A-landslagsdebut og EM-debut, da han kom innpå som høyreback i 79. minutt.

Tidligere onsdag vant Sverige 3-2 mot Polen med Victor Lindelöf på banen i 90 minutter. Det holdt til gruppeseier foran David de Geas Spania. De Gea ble igjen sittende på benken kampen gjennom.

Portugal 2-2 Frankrike (SLUTT)

30.min: 1-0 Ronaldo (straffe, etter at Lloris bokset Danilo i ansiktet)
45+2.min: 1-1 Benzema (straffe, ekstremt billig etter at Mbappe gikk i bakken i en skulder til skulder-duell på vei inn i feltet)
48.min: 1-2 Benzema (Pogba med herlig gjennombruddspasning, og scoring alene med keeper)
60.min: 2-2 Ronaldo (straffe, Kounde handsen)

73.min: Bruno Fernandes byttet inn for Portugal.
79.min: Diogo Dalot inn for Portugal.

Portugal: Rui Patricio; Semedo, Pepe, Dias, Guerreiro; Danilo, Moutinho, Sanches; Frankrike: Lloris; Kounde, Varane, Kimpembe, Hernandez; Kante, Pogba; Tolisso, Griezmann, Mbappe; Benzema

Frankrike leder gruppa og hvis de holder unna til gruppeseier møter de en treer i 8. delsfinalen. 2. plassen i denne gruppa møter England på Wembley i 8. delsfinalen, og det kan altså skje med både Portugal og Frankrike – avhengig av hvordan onsdagens kamper ender.

Slovakia 0-5 Spania (SLUTT)

David de Gea startet heller ikke for Spania onsdag.

12.min: Morata misbrukte straffespark for Spania
30.min: 0-1 Selvmål (Dubravka)
45+3.min: 0-2 Laporte
56.min: 0-3 Sarabia
67.min: 0-4 Ferran Torres
72.min: 0-5 Selvmål

Spania: Unai Simón – César Azpilicueta, Èric García, Aymeric Laporte, Jordi Alba – Koke, Sergio Busquets, Pedri – Gerard Moreno, Álvaro Morata, Pablo Sarabia.

Sverige 3-2 Polen (SLUTT)

2.min: 1-0 Emil Forsberg
59.min: 2-0 Emil Forsberg
61.min: 2-1 Robert Lewandowski
84.min: 2-2 Robert Lewandowski
90+4: 3-2 Victor Claesson

Victor Lindelöf starter. Hvis Sverige holder unna til gruppeseier så møter de en av 3. plassene i 8. delsfinalene.

Sverige: Olsen; Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson; Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg; Isak, Quaison

Polen: Szczesny; Bereszynski, Bednarek, Glik; Jozwiak, Klich, Krychowiak, Zielinski, Puchacz; Lewandowski, Swiderski.