– Pogba går rett inn i laget når han er skadefri

Manageren forteller også hvilke kvaliteter han ser etter i spillerne som skal rekrutteres.

Paul Pogba var ventet tilbake til kampen mot Manchester City, men det ble klart på pressekonferansen som Ole Gunnar Solskjær holdt på Carrington på fredag, at franskmannen ikke rekker kampen. 

I Anthony Martials tilfelle vil han være med i troppen, men han vil nok ikke starte.

På pressekonferansen ble Solskjær spurt om Pogba vil gå rett inn i laget når han er spilleklar.

Selvfølgelig, han skal spille når han er skadefri. Han er en av de beste spillerne i verden når han er i form.

– Vi er nødt til å gi ham tid til å bli 100 prosent. Kanskje blir det 45 minutter i hans første kamp, kanskje bare en halvtime, eller kanskje 90 minutter. Det kommer an på hvilken kamp han returnerer til, men jeg ser frem til å få Paul tilbake til den formen han var i for et år siden. 

RETT INN: Solskjær forteller at det ikke spiller noen rolle hvordan de andre spillerne har prestert – når Pogba er klar skal han inn i laget.

Forrige sesong kjempet Liverpool og Manchester City om plasser høyere opp på tabellen enn Manchester United, men nordmannen i førersetet på Old Trafford planlegger å gjøre noe med det.

– I en klubb som Manchester United, med den størrelsen klubben har, trenger vi å tette gapet til lagene foran oss. Det er det vi må sikte på. Vi har ressursene til å gjøre det, vi har folkene til å gjøre det, så hvorfor ikke? 

Men hvordan? Det er åpenbare oppfølgingsspørsmålet.

– Vi fortsetter å holde den kursen vi er på. Vi vet at vi trenger å styrke troppen når det kommer til bredde og kvalitet. Siden jeg kom inn har Matteo Darmian, Chris Smalling, Antonio Valencia, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Romelu Lukaku og Alexis Sánchez forlatt klubben. Det er syv spillere med enormt mye erfaring. 

– Vi signerte tre gode spillere i sommer, og vi har dyktige spillere som kommer fra akademiet, men med alle skadene tatt i betraktning er stallen er for tynn. Vi har ikke kunnet ha den stabiliteten vi ønsker, men når vi har spillerne på plass er jeg sikker på at gapet kommer til å tettes.

DANIEL JAMES: Det walisiske hurtigtoget var én av tre signeringer i sommer, og den eneste av dem som spiller i angrep.

– David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho klaget alle på summene som ble brukt i Manchester City, og at de ikke kunne matche det. Har du de samme problemene? 

– Jeg er uenig. Hva skal man gjøre? Skal man gi opp? La være å utfordre dem? Det er jo nettopp det vi må gjøre. 

– Men hvordan skal du gjøre det uten å gå i samme felle som de før deg? 

– Ikke avvike fra planen som er satt, og tro på det du holder på med bak kulissene. Tro på spillerne, på trenerteamet og selvfølgelig tro på at vi kommer til å rekruttere gode spillere til klubben. 

Når Solskjær trekker frem rekruttering av spillere blir han spurt om han kommer til å gjøre de samme «Galáctico»-signeringene som Mourinho gjorde.

– Hva ser det ut som? Ser det ut som om jeg skal bruke hundrevis av millioner pund på spillere vi ikke er sikre på? Som jeg har sagt før: Vi trenger å bygge nytt, og vi må endre kulturen. 

– Man ønsker en kultur av sult og uselviskhet som de fleste av spillerne våre viser. Man har spillere som Scott McTominay, Marcus Rashford og Jesse Lingard – spillere som vet hva  Manchester United er.