Rivalene snublet nesten

… men berget skinnet i siste sekund. United ramlet ned til fjerdeplass.

Tottenham 2 – 1 Arsenal

Uniteds rivaler om en Champions League-plass, Tottenham og Arsenal, møttes lørdag, og det ble Tottenham som kunne juble for seier. Mesut Özil ga riktignok Arsenal ledelsen, men to mål av Harry Kane snudde kampen for hjemmelaget.

Med seier hadde Arsenal passert United på tabellen. I stedet gjorde resultatet at Tottenham gikk opp fra 40 til 43 poeng, like mange som United, men med klart dårligere målforskjell. Dermed ligger de på 5. plass.

Arsenal blir liggende på 42 poeng, og faller til 6. plass.

Tottenham Hotspur v Arsenal - Premier League
KANE: To kjappe fra denne mannen holdt Arsenal under United.

QPR 0 – 1 Southampton

Det hele så ut til å ebbe ut i 0-0 da tilbakevendte Sadio Mané tok ansvar tre minutter på overtid. Etter å ha fått tak i ballen innenfor QPRs sekstenmeter med ryggen mot mål, vendte senegaleseren opp og plasserte ballen flott opp i hjørnet. QPR svarte umiddelbart, og fikk plassert ballen bak Fraser Forster, hvorpå målet ble annullert for angrep på keeper.

Mer skjedde ikke, og Saints sikret seg med det tre usedvanlig viktige poeng, som sender United ned til en midlertidig fjerdeplass.

Queens Park Rangers v Southampton - Premier League
MATCHVINNER: Sadio Mané dyttet United ned fra tredjeplassen.

Manchester City 1 – 1 Hull

Også våre lyseblå naboer maktet å berge seg i siste sekund. Etter å ha ligget under i nesten en time ble Sergio Agüero felt like utenfor boksen. Det tillot James Milner å score et nydelig mål på det påfølgende frisparket, og samtidig sikre tafatte City ett poeng to minutter på overtid, hvilket må anses som et hammerslag i magen for Pellegrinis menn.

City ligger nå syv poeng bak serieleder Chelsea, med 14 kamper igjen.

Manchester City v Hull City - Premier League
1-1: James Milner bragte balanse i regnskapet i det 92. minutt.

Aston Villa 1 – 2 Chelsea

Gjestene tok ledelsen tidlig ved Eden Hazard, men ble nødt til å jobbe mer for trepoengeren enn først ventet da Jores Okore utlignet etter hvilen. Tjue minutter senere bar det frukter, da Branislav Ivanović igjen sendte London-klubben i ledelsen, med sitt femte mål på seks kamper mot Aston Villa.

Den gav de aldri fra seg, og Juan Cuadrado fikk sin debut ti minutter før slutt, uten at det hadde noen innvirkning på sluttresultatet.

cuadrado og mourinho
DEBUT: Cuadrados første kamp i Chelsea-drakta endte med seier.

Everton 0 – 0 Liverpool

Oppgjøret var etter fleres mening blant de kjedeligste Merseyside-derbyene i nyere tid. Everton brukte 87 minutter på å få sitt første skudd på mål, og Liverpools sluttkjør kom for sent. Begge lagene får ett poeng, og Liverpool forblir på 7. plass.

Det gir følgende tabell:

Helgas øvrige Premier League-kamper:

Ellers stakk Crystal Palace av med en 0-1-seier på King Power Stadium mot Leicester, mens Swansea og Sunderland scoret ett mål hver i Wales.