Poengdeling for U 21-laget

Frederic Veselig så ut til å bli den store helten i målfest på Moss Lane, men Southampton utliknet fire minutter på overtid!

Manchester Uniteds U 21-lag tok mandag i mot Southampton til femte serierunde i den nyoppstartede U 21-ligaen. United har hatt en god start på sesongen, og toppet før kveldens kamp sin U 21-avdeling med 10 poeng på de fire første kampene. Southampton hadde også startet sesongen bra, og lå på andreplass – to poeng bak United.

Spillere som Federico Macheda, Davide Petrucci og nyervervelse Angelo Henriquez var ikke med i troppen mandag, uten at klubben har kommet med noen informasjon om hvorfor. United stilte uansett med en sterk tropp mot Southampton mandag kveld, som blant annet inneholdt seks spillere som har debutert for Uniteds førstelag.

Drømmestart

Ligaleder United, som ikke har tapt på eget gress i en ligakamp siden 16. september 2010 (1-4 mot Aston Villa), kom meget godt i gang mot Southampton, og kun drøye to minutter var gått da Jesse Lingard fant nettmaskene. Joshua King tok med seg ballen inn i Southamptons boks før han spilte den ut til Lingard på 16-meterstreken. Lingard avsluttet på direkten, og ballen gikk via en Southampton-forsvarer og inn i nota bak en utspilt Artur Boruc i gjestenes mål.

Etter scoringen roet kampen seg betraktelig, og det var svært få sjanser på Moss Lane før pause. Den beste hadde Bebe da han ble spilt gjennom av Ryan Tunnicliffe, men Artur Boruc var fint ute og reddet. United var bunnsolide defensivt før hvilen, og slapp ikke Southampton til noe som helst før lagene gikk i garderoben. Dermed stod det 1-0 halvveis.

Målfest

Om førsteomgang var målfattig, skulle den andre bli det totalt motsatte. Southampton kom best i gang og styrte spillet på Moss Lane i minuttene etter pause, men det skulle gå et drøyt kvarter før gjestene fikk uttelling. Da det først smalt, skulle det imidlertid komme to raske fra Southampton, og begge ganger fra samme mann.

Jake Sinclair er lillebror til Manchester Citys Scott Sinclair, og etter 62 minutter viste den 175 centimeter lange vingen at han har spensten i orden da han steg til værs på bakre stolpe og stanget ballen i mål i duell med Tyler Blackett. Kun fire minutter senere var samme mann på pletten igjen, og nok en gang stanget Sinclair ballen i nota etter å ha vært best i lufta på bakre stolpe. Southampton hadde snudd kampen.

United har, som nevnt, ikke tapt hjemme i ligaen på 25 måneder, og heller ikke mandag ville United gi seg uten kamp. Kun fire minutter etter Southamptons 2-1-scoring var Larnell Cole frempå og trillet ballen i nettet etter nydelig samspill med Jesse Lingard. 2-2!

Dramatiske sluttminutter

United tilrev seg initiativet etter Coles scoring, men slet med å skape de helt store sjansene. Ett minutt før full tid skulle sjansen imidlertid komme. Joshua King satte fart nedover venstrekanten, og chippet ballen elegant inn på bakre stolpe. Der kom innbytter Frederic Veseli stormende og dunket ballen i nettet på hel volley.

Klokken passerte 90, 91, 92 og 93 minutter, og det så ut til å gå mot Uniteds fjerde ligaseier på fem kamper denne sesongen. Gjestenes Joe Curtis ville det derimot annerledes. Midtbanespilleren mottok ballen på 20 meter, tok med seg ballen mot mål på sitt første touch, og brukte det andre til å sende ballen ned i hjørnet via stolpen og Gollinis utstrakte arm. Dermed stod det 3-3 på Moss Lane!

United rakk ikke mer enn å ta avsparket før dommeren blåste av kampen, og det endte dermed uavgjort mellom lag én og to på tabellen i reserveligaen. United er allikevel fortsatt ubeseiret i sesongens fem første kamper denne sesongen, og beholder plassen på toppen av tabellen.

Neste kamp for U 21-laget er først etter landslagspausen, torsdag 25. oktober. Da kommer Stockport på besøk til kamp i Manchester Senior Cup. Neste ligakamp er først lørdag 27. oktober, på bortebane mot Tottenham.

LES MER:

KAMPFAKTA:

Manchester United – Southampton 3-3 (1-0)

1-0 Jesse Lingard (3) 1-1 Jake Sinclair (62) 1-2 Jake Sinclair (66) 2-2 Larnell Cole (70) 3-2 Frederic Veseli (89) Turnering: Barclays U 21 Premier League Tidspunkt: Mandag 8. oktober klokken 20.00 (skandinavisk tid) Sted: Moss Lane, Altrincham.

United (4-4-1-1): Pierluigi Gollini – Scott Wootton, Michael Keane, Michele Fornasier, Tyler Blackett (Sean McGinty 67) – Bebe (Frederic Veseli 78), Tom Thorpe, Ryan Tunnicliffe, Larnell Cole – Jesse Lingard – Joshua King

Benken: Andreas Pereira, Reece James. Luke Hendrie.

____________________________________________________________________________

VIKTIGE HENDELSER:

FØRSTE OMGANG:

1. min: Ryan Tunnicliffe og Joshua King sparker igang kampen for United. United stiller sine vante røde hjemmedrakter, mens gjestene stiller i gule trøyer.

3. min: 1-0 UNITED! Joshua King drar seg inn i feltet og triller ballen ut til Jesse Lingard på 16-meteren. Lingard skyter via en Southampton-forsvarer og i mål bak en utspilt Artur Boruc i Southampton-målet.

9. min: United har begynt best på Moss Lane, uten at de har skapt de helt store sjansene etter Lingards mål. Blackett kommer på et offensivt løp og får slått ballen inn foran mål. Dessverre ingen som når frem til ballen i feltet.

19. min: Frispark fra 20 meter for Southampton. Ben Reeves forsøker seg, men treffer muren, og ballen går til corner.

20. min: Ryan Tunnicliffe setter fart på en kontring og triller nydelig Bebe gjennom. Bebe får avsluttet, men Boruc er fint ute og redder med en god benparade!

22. min: Joshua King skaper seg rom utenfor Southamptons 16-meter og får avsluttet. Skuddet reddes greit av Boruc.

33. min: Det har skjedd svært lite de siste minuttene. Kan rapportere om at Ole Gunnar Solskjær er på tribunen. Finsikter han Joshua King for en mulig overgang til Molde, eller er han bare på besøk for å se sitt tidligere lag spille kamp?

35. min: Ben Reeves forsøker seg fra 25 meter og får godt treff. Ballen går imidlertid en meter over Gollinis mål.

40. min: Jesse Lingard klemmer til fra 20 meter. Ballen har retning mot krysset, men en god Artur Boruc er på pletten og slår den til corner. Den tidligere Celtic-keeperen har hatt en strålende omgang.

41. min: Jake Sinclair, lillebror av Manchester Citys Scott Sinclair, forsøker seg fra langt hold, men ballen spretter inn i fanget til Gollini.

PAUSE: United har vært det beste laget de første 45 minuttene på Moss Lane. United bunnsolide defensivt, og Southampton har ikke kommet til en eneste skikkelig målsjanse. Jesse Lingards mål etter tre minutter skiller lagene til pause.

ANDRE OMGANG:

46. min: Southampton sparker igang andreomgang. Ingen United-bytter i pausen.

52. min: Tom Thorpe får avsluttet på hel volley etter en corner, men skuddet går rett på Boruc.

55. min: Southampton har vært det beste laget hittil i andreomgang. United sliter med å etablere noe spill.

58. min: Jesse Lingard med frekt forsøk fra spiss vinkel. Forsøker å bøye ballen opp i lengste vinkel, men ballen faller ned på nettaket.

59. min: Bytte Southampton: Cordy Moore kommer inn for Calum Chambers.

62. min: 1-1 SOUTHAMPTON! Ben Reeves mottar ballen nede ved dødlinja på venstrekanten og slår et godt innlegg på bakre stolpe. Der er Jake Sinclair, som slår Tyler Blackett i hodeduell, og stanger ballen i mål via bakken! Southampton-presset betaler seg.

66. min: 1-2 SOUTHAMPTON! Southampton har snudd det, og nok en gang er det Jake Sinclair som scorer for gjestene. Og nok en gang er det på hodet etter et innlegg fra venstrekanten! Sinclair kun 1.75, men har vært høyest i feltet to ganger på rad.

67. min: Tyler Blackett går ut, Sean McGinty kommer inn for United. Uheldige siste minutter for Blackett.

70. min: 2-2 UNITED! Nydelig scoring av hjemmelaget! Larnell Cole setter fart mot 16-meteren, spiller vegg med Jesse Lingard, mottar ballen alene med keeper, og triller ballen rolig ned i lengste hjørne. Herlig dramatikk på Moss Lane!

75. min: United har ikke tapt en ligakamp på hjemmebane siden 16. september 2010. Den gang ble Aston Villa for sterke og vant 4-1. Målscorer for United den gangen var Nicky Ajose, som nå er å finne i Crawley.

78. min: Bytte United: Frederic Veseli kommer inn for Bebe.

82. min: Southampton bytter ut tomålsscorer Jake Sinclair. Inn kommer Alberto Seidi.

89. min: 3-2 UNITED! Joshua King sendes fri langs venstrekanten. King setter fart nedover linja og chipper ballen inn på bakre stolpe. Der kommer Frederic Veselig og dundrer ballen i nærmeste hjørne på hel volley! Nydelig United-angrep, og kampen er snudd – igjen!

90. min: Bytte på overtid for United. Reece James kommer inn for Joshua King.

90. min: 3-3 SOUTHAMPTON! Joe Curtis klemmer til fra 17-18 meter, og ballen sniker seg inn i hjørnet via Gollinis hånd og stolpen. United rekker kun å ta avspark før dommer blåser av kampen.

SLUTT: Målfest i andreomgang! Southampton var best den første halvdelen av andreomgangen, og snudde fra 1-0 til 1-2 etter to scoringer av Jake Sinclair. United ga imidlertid ikke opp, og halvveis i omgangen utliknet Larnell Cole etter herlig samspill med Jesse Lingard, før innbytter Frederic Veseli sendte United opp i 3-2 med ett minutt igjen av ordinær tid. Da så det ut til å gå mot hjemmeseier for United, men snaut fire minutter på overtid – i kampens siste angrep – fikk Joe Curtis godt treff fra utenfor 16-meteren, og lurte ballen forbi Pierluigi Gollini i United-målet. Dermed endte det 3-3 på Moss Lane i en berg-og-dalbane-opplevelse av en fotballkamp!