Poengdeling for U18

Paul Pogba (bildet) scoret utlikningsmålet.

Etter 2-2 mot Crewe forrige helg, håpet Uniteds Academy League Gruppe C-ledere å rette opp noe av inntrykket mot tredjeplasserte i Gruppe D, Newcastle, hjemme på Carrington lørdag formiddag.

På forhånd var det klart at tre poeng ville være nok til å beholde topplasseringen, uansett hva jagende Everton måtte finne på mot Huddersfield. Men, slik skulle det dessverre ikke gå. United måtte nøye seg med uavgjort igjen, samtidig som de blå fra Merseyside mestret oppgaven mot "the Terriers". Dermed har Everton overtatt tabelltoppen, ett poeng foran Paul McGuinness' United-elever. Men det er fortsatt 18 poeng igjen å kjempe om, så ingenting er avgjort.

Tilbake til lørdagens kamp, som ble spilt i oppholdsvær, men under vindfulle og vanskelige forhold. Likefullt klarte de to lagene før pause å stelle i stand et langt på vei severdig og underholdende oppgjør. Etter pause derimot, var det lite som stemte.

United tar initiativet

Til tross for motvinden var det United som kom best igang, og skapte dagens første sjanse. En feilvendt John Cofie mottok ballen fra kaptein Nicky Ajose, vendte opp og skjøt mot nærmeste hjørne fra fem meters hold. Newcastle-keeperen var imidlertid godt med, og fikk hjelp av en forsvarsspiller som føyset ballen unna.

Gjestene tar ledelsen

Dessverre skulle United-offensiven få seg et kraftig skudd for baugen bare få minutter senere. En horribel tversoverpasning fra Michele Fornasier ble plukket opp av en Newcastle-spiller, og dermed var det gjort. Vel, i hvert fall nesten. Keeper Conor Devlin kom stormende ut og hindret en umiddelbar baklengs, men var sjanseløs da Phil Airey plukket opp returen og fôret den gamle Liverpool- og Newcastle-helten Terry McDermotts 18 år gamle avkom, Greg.

Utlikningen

Etter scoringen måtte Newcastle jobbe hardt for å holde unna for en ny offensiv fra hjemmelaget. Rødtrøyene presset på, men måtte lenge nøye seg med noen halvsjanser, deriblant et nytt skuddforsøk fra John Cofie.

Men så, etter 23 minutters spill, lyktes det å finne veien forbi gjestenes keeper. Nicky Ajoses kjapt eksekverte frispark fra høyre, like utenfor 16-meterkanten, ble møtt av Paul Pogba, som hardt presset stanget ballen inn ved nærmeste stolpe.

Skaker aluminiumen

Senere i omgangen fulgte det halvsjanser på begge sider av banen, men også en stor en til Joshua King. Det vil si, bare de mest klarsynte været scoringsmulighet i det hele tatt da Nicky Ajose sendte avgårde et fremspill i retning Joshua King. Det er bare det at når King er på farten, vet man aldri hva som kan skje. Idet de fleste forberedte seg på et innlegg, valgte den livsfarlige nordmannen å kae til fra skrått hold. Dermed smalt det i tverrliggeren over en nærmest intetanende, men snart særdeles lettet Newcastle-keeper.

Laber 2. omgang

I takt med at den kraftige vinden avtok etter pause, sank av en eller annen grunn også kvaliteten i Uniteds spill. Forsvarsmessig skjedde det mye rart, og i perioder ble gjestenes angripere utstedt med stående invitasjoner på løpende bånd. At de ikke klarte å gjøre seg bedre nytte av dem, skal United-forsvare være særdeles fornøyd med.

Heller ikke fremover ble det produsert stort i denne omgang, og det kom nærmest som en lettelse da kampens dommer omsider bestemte seg for å blåse ut for siste gang.

U18's neste oppgave venter i Sheffield, hvor hjemmelaget Wednesday tar imot på førstkommende lørdag.

KAMPFAKTA

United 1-1 Newcastle

11. min.: 0-1 McDermott

24. min.: 1-1 Pogba

United: Conor Devlin – Michele Fornasier (Reece Brown, 72.), Tom Thorpe, Sean McGinty, Zeke Fryers – Jesse Lingard, Etzaz Hussain, Paul Pogba, Nicky Ajose – John Cofie, Joshua King (Will Keane, 72.)

Uben.innb.: Sam Johnstone, Scott Wootton, Luke Giverin