Poengdeling for juniorene

United og Bolton delte poengene etter en morsom 3-3-kamp på Carrington. Vi fulgte kampen.

Forrige kamp Paul McGuinness gutter spilte før kampen mot Bolton, var helt tilbake til 2. desember. Da var det snakk om FA Youth Cup, og Torquay ble slått hele 4-0. For å finne forrige seriekamp U 18-laget spilte, måtte vi helt tilbake til 25. november, da Liverpool slo United 2-1 på Carrington. Mats Møller Dæhli og hans lagkamerater på juniorlaget hadde med andre ord en svært lang juleferie!

Lørdag formiddag var det imidlertid klart for kamp igjen for juniorene, og denne gang var det Bolton som stod på motsatt banehalvdel da nye ligapoeng skulle sikres. Og poeng trengte United virkelig. Etter 13 kamper hadde de røde kun plukket 16 poeng, og lå på nedre halvdel av tabellen.

Marerittstart

Det skulle imidlertid starte på verst mulig måte for United. Boltons Wolstenholme ble felt av Jack Rudge inne i straffefeltet, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å dømme straffe. Straffen ble tatt av James Caton, som sikkert trillet ballen ned i motsatt hjørne av der Liam Jacob slengte seg.

United tok ganske fort over banespillet etter Boltons ledermål, og kun ti minutter etter 0-1, fikk de røde uttelling. Adnan Januzaj slo inn en corner, og i feltet ventet Jack Rudge som etter noe klabb og babb fikk satt ballen i mål. Herlig revansj for Rudge!

To nye mål, og likt til pause

United var det førende laget i førsteomgang, men Bolton var dødelig effektive da de fikk muligheten – noe de viste etter 18 minutters spill. Zach Clough fant Chris Lester med en god gjennombruddspasning, og Lester gjorde ingen feil alene med Lester. Det kan dog stilles visse spørsmålstegn ved United-forsvarernes posisjonering ved denne anledningen.

United presset på etter Boltons lederlag, og en for dagen meget god Mats Møller Dæhli hadde blant annet et langskudd som smalt i tverrliggeren.

Da det så ut som om Bolton skulle få med seg en ledelse inn i garderoben ved halvtid, dukket imidlertid Sam Byrne opp inne i feltet etter et godt initiativ og innlegg fra høyreback Luke Hendrie. Byrne traff ikke helt rent på headingen, men ballen gikk inn i mål via stolpen.

Lagene gikk dermed til pause på 2-2, og med tanke på banespillet i de første 45 minuttene så det lyst ut med tanke på United-seier.

Jevn andreomgang

Det var sterk vind på Carrington lørdag formiddag, og vinden skulle spille en avgjørende rolle halvveis ut i omgangen. Etter en sjansefattig åpning på omgangen fikk Bolton frispark på drøye 40 meter. Venstreback Glenn Matthews slo ballen inn i feltet – ment som et innlegg, men vinden tok tak i kula, og gjorde at keeper Liam Jacob feilberegnet ballbanen fullstendig.

En uttrykkende Jacob strakk seg etter ballen, men greide ikke mer enn å såvidt få fingertuppene på ballen og slå den inn i eget mål. Tabbe av Jacob, og Bolton var i ledelsen for tredje gang!

Etter scoringen var det United som måtte frem, og Jack Barmby fikk et par gode sjanser, uten å treffe på avslutningene. Og det var først etter at toppscoreren var gått av banen at United fikk sin utlikning.

Innbytter Donald Love, som hadde et godt innhopp, slo et innlegg fra høyresiden, og foran mål ventet venstreback Luke Hendrie som fikk pirket ballen inn i mål forbi keeper Fielding i Bolton-målet.

3-3 ble også sluttresultatet på Carrington, noe som alt i alt var et greit resultat i en ikke altfor velspilt kamp. United var best i førsteomgang, mens den andre omgangen var jevn og sjansefattig.

Neste oppgave for United-juniorene er neste lørdag, når Stoke venter på bortebane.

Manchester Uniteds U 16-lag tapte i formiddag 0-1 for Bolton.

Manchester United – Bolton 3-3

0-1 Caton (str. 2)1-1 Rudge (12)1-2 Lester (18)2-2 Byrne (45)2-3 Matthews (64)3-3 Hendrie (82)Turnering: Academy LeagueTid: Lørdag 7. januar kl. 12.00 (skandinavisk tid)Sted: Carrington

United: Liam Jacob; Luke Hendrie, Luke McCulloch, Tyler Blackett, Charni Ekangamene; Jack Barmby (Kenji Gorre 79), Jack Rudge (Donald Love 74), Mats Møller Dæhli, Gyliano Van Velzen; Adnan Januzaj, Sam Byrne.

Benken: Joe Sutherland, Louis Rowley, Matt Wilkinson.

____________________________________________________________________________

FØRSTE OMGANG:

Manchester United starter med Liam Jacob i mål, bak en forsvarsfirer med Hendrie og Ekangamene på henholdsvis høyre og venstre backplass og McCulloch og Blackett sentralt. På midten finner vi Dæhli og Rudge sentralt, mens Barmby (høyre) og Van Velzen er breddeholdere. Helt på topp spiller Byrne, mens Januzaj ser ut til å ligge i ‘hullet’ mellom midtbanen og Byrne.

1. min: Kampen er igang!

1. min: Det tar kun 30 sekunder før Boltons Wolstenholme blir hindret av Jack Rudge inne i feltet – straffe til Bolton!

2. min: 0-1 Bolton! James Caton. Caton er sikker som banken fra 11-meteresmerket. Sender Jacob feil vei, og setter ballen i hjørnet.

12. min: 1-1 United! Jack Rudge! United har en corner, som Adnan Januzaj svinger inn mot første stolpe. Etter litt klabb og babb er Rudge på pletten og kaer ballen i nota fra et par meters hold. Dermed er lagene likt på Carrington!

13. min: Jack Rudge forsøker seg igjen – denne gang fra litt utenfor 16-meteren. Dessverre går skuddet et par meter utenfor.

15. min: Etter en svak start, har United tatt mer over kampen de siste minuttene i den sterke vinden på Carrington.

18. min: 1-2 Bolton! Chris Lester. Zach Clough spiller gjennom Lester alene med Jacob. Lester er iskald alene med Uniteds keeper, og triller ballen ned i hjørnet.

27. min: Nesten for Mats Møller Dæhli! Nordmannen forsøker seg fra 20 meter, og ballen smeller i tverrliggeren!

35. min: Dæhli med et smart innlegg til Jack Barmby, men toppscoreren når ikke helt frem til ballen. Nesten så Barmby kunne notere seg for sitt niende for sesongne.

45. min: 2-2 United! Sam Byrne! Luke Hendrie med et godt løp ned høyresiden, og slår ballen inn i feltet. Der venter Byrne på lengste stolpe, og h4 ballen inn i nettet via stolpen!

PAUSE: Machester United fikk en verst tenkelig start da Bolton scoret på straffe etter et drøyt minutts spill. United kom imidlertid tilbake, og tok etterhvert over det meste av banespillet på Carrington. Dette hindret ikke Bolton i å ta ledelsen nok en gang etter snaue 20 minutter, men ett minutt før pause sto lagene igjen likt da Sam Byrne utliknet til 2-2. Alt i alt har United vært best de første 45, og det bør være gode muligheter til å få med seg alle poengene fra denne kampen.

ANDRE OMGANG:

46. min: De siste 45 minuttene er i gang.

56. min: Van Velzen skyter via en Bolton-forsvarer, og ballen går i en høy bue mot lengste hjørne. Keeper Fielding i Bolton-målet må strekke seg, og kolliderer med stolpen idet han redder, og mister dermed ballen. Han er imidlertid først på ballen igjen, og avverger faren.

64. min: 2-3 Bolton! Glenn Matthews. Bolton-backen svinger inn et frispark fra 40 meter, ment som et innlegg. Vinden tar imidlertid tak i ballen og gjør at keeper Jacob feilberegner fullstendig og ikke når helt opp til ballen. Jacob greier kun såvidt å få fingertuppene på den, og ballen daler ned i mål. Tabbe av Jacob, men vinden må ta sin del av skylden for det målet.

70. min: Charni Ekangamene får gult kort etter en klønete takling på Chris Lester.

72. min: Barmby får en meget god mulighet etter et innlegg fra Januzaj, men greier ikke å treffe skikkelig på avslutningen.

73. min: Forferdelig vind på Carrington idag, som gjør det vanskelig å spille fotball.

74. min: Bytte United: Donald Love kommer inn for Jack Rudge. Bytte Bolton: Tom Youngs går av, Georg Iliev kommer på.

79. min: Kenji Gorre kommer inn for Jack Barmby.

82. min: 3-3 United! Luke Hendrie! Innbytter Donald Love har begynt positivt, og hans bidrag blir tellende idet han slår et innlegg inn fra høyresiden som Luke Hendrie setter inn med bredsiden fra tre-fire meters hold. Kan United snu det?

84. min: Bytte Bolton: Oscar Threlkeld inn for Oliver Colman.

89. min: Nesten for Kenji Gorre! Mats Møller Dæhli med glimrende forarbeid, og ballen havner etterhvert hos innbytter Gorre, som forsøker seg fra 7-8 meter. Dessverre går skuddet rett utenfor.

SLUTT: En jevn andreomgang som preges av sterk vind på Carrington. Vinden ble sågar avgjørende da Bolton gikk opp i 3-2-ledelse. Heldigvis kom United tilbake, og Luke Hendrie berget det ene poenget med sitt mål noen minutter før slutt. United var nærmest seieren på slutten, men det ble bare nesten, og kampen endte dermed 3-3.