Zaha med målgivende

OPPDATERT 10/9 Poengdeling for England U21 i Finland; mens Belgias U21 fortsetter seiersmarsjen.

Med Michael Keane og Wilfried Zaha med fra start spilte Englands U21-landslag 1-1 mot Finland mandag kveld.

Dermed står Gareth Southgate med fire poeng på sine to første kamper i EM-kvalifiseringen som trener for det engelske U21-laget.

Før kampen var det ventet at blant andre Nick Powell, som ikke engang var på benken mot Moldova i forrige uke, skulle få spilletid, men den gang ei. Heller ikke Jesse Lingard eller Tom Thorpe var med mot Finland.

Med Keane og Zaha på banen var det uansett hjemmelaget som tok ledelsen i Tampere da Moshtagh Yaghoubi satte inn et frispark etter ett kvarter.

Etter hvert kom det engelske laget mer med i kampen og testet målvakt Jesse Joronen ved flere anledninger. Southgates unggutter slet voldsomt med å sette sjansene sine mot Moldova, og fryktet nok lenge en ny frustrerende kveld.

Men etter 67 minutter kom utlikningen. Etter et flott forarbeid på høyrekanten av Zaha kunne West Bromwich-spissen Saido Berahino sette inn en fortjent 1-1 scoring. For øvrig hans andre mål på to kamper på U21-landslaget.

Kun minutter senere fikk imidlertid England en spiller utvist da kaptein Andre Wisdom felte en finne og deretter havnet i munnhuggeri. Like etter forlot også Zaha banen da han ble byttet ut med Eric Dier.

Mot slutten kjempet engelskmennene for seier til tross for at de var én mann mindre, men sluttresultatet blir 1-1.

Finland – England 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Moshtagh Yaghoubi (15), 1-1 Saido Berahino (67)

Rødt kort: Andre Wisdom (65)

England U21: Butland, Stones, Shaw, Chalobah (Kane 58), Wisdom (k), Keane, Redmond (Ameobi 58), Ward-Prowse, Berahino, Carroll, Zaha (Die 66)

Uben. reserver: Todd Kane, Bond, Jack Robinson, Hughes.

Tre av tre for Belgia

Marnick Vermijl, som er utlånt til den nederlandske Eresdivisie-klubben NEC Nijmegen for hele sesongen, spilte samtlige 90 minutter da det belgiske U21-landslaget sikret seg en knepen, men likefullt verdifull 1-0-seier over Nord-Irland hjemme i Lovain. Der ble for øvrig ex-Red Luke McCullough sittende på den nordirske benken gjennom hele oppgjøret.
Seieren var Vermijl & co’s tredje på like mange kamper i kvalifiseringsspillet til EM-sluttspillet i 2015. Fra før har belgierne beseiret Kypros med 2-0 og Italia med imponerende 3-1. Sistnevnte kamp ble spilt i helgen som gikk, og attpå til på italiensk jord.