«Pob-man» kommer også

Neste helgs «legendekamp» mot Bayern München på Old Trafford har fått nok en attraksjon.

Fra før av har en rekke store navn fra begge leire meldt sin ankomst til showkampen den 14. juni.
Med Bryan Robson i spissen, stiller United med gamle stjerner som Edwin van der Sar, Ronny Johnsen, Denis Irwin, Paul Scholes, Andy Cole og hans gamle spisspartner Dwight Yorke, i tillegg til en rekke andre som du kan lese mer om her.

Nå er det klart at troppen blitt tilført enda en gammel kjenning. Tsjekkeren Karel Poborsky har nemlig meldt sin ankomst! «Pob man», som ble hentet til Old Trafford i kjølvannet av Euro 96, spilte bare halvannen sesong i den røde drakten før han ble solgt til Benfica. Likevel rakk han å bli en populær herremann på Uniteds høyreving. Med sine lange, flagrende krøller, var han da også lett å få øye på der han suste opp- og nedover vingen.

Utvist – og hyllet!

Manchester United v AC Sparta Prague
Karel Poborsky idet han må forlate banen etter å ha blitt utvist. I bakgrunnen: Uniteds José Kleberson.

Etter at han forlot Old Trafford i desember 1997, kom Poborsky tilbake som spiller én gang. Det var i 2004, da han som Sparta Praha-spiller ikke bare ble påført et knusende 4-1-nederlag (Van Nistelrooy med samtlige mål for United), men også opplevde å bli utvist like før slutt. En trist sorti for Poborsky, men reaksjonene fra United-fansen gjorde den letter å bære:

– Jeg pådro meg et tåpelig rødt kort (to gule), men idet jeg var på vei mot garderoben reiste mange av Manchester United-fansen seg og applauderte meg, minnes han overfor ManUtd.com.

– Reaksjonen gjorde meg veldig glad…

Nå, nesten 11 år senere, kommer altså Karel Poborsky tilbake, denne gang for å trekke på seg den drakten han bar i knapt halvannet år. Det ser han frem til med store forventninger:

– United tilhører en veldig viktig del av min fotballkarriere, så dette kommer jeg aldri til å glemme. Jeg er veldig stolt av å være del av en av verdens største fotballklubber. Fortsatt er jeg den eneste tsjekkiske spilleren som har spilt for Manchester United, sier han med stolthet.