– Pleide å se på Iniesta hele tiden

Jesse Lingard har blomstret både på klubb- og landslag denne sesongen. Nå er 25-åringen klar for å ta VM med storm.

I likhet med United, dabbet Lingard litt av på tampen av sesongen, men for en form og målteft han viste på senhøsten!

Totalt ble det 13 mål i alle turneringer på 25-åringen denne sesongen. Ikke overraskende holdt det til en plass i Englands VM-tropp, og mest sannsynlig starter han også for Three Lions mot Tunisia på mandag.

LES OGSÅ: Young og Lingard VM-åpner trolig for England

– Spiller uten frykt

Og mens man definitivt kan argumentere for at flere tidligere England-utgaver har latt seg prege av stundens alvor i mesterskap, er Lingard klokkeklar på at det er en annen mentalitet som gjelder med Gareth Southgate ved roret.

– Han har kommet inn med en mentalitet der vi spiller med frihet og uten frykt. Som en gruppe nyter vi fotballen, er fryktløse og skal spille spennende fotball. Selvfølgelig vil vi helt til finalen, men vi må ta hver kamp som kommer og forberede oss som vi normalt gjør, understreker Lingard i et intervju med Sky Sports.

(Saken fortsetter under bildet)

SOLID SESONG: Jesse Lingard (t.v.) tok store steg i 2017/18-sesongen.

– Southgate forstår meg

Lingard slo gjennom ganske seint og fikk ikke landslagsdebuten før høsten 2016.

Snaut to år senere har han blitt en viktig brikke for Southgate.

– Han forstår hvordan jeg spiller. Jeg jobbet sammen med ham da jeg var ungdomsspiller også, og slikt hjelper alltid. Han hadde troen på meg og ga meg debuten mot Malta. Jeg kan bare takke ham for det, for helt siden det har jeg hatt en progresjon og spilt bra, sier United-gutten.

LES OGSÅ: (+) VM-børsen – vi triller terning på United-spillere

Selv ser Lingard opp til en spansk veteran.

– Jeg pleide å se på Andres Iniesta hele tiden. Man plukker opp små ting, og prøver å få det inn i sitt eget spill. Bare måten han glir over banen…Han er en silkemyk og intelligent fotballspiller.

– Og folk sier jeg er en intelligent spiller, så jeg må bare fortsette å lære fra de som er det og spiller i samme posisjon som meg, sier Jesse Lingard.