Pereira & co ødela for Steven Gerrard

Åtte utlånte var i aksjon denne helga.

Millwall 0-2 Sheffield United

Dean Henderson har vanligvis hvilt når Sheffield United har spilt cupkamper tidligere, men Blades prioriterer tydeligvis FA-cupen høyt nok til at de lar Henderson spille der denne sesongen.

Lørdag holdt han nullen da Sheffield United gjestet The Den og Millwall, og Sheffield United er klare for turneringens femte runde.

Sheffield Star ga ham karakteren 7 for innsatsen, på en dag der han fint løste de få utfordringene som dukket opp.

HOLDT NULLEN: Dean Henderson.

Inter 1-1 Cagliari

Vi nevnte i notissaken at ex-red Ashley Young fikk en målgivende pasning for Inter i debuten, men det var ikke nok i hjemmekampen mot Cagliari.

Inter ledet lenge, men i det 78. minutt utlignet Radja Nainggolan, og da kom Alexis Sánchez inn noen minutter senere. Han klarte ikke å hjelpe Inter til seier, og det gjorde heller ikke Romelu Lukaku som bommet på den største sjansen Inter hadde mot slutten.

Lautaro Martinez ble utvist for Inter helt mot slutten, noe som kanskje kan øke Sánchez’ sjanser til å starte neste kamp.

Inter tok litt innpå Juventus, siden rivalen tapte borte mot Napoli.

KLARTE IKKE Å REDDE INTER: Alexis Sánchez.

Roma 1-1 Lazio

Chris Smallings første Derby della Capitale endte 1-1.

Edin Dzeko ga Roma ledelsen, før Francesco Acerbi utlignet for Lazio. Begge målene kom i den første omgangen.

Acerbis utligningsmål kom etter en utrolig situasjon, som Smalling også var involvert i. En Lazio-corner ble slått mot bakerste stolpe, der Davide Santon headet ballen nesten rett opp i lufta, før Roma-keeper Pau López bokset ballen svakt bakover noen meter, og verken han eller Smalling klarte å rette opp i situasjonen før Acerbi hadde satt ballen i mål. Et utrolig mål.

Smalling spilte hele kampen for Roma, som ligger på fjerdeplass i Serie A, ett poeng foran Atalanta på femteplassen (og sju poeng bak Lazio, som også har én kamp færre spilt).

Roma-bloggen Chiesa di Tiotti trekker Smalling frem som en av fem Roma-spillere som kan stemmes på som bestemann, og hans innsats sammen med Mancini for å få Ciro Immobile ut av kampen trekkes frem som noe av det beste med forestillingen. Til tross for at han var litt involvert i baklengsmålet (men langt fra verstemann der), så ser han altså ut til å ha kommet bra fra dette derbyet.

Heart of Midlothian 2-1 Rangers

Hearts har slitt enormt denne sesongen, og ligger nederst på tabellen, mens Rangers før denne kampen lå best an til ligatittelen.

Det var altså ingen tvil om hvem som var favoritter på Tynecastle, og de tok også ledelsen, men Hearts snudde kampen og vant 2-1 mot Steven Gerrards Rangers.

Joel Pereira stod som vanlig i mål for Hearts, og han hadde ikke så altfor mye å gjøre, men han får ros av lokalavisas Craig Fowler (som har vært skeptisk til Pereira) for distribusjonen, etter at portugiseren konstant fant medspillere, og belønnes med karakteren 7.

MED PÅ Å STOPPE RANGERS: Joel Pereira, her fra desemberkampen mot samme lag.

Burton Albion 1-1 Accrington Stanley

Burton Albion har vist lovende takter i det siste, og stod med tre ligaseiere på rad, og var dermed favoritter mot Accrington Stanley – som hadde tapt tre kamper på rad.

Det var likevel bortelaget som tok ledelsen (ikke O’Haras feil), og Burton klarte bare å slå tilbake én gang.

Burton har nylig solgt toppscorer Liam Boyce til Hearts (det var han som senket Rangers i kampen nevnt over!), og dermed blir det ekstra viktig for O’Hara å holde tett bakover i tida som kommer.

SPILTE UAVGJORT: Kieran O’Haras Burton Albion.

Stalybridge Celtic 0-2 Nantwich Town

Både Alex Fojticek og Max Taylor spilte fra start i dette tapet for Celtic.

Ingen av målene var Fojticeks feil, selv om en bedre keeper kanskje kunne stoppet begge? Han gjorde ellers noen brukbare redninger også.

Taylor spilte i en midtbanerolle, og kunne kanskje gjort enda mer for å stoppe innlegget som førte til 0-2-målet. Han ble byttet ut i det 57. minutt.

Chasetown 0-2 Stocksbridge Park Steels

Jacob Carney holdt nullen igjen da Stocksbridge Park Steels gjestet Chasetown.

Carney fikk ros fra klubbens Twitter-konto etter kampen.

Han fikk for øvrig også et gult kort.

Andre:

• Ethan Hamiltons Bolton skulle egentlig spilt mot Shrewsbury denne helga, men den kampen ble utsatt siden Shrewsbury var travelt opptatt med å klare 2-2 mot Liverpool.
  • George Tanners lån til Morecambe er avsluttet, og han har heller blitt sendt ut til divisjonskollega Salford City, som satser hardt (men som foreløpig har et stykke opp til toppen av League Two). Lørdag ble det et litt skuffende 1-1-resultat hjemme mot Greater Manchester-kollega Oldham. Cameron Borthwick-Jackson var ubenyttet reserve for Oldham.