– Vi har vunnet fire kamper på rad, og nå vil vi vinne fire til

Nå er det bare Ole Gunnar Solskjær og Sir Matt Busby som har vunnet sine fire første kamper som United-sjef.

Fire kamper, fire seiere. 12 poeng. 14 mål – og endelig Solskjærs første smultring som United-sjef!

Det var ikke den flotteste forestillingen vi har sett, men desto deiligere og viktigere at vi faktisk stikker avgårde med samtlige poeng.

Avstanden opp til topp-fire er nå bare seks poeng, og plutselig ser andre halvdel av sesongen langt lysere ut.

Åpner for å bruke Rashford og Lukaku

– Endelig holdt vi nullen, også fra døballer! En proff gjennomføring av gutta. Vi kan fortsatt bli bedre, men jeg følte vi hadde kontroll. Et herlig skudd fra Rashford, og kanskje enda bedre reaksjon fra Lukaku, sa Solskjær til Sky Sports etter 2-0-seieren mot Newcastle.

– Kontrollen vår i andre omgang ble avgjørende. Vi var for sakte før hvilen, det var nesten som en testimonial. Det kom seg heldigvis.

– Har du bestemt deg for hvem du vil bruke på topp?

– Vi kan bruke de begge (Rashford og Lukaku), uten problemer. Det gir meg bare alternativer. Vi har ikke god tid før neste kamp, men vi skal jo til Dubai for å trene opp formen litt. Det vil lønne seg når sesongen nærmer seg slutt, det trenger vi.

– Rashford ble sparket mye, men han går i duellene og løper masse. Han kommer til å bli en toppspiller som en nier, sa Solskjær senere på pressekonferansen. Definitivt. Men vi har Lukaku også, så noen ganger kommer han til å spille på kanten også. 

ROLIG: Solskjær har selv sagt at han ønsker å jobbe tett med Rashford, noe vi så fruktene av mot Newcastle.

Sammenligner Rashford med Ronaldo

Det er ikke vanskelig å se hvor Marcus Rashford har hentet inspirasjon fra når han fyrer avgårde frisparkene sine.

Ballbanen blir mer eller mindre umulig å forutse for keeperen, noe som igjen viste seg avgjørende for Uniteds første mål mot Newcastle.

– I løpet av fem minutter ga vi bort to – tre sjanser, men så roet vi oss ned igjen. Newcastle er en fantastisk klubb, med fantastiske supportere, men heldigvis hadde vi to fantastiske stoppere i kveld i Lindelöf og Jones.

– Rashford skyter ballen som Ronaldo, det er vanskelig å forutse ballbanen. Jeg likte målet hans i dag. Han roet seg ned, og bare satt ballen i mål. «Well done»! Han er bare 21 år, husk det. I blant må man røske Pogba litt før han kommer i gang, men han har vært enorm for oss.

For første gang under Solskjær, måtte ikke De Gea hente ut en eneste ball fra eget nett. Den betydningen kan ikke undervurderes, mener sjefen.

– De tre poengene er viktigst, men de kommer fordi vi holder nullen. Vi var ikke veldig gode i dag, men holder man nullen så kan angrepsspillerne våre utfolde seg.

INSTINKT: Lukaku luktet at en retur kunne komme, og gjorde ingen feil når nettopp det skjedde.

– Nei, det er ingen genistrek fra meg (byttet) – dette er ene og alene Lukakus fortjeneste! Det er et lagspill, og alle i troppen vet at de har en rolle å spille. Vi startet med en solid ellever, så utgjorde innbytterne forskjellen.

– Jeg blir ydmyk av supporterne våre!

Før kampstart advarte Solskjær om et kampbilde som fort kunne bety at United måtte vise en stor dose tålmodighet for å finne åpningene.

Det tok en god time, men så var Lukaku på rett sted. 

– Vi snakket om det i pausen, at man fort blir slitne i slike oppgjør, og at det er da sulten kommer frem. Vinnermentaliteten. Det var herlig å se. Ikke glem at sesongen er lang! Vi tar en kamp av gangen, sanker poeng – så får vi se hvor vi ender. Nå har vi vunnet fire, og da vil vi vinne fire til. Det er sånn standarden i denne klubben er.

Takk til TV 2 for bildene. 

– Jeg brukte seks minutter på å få mitt første mål for denne klubben, og de har sunget navnet mitt siden. Det gjør meg ydmyk, og det er en fantastisk følelse. Hver eneste gang vi vinner en kamp, så gir vi oss selv en klapp på skulderen – så ser vi mot den neste kampen morgenen etter. Supporterne var fantastiske, som alltid. Jeg har sett supportere dra hjem herfra etter grusomme tap, men i dag fikk de noe å smile for.

Og om noen tror Solskjær og United nå tar seg en velfortjent pust i bakken, så tyder det meste på at alt nullstilles allerede i morgen tidlig på Carrington.

– Det handler alltid om den neste kampen. Alltid. Sånn vil det alltid være.